הגלגל חוזר אחורה

הגלגל חוזר אחורה

לא יודעת מי ראה חדשות או קרא אותן, אבל אתמול חיילי צהל הפשיטו 6 פלסטינאים במחסום, בגשם והעמידו אותם 45 דקות כי חששו שהם נושאים עליהם חגורת נפץ, וצלם זר צילם את המתרחש. זה קצת לוקח אותי אחרוה לסיפורים שסבתי (ניצולת שואה) הייתה מספרת לי. נגיד שבאמת היה חשד שהם יכולים לפגוע בהם, אז 45 דקות בגשם, אייכמן שרצח עם שלם קיבל יותר כבוד. האם ההיסטוריה חוזרת על עצמה? שיהיה רק טוב לכולם...

שמאלני

New member
את מעוות את מה שהיה

עם כל הכבוד את מעוות את מה שהיה. אומנם הם הפשיטו אותם ואמרו להם ללכת לראות שאין עליהם חגורת נפץ אבל מאיפה הבאת את 45 דקות האלה?!?!?!?!?. אתמול שמעתי בערוץ 22 וקראתי היום בעיתון מעריב כתוב רבע שעה. תשמעי במצב שלנו היום יותר טוב שילכו רבע שעה מאשר באמת יש היה עליהם חגורת נפץ. ואת כמובן שמאלנית קיצונית יותר מדי הולכת לכיון הערבים לא חושבת בכלל לטובת הארץ שלך אז את כותבת דברים אנטי יהודים אני ארץ ישראלים. אני אומנם שמאלני אבל יש גבול לשמאלניות שלי. אני בטוח שאת כמו ילד אחת אצלי בכיתה שלא מוכנה לקרוא לאלה שמפעלים את פיגועי התופת מחבלים היא קוראת להם אנשים שנשלחים לצורך הגנה על ארצם.

הם צודקים...אני במקומם הייתי עושה

אותו הדבר. קודם כל, אין מקום להשוות לשואה, כי עם כל הכבוד- ישראל לא תעשה דבר כזה נתעב (האמת שזה היה יכול להיות נחמד.. לפלשתינאים..) אבל עדיף, כמו שעמיתי לדיון כתב- שיעמדו ערומים בגשם במשך שעה אפילו ולא יהרגו ילדים תמימים שיצאו לבלות!

אריאל1

New member
אל תדון אדם עד שתגיע למקומו

אני לא יודע מה הייתי עושה. תגידי ילדונת יש לך דרך אחרת לברר אם הם לובשים חגורת נפץ?

~n~

New member
לפחות אל תתעלל בהם

אני לא יודעת מה באמת היה שם אבל אם באמת הם עמדו שם 45 דקות זה לא בסדר ואתם אומרים מה פתאום שואה מה פתאום שואה אנחנו לא מסוגלים שתדעו שזה לא נכון אנחנו ועוד איך מסוגלים, השנאה שיש בינינו בהחלט מאפשרת דבר כזה אולי זה לא יקרה באמת אבל זה אפשרי ואל תגידו לא נכון - בדיוק שתי הודעות למעלה כתוב - ואני מצטטת - "למרות שזה היה יכול להיות נחמד - לפלשתינאים". אז מה תגידו עכשיו הא? שלא התכוונתם לזה? שעיוותתי את מה שאמרתם? איך אפשר לדבר ככה אני לא מבינה וזה בכלל לא קשור אליהם זה קשור למה שקורה בתוכנו

למרות הכל כל הכבוד לצה"ל.....

תגיד/ו/י יש לכם בעיות עם צה"ל?????? החיילים אוכלים כל יום חרא, בשביל שמישהו פה שלא עשה עדיין כלום בחיים, ירמוז שהחיילים הם בעצם נאצים, שמתנהגים כמו החיילים של היטלר..... חבר´ה מי שחושב ככה יש לו בעיה חמורה ביותר בהסטוריה..... ואם קרה מה שקרה עם הערבי למרות שאני לא מאמין שזה קרה- אז זה אכן לא מוסרי. זה בסה"כ מקרה אחד נדיר, שלא יכול להעיד על הכלל......

קלימרו

New member
אני אגיד לך מה...

