הגנה- אז והיום

SHITBREAK3

New member
הגנה- אז והיום

הרבה פעמים שאני מדבר עם אנשים על ה NBA, ובעיקר בהשוואות בין שחקנים בעבר לשחקנים בהווה, כמעט תמיד זורקים לי את המשפט "בעבר היה הרבה יותר קל לקלוע 50 60 נק' במשחק כי ההגנות היו חלשות הרבה יותר מאשר היום" בתור אחד שממש עוקב אחרי ה NBA רק ב 4-5 שנים האחרונות, אני לא ממש יודע איך להגיב על זה... יש בזה אמת? בעבר (לא מדבר לפני 50 שנה...שנות ה 80-90) באמת ההגנות היו רכות וחלשות יותר?

OrEl74

Well-known member
מנהל
לרגע חשבתי שמדובר בנאום ציוני ../images/Emo13.gif

קבל נתון מעניין... השוותי בין המספרים של עונת 1996 (עונת 72 הנצחונות של הבולס) והעונה שעברה ותראה מה גיליתי. ממוצע הנקודות בעונת 96: 99.5 למשחק. ממוצע הנקודות בעונת 08: 99.9 למשחק. ממוצע אחוזי הקליעה מהשדה בעונת 96: 46%. ממוצע אחוזי הקליעה מהשדה בעונת 08: 45.7%. בסה"כ בעונת 96 היו 13 קבוצות בליגה עם ממוצע של 100 נק' ומעלה ובעונת 08 היו...13 קבוצות על ממוצע של 100 נק' ומעלה. ואז חשבתי לעצמי שאולי העונות האלה פשוט דומות מידי אז החלטתי לחזור לעונת 98, כלומר 10 שנים אחורה ותראה מה גיליתי: ממוצע נקודות: 95.6. אחוז מהשדה: 45%. ואז החלטתי לחזור לעונת 88 ולראות מה היה לפני 20 שנה והאמת שפה כבר הייתי קצת בהלם: ממוצע הנקודות עמד על: 108 (!!!) נק' למשחק. האחוזים מהשדה הסתובבו סביב ה-50%. מתוך 23 קבוצות שהיו בליגה באותה עונה (מיאמי ושארלוט הצטרפו ב-89) רק קבוצה אחת קלעה פחות מ-100 נקודות (הקליפרס כמובן). בשלב הזה נהייתי סקרן והחלטתי לבדוק באיזה עונה התחיל השינוי הזה בכמות הנקודות שקבוצות קולעות וגיליתי שבעונת 93/94 (עונת הפרישה של ג'ורדן) ממוצע הנקודות התחיל לרדת ומ-106 נק' למשחק בעונת 92/93 הקבוצות ירדו ל-102 בעונת 93/94 וכך החלה הירידה אבל ב-96 המצב התייצב ומאז הקבוצות שומרות פחות או יותר על המספרים האלה. עונת השפל ב-15 השנה האחרונות היתה העונה המקוצרת ב-99 כשממוצע הנקודות עמד על 91.6 למשחק ורק סקרמנטו קולעת יותר מ-100. בעונה שלאחר מכן הממוצע שוב קפץ לאיזור ה-98 למשחק. בקיצור, מכל הלבול המוח הזה יוצא שעל פניו נראה שאכן ההגנות השתפרו לעומת מה שהיה לפני 20 שנה אבל מצד שני יכול להיות שהשחקנים פשוט נהיו גרועים יותר ופשוט קולעים פחות

ikrmr

New member
אני מבין שהגנה ב-12 השנים האחרונות באותה רמה

בס"ד השחקנים לא נעשו כל כך יותר גרועים, ואפילו ישנם יותר שחקנים איכותיים מאשר בעבר, אך יחסית פחות כוכבי על.

Orenseg

New member
לא קשור להגנות או לשחקנים...

הנתון הכי חשוב בהקשר של כמות נקודות למשחק הוא קצב המשחק כמובן
הנתון של קצב המשחק מציג את כמות הפוזשנים (התקפות) שהיו לשתי הקבוצות ביחד בכל 48 דקות של משחק. חשוב לציין שאם ימדדו את הפוזשנים פר משחק תיווצר סטיה סטטיסטית, כי במשחקים עם הארכות יש יותר פוזשנים לכל קבוצה. בעונת 07/08 היו 92.4 פוזשנים בכל 48 דקות. בעונת 95/96 היו 91.8 פוזשנים בכל 48 דקות. בעונת 97/98 היו 90.3 פוזשנים בכל 48 דקות. בעונת 87/88 היו 99.6(!!!) פוזשנים בכל 48 דקות. האחוזים מהשדה די דומים בין העונות (בטח אם מסתכלים בefg, שמחשב שלשה כמו 1.5 סלי 2 נקודות), כך שהגורם הכי משמעותי למספרים השונים בכל עונה הוא קצב המשחק.

ces1

New member
צריך לזכור ש

1. בשנים האחרונות נוספה גם הגנה אזורית, מה שמאפשר לסתום את אזור הצבע. 2. השחקנים נהיו גדולים יותר, וחזקים יותר- שוב תופעה שעוזרת לסגור את הרחבה. 3. השחקנים נהיו הרבה יותר אתלטים ולכן קשה יותר לעבור אותם באחד על אחד, והסיכוי שיחטפו את הכדור עלה בהרבה. הלחץ שמופעל כיום על הרכזים בהובלת נכדור לא היה קיים בשנות השמונים. בוא נשווה את האתלטיות בין שתי הקבוצות האלופות של בוסטון:בשנות השמונים - פריש, מקהיל, בירד,אינג' וCJ לעומת גארנט פול אלן פרקינס ורונדו - לא כוחות (במונחים של אתלטיות). לכן בהשוואה לשנים קודמות קשה הרבה יותר לחדור לסל, וקבוצות רבות עברו להתבסס על קלעי חוץ- דבר שהוריד את האחוזים בליגה. מעבר לזה האזורית גרמה לשחקנים להצטרך לחשוב, דבר שלא ממש היו זקוקים לו עד אז - ויש הרבה שחקנים בליגה שלא ממש מסוגלים לזה...

למעלה