הגישור דרך חיים

הגישור דרך חיים

סיפור מזעזע שקרה בחיפה. ילד בן 8 מצא דרך להרויח כסף - הסכים שילדים נוספים ירכבו על הקורקינט שלו תמורת 10 ש"ח. משלא היה לאחד הילדים כסף שלם, הוא תפס אותו ולא רצה לשחררו. מקרה זה גרר התערבות ההורים וויכוח ביניהם. הסיפור הסתיים הודות להתערבות אחת האמהות, מגשרת במקצועה. (אגב, בתגובות לכתבה ישנן 2 תגובות: בתגובה אחת, נטען שיום אחד אותו ילד יהיה עבריין, ובתגובה השניה - שדווקא יהיה מליונר...מה דעתכם?) והרי מקרה שיכל להסתיים הרבה יותר גרוע. מתואר לנו ריב בין ילדים. ההורים רוצים לגונן על ילדיהם, ומסתבר שבכל מחיר (גם אותו אב של הילד שגבה כסף לא הסכים לשחרר את זה שלא שילם. למרות מעשה בנו, גונן עליו) מי יודע איזה ריב פרץ שם ולאן זה היה יכול להגיע, לולא התערבות של אותה מגשרת, שהצליחה לגשר ולסיים את העניין. איך אתם הייתם מגשרים במקרה כזה?

הילד האימפולסיבי צריך חינוך מחודש

התנהגותו אגרסיבית ביותר. הייתי מסבירה לו שלעיתים לא כל אחד מסוגל לעמוד במילה שלו. דרכי נועם הם מובילות למקומות בטוחים ונעימים יותר. הייתי מבקשת מהילד סרבן התשלום לשלם בתשלומים במשך שבוע שבועיים..

ariegur1

New member
אתן קצת נסחפות.... מדובר בילדים

ולא בחברי כנסת, למשל. אריה

לא בטוח שזה חינוך מהבית

אבל יכול להיות שזוהי השפעה חברתית או באמת משהו מהאופי הבסיסי. בכל אופן, בהחלט חשוב למגר את התופעה הזו כדי שזה לא יצמח למשהו שלילי.

מהבית

מודשה שהנחרצות שלך גורמת לי לתהות אם את אמא לילדים והאם ילדיך כאלו מושלמים. מודה שבתור אמא לילדים קשה לי לדעת לעיתים איך ילדי עושים דברים מסויימים שבחיים לא ראו בבית. אני כמו איריס חושבת שהדברים הם שילוב של סיטואציות. ונחרצות בענייני ילדים יכולה לפעמים להיות קצת בלתי זהירה.. לאור אי היכולת לצפות את מעשיהם.

אני לא נחרצת ללא סיבה

ילדים מחקים את הוריהם וסופגים כמו נייר לקמוס את הנעשה בבית. אין ספק שגם הסביבה משפיעה עליהם אבל הבית משפיע ביותר. מחקרים מראים זאת!! כל טוב

למעלה