אני די בטוח שהחיילים לא הפשיטו את העמלקים בגלל שזה מחרמן אותם או משהו...אלא כי זה הליך חיוני לביטחון של תושבי ישראל. ואגיד לך עוד משהו...אם היו אומרים לי שלירות בכל אלה שהפשיטו אותם היה תורם לביטחון עמי הייתימסכים לירות בהם בשמחה רבה....אפילו הייתי מפיק מזה הנאה... אנשים אני מצטער שאני נשמע ככה....פשוט אתם יודעים...לא כזה כיף לעוף באויר ולראות את היד שלך על עץ......

MARKU

New member
תגובות לכול הנושאים אל הפרק...

אני לא מתפלא לשמוע דברים כאלה ממך, ואני אגיב סעיף אחר סעיף: א. כל דבר, ואני מתכוון כל דבר שיתן אפילו תיפה של בטחון לילד שיוצא לבלות בירושלים, חייב להעשות בכל מחיר ובלי שום שיקולים והתחשבויות אחרות. ב. את לא רוצה שנבדוק את הפלסטיניים הנכנסים לישראל? אולי גם נארגן הסעות מאורגנות למחבלים לירושלים ות"א? ואולי נכבד אותם בכוס קפה ועוגה במחסומים? ג. חיילי צה"ל אכן עשו תעות במצב זה, אך לא זה שהפשיטו אותם, אלה זה שבסופו של דבר הם נתנו להם לעבור את המחסום. ד. שום דבר שישראל תעשה לפלסטינים ואפילו אם אלו יהיו דברים נוראיים כמו שאת מדמיינת לך ,לא יהיו אפילו דומים במקצת למה שעשו לנו הנצים, כי הם עשו את זה עקב גזענות ושינאת חינם ואנחנו מסיבות אנושיות של השרדות. יהודים לא פוצצו ילדים ברחובות ברלין ולא הניחו מכוניות תופת בפרנקפורת, הם לא זרקו אבנים אל שוטרים במינכן ולא צלפו בתינוקות בדרזדן, היהודים לא רצו להקים מדינה בשטחי בווריה את ברלין המזרחית כבירתה. כל דבר שיקרה לפלסטיניים הם הביאו אל אצמם במעשיהם הלא אנושיים. ה. אני מכווה שלא תעלבי,אבל אם את ערביה, מה לעזאזל את עושה במדינה שלי?

CANDY MAN

New member
ילדה ערבייה יקרה!

אחרי שמישהו שאת מכירה יפגע או חס וחלילה ימות בפיגוע אני לא חושב שיהיה איכפת לך אם איזה חבורה של 6 מחבלים פונטנציאלים ילכו ערומים בגשם! ישראל לא קרובה לעשות שואה וגם לא חושבת על כך מפני שלנו יש דבר שנקרא מוסריות! זכותינו להריץ ערבים בגשם(זה אפילו מצחיק קצת) אבל לעומת זאת את לא תשמעי שחיילים העמידו ערבים בשורה וירו בהם! זה ההבדל בינינו לבין הנאצים. אני עד היום לא מבין למה אנחנו נותנים להפ להיכנס בכלל למדינה שלנו אבל כשביבי יהיה ראש ממשלה אני מקווה שהוא ישנה זאת! למה ממשיכים לתת לערבים מיישובים שיש בהם פיגועים לעבור לישראל! אם אנחנו נכניס רק את אלו שיש שקת מהישובים שלהם וניתן להם בונוסים ואפילו כמו שמישהו צחק כאן נסדר להם הסעות למקום עבודתם אז הם יתמכו בנו ולא יהיה איכפת להם מהחברים שלהם (יצר ההישרדות כמובן) אולי יעלה מתישהו מנהיג חכם שיבין את זה! גם ילד שיקבל יותר חיזוקים יעבוד יותר טוב ויצליח יותר טוב! בברכה, CANDY MAN שמחכה לראש הממשלה הקסום...

ש@לתי

New member
..................

