הגירה של בת זוג

יאריס1

New member
הגירה של בת זוג

שלום חברים,

בעוד מספר חודשים אני מתכוון להתחתן עם בת זוגתי אשר אינה תושבת הארץ אלא תושבת אוקראינה ואינה יהודיה ( אינני יהודי גם כן ).
החתונה קוראת באוקראינה ולפי הבנתי כן מכובדת בארץ ולא צריכה להיות בעיה בנושא הזה.
שאלתי היא כזאת: איך קורה תהליך הבקשה להגירה של בת זוגתי במשרד הפנים בארץ? איפה אני יכול לראות איזה טפסים אני צריך להביא לפגישה ההיא?
האם אני מתקשר אליהם פשוט ואומר להם :" שלום אני רוצה לאזרח את בת זוגתי ומעוניין לקבוע פגישה או שזה יותר מסובך"?
ניסיתי לחפש באינטרנט ואני מוצא פה ושם תשובות אך לא משהו מרוכז.
אני רוצה להיות מוכן 100% ולא לפספס משהו ולצמצם כמה שאפשר את ההגעה למשרד הפנים
כמו כן, ייעצו לי שאין טעם לקחת עורך דין בנושא כי הם לא באמת עוזרים וזה בזבוז של כסף, דעתכם?

randyloo

New member
ברוך הבא

בקצרה:
1) יש הרבה מידע כאן בפורום בכלים ומידע
2) קרא ושנן את הנוהל הרלוונטי של רשות האוכלוסין. חפש בגוגל "נוהל הטיפול במתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי" ותגיע ישר אליו
3) אין צורך בעורך דין אלא באורך רוח והבנה שמדובר בתהליך בירוקרטי, מעט מיידע, אך כזה שרבים עוברים אותו בהצלחה
לכל השאר, אנחנו כאן

בהצלחה!

יאריס1

New member
תודה רבה, טוב לדעת שיש מקום לשאול שאלות

אתה צודק, בערך בשעתיים האחרונות חפרתי בפורום ומצאתי כמה מסמכים שעזרו לי מאוד
אודה לכם אם יש לכם עצות בנושא של עשה ואל תעשה בכל מה שקשור בעניין או פנינות חוכמה כתוצאה מניסיונכם
הנושא מאוד מלחיץ אותי במיוחד לאחר שקראתי על מישהו שמחכה כבר 9 שנים ( אללה איסטור ) לאישור ממשרד הפנים
שאלה נוספת, כמה זמן לוקח לקבוע תור לפתיחת תיק? במידה ואני מתחתן עוד 3 חודשים האם כדאי להזמין תור כבר עכשיו ככה שהתור יתקיים כמה שיותר מהר לאחר שאני חוזר נשוי?

prizman

New member
בישראל ברור לך שלא תוכל להתחתן

כך שאם אתה מתכוון להיות נשוי תצטרך לעשות את זה בחו"ל כלשהו.
תבחר את המקום הנוח לך.

על לשכת הקשר בישראל לא תצליח לדלג, זה לא משהו נורא. רק עוד
הליך קצר.
יש מצב שתצטרך לחכות כמה חודשים, זה לא בגלל שיש המונים שצובאים
על דלתיהם, אלא סתם בגלל שהם עצלנים.
לא נורא, תעבור גם את זה.
קח את הדברים בנחת, זה יעבור.

randyloo

New member
אין סיבה להיות בלחץ

התהליך הוא בירוקרטי מטבעו אך עוברים אותו בהצלחה אלפי ישראלים ובני/בנות זוגם. אין שום סיבה שהתהליך יקח 9 שנים. מקרים כאלה הם חריגים וברובם מדובר במקרה יותר סבוך מה"סטנדרט" (מדינת מקור בעייתית, שהייה בלתי חוקית בעבר וכד').
התור לפתיחת תיק תלוי בסניף. ישנם סניפים מאד עמוסים (תל אביב) וכאלה שפחות. אם אתה סגור בוודאות על תאריך חתונה אני חושב שאתה כבר יכול לקבוע תור. פשוט תגש לרשות האוכלוסין במקום מגורייך ותשאל.

יאריס1

New member
אחלה המון תודה לכם קצת יותר נרגעתי, דרך אגב..

במידה ואינני יהודי זה אמור להקל על התהליך? או שאין לזה השפעה על התהליך? מניסיונכם כמובן...

stkachov

New member
יכולה להיות השפעה בעקיפין

לשכת הקשר בודקת לא רק את בת הזוג, אלא גם את בן הזוג הישראלי.
&nbsp
היא בודקת את המסמכים של הוריו והסבים והסבתות, כל זאת על מנת לאמת שהם עלו לישראל באופן חוקי. לא ברור לי לגמרי מדוע זה נדרש, וברור שיש כאן אפליה לעומת אזרחים שאינם עלו ממזרח אירופה, אבל זה המצב.
&nbsp
&nbsp

יאריס1

New member
השאלה היא

האם אני צריך להוכיח את זה שעליתי כחוק או שהם בודקים את זה אצלהם? ואם אני אז איך בדיוק אני מוכיח את זה? הרי לא אני ולא ההורים שלי קיבלו תעודת גמר עלייה לישראל חח

stkachov

New member
הם מבקשים מסמכים

תעודות לידה של ההורים, הסבים והסבתות. אני משער שהם בודקים את אותנטיות המסמכים בעזרת המומחים שלהם.

stkachov

New member
טיפ

לא לשכוח לבקש אישור על מצב אישי לפני הנישואין.

יאריס1

New member
כן ראיתי במסמך

צריך להיות מתורגם לעברית חתום ע"י נוטריון ואפוסטיל נכון?

stkachov

New member
הסדר הוא כזה

מסמך מקורי >> אפוסטיל באוקראינה >> תרגום נוטריוני לעברית בישראל
&nbsp
הטיפול הרגיל כמו ליתר המסמכים הנדרשים.
&nbsp
&nbsp

Namush1

New member
טיפ מצויין!

אכן, מאוד חשוב לזכור להוציא מסמך המעיד על מצב משפחתי לפני שתתחתנו. זה בלתי אפשרי להשיג אח"כ, לפחות לא מסמך שמספק את משרד הפנים.

אצלנו לא היה מסמך כזה, אבל למזלנו בגלל שתכננו בהתחלה להתחתן בקונסוליה הצרפתית בזמן שגרנו בחו"ל, שם הנפיקו לבעלי מעין מסמך שמאשר לו להתחתן איתי, וזה מה שהציל אותנו וסיפק את משרד הפנים... כשמסמך מונפק ע"י שגרירות או קונסוליה בחו"ל הוא מקבל את אותו תוקף שהאפוסטיל מספק.

אין מה לדאוג, פשוט תלך צעד צעד לפי הנהלים, ותראה שיהיה בסדר.

למעלה