הגנב

Jinno

New member
הגנב

תייר אחד שהה בבית מלון, כשלפתע שמע דפיקה בדלת. הלך התייר לדלת, וכשפתח אותה ראה מולו איש לא מוכר, אמר לו האיש: "סליחה, חשבתי שזה החדר שלי." והלך. מיד לאחר תקרית זו, הלך התייר לטלפון, צלצל לאנשי הביטחון ודיווח על הגנב שמסתובב במלון. כשתפסו אנשי הביטחון את האיש נוכחו לדעת שהוא באמת גנב. איך ידע התייר שהאיש גנב?

n u t

New member
../images/Emo62.gif אולי...

הכל קרה כשהגנב היה בעצם בתוך החדר?

Jinno

New member
../images/Emo128.gif

הגנב הוא האיש שדפק בדלת... איך התייר ידע שהוא גנב?

Jinno

New member
כ"כ כ"כ כ"כ קרוב...

אני לא יכול לשים לך איקס, אבל גם לא וי... :) תנסה עוד קצת...

man in heaven

New member
רגע, זו התשובה ?

כי אם נניח אני בחופשה עם המשפחה או עם חברים אז כשאני אבוא לחדר (אם אין לי מפתח) אז אני אדפוק כי אני לא רוצה להיכנס אליהם לחדר פתאום..

Jinno

New member
../images/Emo127.gif צודק

אם הוא חשב שזה החדר שלו, למה שהוא ידפוק בדלת?

Fingertip

New member
חידה באותו הסגנון...

שלושה אחים הלכו במדבר. מתישהו, נגמרו להם המים, אז הם התפצלו כדי לחפש מים. לאחר כמה זמן, שלושתם הגיעו לאוהל. באוהל היה שיח זקן, והוא אמר להם שהוא איבד את הגמל ושאל אם הם ראו אותו. אח ראשון ענה: לא ראיתי אותו, אבל אני יודע שהוא עיוור בעין שמאל. האח השני ענה: לא ראיתי אותו, אבל יש לו זנב חתוך. האח השלישי ענה: לא ראיתי אותו, אבל יש לו שלוש דבשות. ואז השיח הזקן ענה: אחד מכם משקר, ולכן הוא ימות במדבר. מי זה היה, ולמה? אהד.

Fingertip

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gifשכחתי סימן שאלה../images/Emo70.gif!|../images/Emo70.gif

Fingertip

New member
../images/Emo70.gif אתה יודע מה? סיום שונה.

אז השיח אומר להם: שלושתכם צודקים, אבל אחד מכם משקר. מי ולמה? אהד.

mili999

New member
../images/Emo62.gif

לדעתי השלישי משקר. הראשון ראה שלגמל היתה נטיה ללכת ימינה, לצד שהוא רואה, לפי העקבות בחול, ולכן הסיק שהוא עיוור בצד שמאל. (הוא גם ראה שהוא לא צולע ימינה רק הולך כך) השני ראה עקבות על החול במקום שהגמל ישב, הוא לא ראה שם עקבות של זנב כלשהוא, ולכן הסיק שלגמל אין זנב. לשלישי אין דרך לדעת כמה דבשות יש לגמל, אלא אם הוא ראה את הגמל עצמו, ולכן הוא משקר! (חוץ מזה שלא ידוע לי על גמלים עם 3 דבשות).

Fingertip

New member
../images/Emo127.gif פחות או יותר הפתרון...

הראשון יכל לדעת שהגמל עיוור בעין שמאל, אם הוא למשל ראה שהעשב בצד ימין של העקבות לעוס ואילו העשב בצד שמאל לא נגוע. השני יכל לדעת שהזנב שלו קצוץ, אם למשל הוא ראה שהגללים של הגמל מרוכזים בערמה (הגמלים מפזרים את הגללים בעזרת הזנב) לשלישי לא הייתה שום דרך לדעת את זה בלי לראות את הגמל, ולכן הוא שיקר. אהד.

Yotam_

New member
../images/Emo62.gif

הראשון הוא השקרן. השני והשלישי יכולים לדעת את העובדות שאמרו גם בלי לראות את הגמל, ע"י מישוש

למעלה