..מוסרי? מה מוסרי בזה? הנאצים לא רק ירו באנשים אלא גם הם טרחו להשפילם! מגעילה אותי המחשבה שערביי ישראל שהם אזרחים בדיוק כמוני צריכים להיות מושפלים כי ישראל בסכסוך עם הרשות. הרי לא כל הערבים מחבלים...וכן יש ערבים ישראלים שפועלים נגד ישראל. אבל גם יש יהודים ישראלים שפועלים נגד ישראל! אם אנחנו מתייחסים בזלזול לאזרחי ישראל הערבים מגיע שנתיחס גם ליהודי ישראל בזלזול. אני משתמש ב"ערביי ישראל" וב"יהודי ישראל" כי בשבילי כולנו סך הכל- ישראלים. ויש טובים ויש רעים. אבל לאף אחד לא מגיע שישפילו אותו! ויתנהגו אליו כאל אזרח סוג ז´! בנוסף לכך גם לערביי השטחים לא מגיע שיתיחסו כמו לזבל!!! כולנו בני אדם ומגיע שיתיחסו אלינו בכבוד! דרכים לגלות מחבלים ודרכים להגן על ישראל תסמכו על צה"ל שיש לו מספיק! אין צורך בהשפלה! הכללות כמו כל הערבים הם מחבלים הם מטבע האדם ויותר אפילו מטבע הישראלי-היהודי! השואה שעברה על עמנו לא עברה רק עלינו אלא גם על הרוסים וגם על ההומואים והלסביות ששואתם לא ממש מוכרת לכולנו. זה שפגעו בנו לא אומר שיש לנו את הזכות לפגוע באחר! זה רק אומר שעלינו מוטלת אחריות לא לפגוע באחר! ולצאת נגד הגזענות כי הגזענות פגעה בנו! לא לגזענות! ש@לתי

הבהרה

אם שכן למד היסטוריה יוכל לדעת שהושואה התחילה בהתעעלות בכל מי שלא היה כמותו.. אם תקראו עיתונים תראו שבמדינה יש גם טרור להומאים, לשחורים, לרוסים (שכולם דווקא כן יהודים) בין דתיים לחילונים וההפך.. אז סליחה מדינה שמתיימרת להיות נאורה ודימוקרטית לא שונה מאחיותיה במזרח התיכון. מי שגם מבין היסטוריה, יודי שלפני 67, היה משטר צבאי לערביי ישראל, אז למה שלא נחזור לזמנים ההם, ואז זה יהיה ממש כמו שואה נסגור את הערבים "החארות" (לפי הגדרה שלכם) בישובים הקטנים שלהם וכירצו לצאת נתעלל בהם ואף נירה באוטובוס מלא נשים וילדים (כמו כשקרה בכפר קאסם) כי אחרו להגיע לכפר.. אני לא רואה עדיין הבדל בין הסיפורים האלה לסיפורי השואה. ולך מרקו.. אז מה אני גםיכולה להגיד שאתה על אדמתי אז אני אוכל לישון בשקט בלילה רק כשכבר אתה ועמך לא תהיו קיימים, אבל לא יש לי המון חברים יהודים המון חברים פלסטינים, אמא שלי יהודיה ואבא שלי ערבי, וכמו שהם חיים ביחד כבר 20 שנה, אני מאמינה שגם זה יגע בסוף אם רק נכיר בזכות הקיום של האחר.. אם השנאה הזאת תמשיך לאן נגיע בסוף.. לעצמות (אם ישרדו בכלל אחרי פצצת אטום). מקווה שהבנתם אותי קצת... יום טוב לכולם ושבת שלום..

CANDY MAN

New member
עיוורים זה מה שאתם...

אנחנו בטוח לא חיים באותה מדינה כי אני בשבוע האחרון ראיתי 30 הרוגים ו200 פצועים בתוך 24 שעות! על מה אתם מדברים בכלל? איך אתם מסוגלים בכלל להביע את הדיעה שלכם למרות הדמוקרטיה? אולי תלכו לשלושים המשפחות שיקיריהם נהרגו ותגידו להם שבגלל שלמישהו היה איכפת אם הערבים יקבלו שפעת או לא אז היקיר שלהם נהרג! על טעויות משלמים ואנחנו משלמים עד היום על הטעויות שעשו פעם אלו שעמדו בראש המדינה. תפסיקו כבר לשחק אותה כאילו הכל טוב וכאילו אנחנו עושים דברים סתם.... הנאצים טבחו ביהודים, השפילו אותם בגלל הדיעה הגזענית שלהם ולא בגלל שהיהודים עשו פיגועי טרור! היום כל ערבי הוא בשבילנו יכול להיות מחבל וכבר היו מקרים של אנשים רגילים עם חמישה ילדים שעשו פיגוע! אז בשביל מה לקחת סיכון???? לא איכפת לכם מחיי אדם?? אני וחבריי דנו בעניין יום אחרי היממה הרצחנית ושאלנו אחד את השני אם היה לך כפתור להעלים מפה את כל הפלשתינאנים היית עושה זאת? כולם ענו כן בפה אחד, גם השמאלנים! זו הדיעה הרווחת בעם ואתם יכולים להמשיך לצעוק נאצים ואנטישמים עד שבפיגוע הבא קרוב שלכם יהרג! כנראה שאנשים לומדים רק בדרך הקשה....

