הגלגל התהפך!

N a t a l i 1

New member
הגלגל התהפך!

עכשיו שאני חושבת על זה..מעמד האישה פעם היה-לא מעמד. היא היתה כמו סמרטוט. אז אמרו שהיא קיימת בשביל להביא ילדים ולגדל אותם. הגבר לעומת זאת היה ראש המשפחה "השולט" בבית. הוא קבע מה יעשה ומה לא יעשה! היום, הכל השתנה, וטוב שכך! ואנ אומרת טוב שכך אפילו לגברים. כי איזה גבר לא ירצה שאשתו תהיה משכילה, חכמה ומתוחכמת?! כיום,האישה עובדת בתפקידים בכירים שפעם היו "שייכים" רק לגברים, כיום, רואים שנשים הם חכמות ומתוחכמות. גם הם יודעות לעשות עסקים ולנהל חברות גדולות. כיום, לא היו מסתדרים בלי הנשים, הם דבר חיוני ולא רק במובן של להביא ילדים. מה, גברים יותר טובים מנשים?! רק גברים יכולים להיות בתפקידים בכירים?! היום כבר כולם רואים איך הגלגל התהפך וכמה נשים תורמות לעולמנו! אולם יש קבוצה קטנה יחסית של אנשים-החרדים, שעדיין נשארו אז, האישה אצלם היא כמו פעם, יושבת בבית ומגדלת את הילדים, מבשלת , מכבסת, בזמן שהגבר הוא הבוס, הוא אומר לה מה לעשות, והתנהגות זו מעוררת בי בחילה! דווקא בהם-החרדים, הייתי רוצה לראות מהפך, שהגלגל התהפך והאישה תהיה שם במקום הגבר: הגבר יישב בבית ויגדל ילדים,יבשל וכו´ רק כך הם ישנו את גישתם לנושא...יחי השינוי!!!

orlyt

New member
ממ.. האם אכן התהפך הגלגל?

כל הדברים שציינת בהודעתך היו יכולים להיות טובים ויפים אילו היו באים לידי ביטוי במציאות בצורה גורפת כל כך כמו שתיארת. למעשה, נשים רבות, ולא רק חרדיות, עדיין נתונות במעמד נחות משל הגברים בחברה. רבים הגברים שאינם רוצים נשים משכילות, ודאי שלא נשים בעמדות בכירות. ואם "אין ברירה" אז תמצא הדרך להפלות אותן בצורה אחרת - סמויה לרוב. מספר הנשים הנמצאות בעמדות בכירות, הן בעסקים והן בפוליטיקה, הוא נמוך לאין שיעור לעומת מספרן באוכלוסיה. במקומות רבים, על אף יציאת הנשים לשוק העבודה (אחרי מאות שנים של הדרה אל הספירה הביתית), הטיפול במשק הבית ובמשפחה נתון כמעט באופן בלעדי בידי האישה, כך שנוצר מצב שהאישה עובדת בשתי משמרות - הראשונה מחוץ לבית, והשניה בתוך הבית. מספר גבוה של נשים אומנם יוצאות לעבוד מחוץ לבית אך גם הללו מרוכזות במגוון משרות מצומצם, משרות שירות (מזכירות, פקידות, זבניות וכיו"ב) או עבודות בלתי מיומנות, משרות בהן השכר נמוך ואפשרויות הקידום נמוכות גם הן. גם הנשים שהצליחו לפרוץ את תקרת הזכוכית הזו (ולא כל אחת יכולה, משום שיש צורך במשאבים שאינם נגישים לכל הנשים) נדרשות להתאים עצמן לעולם "הגברי" שעדיין מנהל פה את הדברים, או במילים אחרות - רוצה להיות בכירה? תהיי גבר. אבל מאחר וההודעה שלי מתחילה להיות ממש מדכאת בבוקר זה של יום שבת (מה לעשות המציאות לא כזו ורודה), אני אומר שבכל זאת יש שינוי, יש תהליך שמתרחש כל הזמן שבו נשים מפתחות תודעה נשית, מפסיקות לראות את מצבן כאילו "זו דרכו של עולם" ופועלות למען שינוי שלא יבטל אותן כנשים אלא יתאים את המערכת (הגברית) לקיומן של נשים בתוכו. וכאמור, זה תהליך ארוך, אך יש ניצני תקווה. בקיצור, לא הייתי מאשימה רק את החרדים, כי אין להם מונופול על אי השוויון לנשים. ולא הייתי רוצה לראות מהפך כמו שאת מתארת שבו הגבר מודר אל הבית פנימה. הייתי רוצה לראות חברה שוויונית יותר, חברה שמעוצבת ע"י כל האנשים שמרכיבים אותה, נשים, גברים, ילדות וילדים, בצורה כזו שתתן ביטוי הולם לכולם, בדרך המתאימה להם... אז עוד לא הגיע היום שניתן להשען לאחור ולהגיד "כמה טוב, אי השוויון תם" משום שהעבודה עוד רבה והדרך ארוכה, ושינוי לא קורה מעצמו, נשים (ואנשים) צריכות לקום ולהאבק על שינוי התפיסה, ועל שינוי היחס, והמאבק נראה לפעמים קטנוני ואולי גם חסר סיכוי, אבל הוא הכרחי. בוקר טוב
אורלי

למעלה