עשית סלט מהדברים שלך.....

תראי ילדונת אני לא יודע מי את ואת האמת לא הייתי גם רוצה להכיר אותך. את לוקה בחוסר בפרטים מרכזיים הן במה שעבר עלינו בשואה והן במה שהיה ב67....... עדיף שקודם תחשבי מה את אומרת ולא העיקר להגיד...... ממש אין לי מצב רוח עכשיו להסביר לך את הטעויות שלך, כי אני אף פעם לא אצליח לשכנע אותך.....אחרת. פשוט קחי מהמדף ספר הסטוריה ( אני לא מאמין שאי פעם לקחת כזה), ותתחילי ללמוד הכל מהתחלה, ותתחילי לשנות את הגישה שלך...... אני היום במקרה לומד על הנאצים בהסטוריה, ואני לא מוצא נקודת דמיון אחת ביניהם,,זה שני דברים שונים לחלוטין..

אבנר.

New member
תגובה זועמת להבהרה

ערביי ישראל ברובם המכריע שווים לערביי יש"ע. ולכן יש לנהוג בהם באופן שווה (ולא לטובה!!!) ולמה? כי הערבים שהתאבדו במדרחוב לפני כשבוע, היו ממזרח י-ם, כי הערבי שעשה את פיגוע הירי בקריה בתל אביב היה ממזרח י-ם, כי המחבלים שעשו את פיגוע הירי לפני מספר חודשים בכביש ליד אום אל פאחם -היו ערבים ישראלים! כי הערבים שדוקרים יהודים בשער שכם -הם אזרחים ישראלים! כי הערבים שרצחו אשתקד את ז´אן בכר בכביש החוף היו ערבים ישראלים! כי הערבים שהכניסו את תושבי "נצרת עילית" לכיתור ל- 12 יום היו ערביי נצרת -ערבים ישראלים! כי המחבל המתאבד בנתניה היה ערבי ישראלי! כי הערבים הישראלים מבריחים את המחבלים המתאבדים מחוץ לקו הירוק לתוכו! כי ראינו איך "ערביי ישראל" היו נאמנים למדינה באוקטובר אשתקד! כי ערביי ישראל הם גייס שלישי ונאמנים לאויב!!!

TheHock

New member
למה לא ככה?

קודם כל אני יציין שאני לא נכנס פה לפרטים של מי צודק, והאם אפשר להשוות. רק מעניין אותי, אם אכן הם מעוניין לבצע חיפוש באמצעות הפשטה, שדרך אגב מקובל בהרבה מקומות - למה לא להיות טיפה הומונטרים. אפשר לבצע חיפוש זה באזור סגור, או אולי אפילו מבנה קטן שבו יהיה רק חייל בודק והנבדק, כמו שעשים בדיקות רפואיות בצבא. הרי עלות הקמת מנבה כזה היא לא גבוהה, ובאמת זו דרך טובה לבדוק. כמובן שזאת בתנאי שיגיעו למסקנה שהבדיקה הנ"ל הינה האפקטיבית ביותר.

.המוסד

New member
ילדונת ערבייה- סבתא שלך יהודיה?

ואגב נראה לי שבמחסום הכל היה בסדר, אני גם לא מסכים להכללת הערבים ול"הנאה" מלירות בהם, ולמי ששאל מה הערביה הזו עושה במדינה "שלו" שישאל מה עושה ערבי בליכוד

למעלה