הגירה - עזרה דחופה

asiavagn

New member
הגירה - עזרה דחופה

שלום רב,
בעלי (מתכנת), ואנוכי (עושה דוקטורט בפיסיקה וכלכלנית) חשבנו לעברו למספר שנים לאירופה, לפי הבינותינו רק גרמניה רלוונטי, הואיל ואין באפשרותינו להוציא דרכון אירופאי, למרות שאנו אשכנזים.
האם מישהו יכול להסביר לנו אםם זה אפשרי ומה התהליך?

forglemmigej

New member
למה זה דחוף אתם מחר בבוקר עוברים?

אין שום קשר לאשכנזיות בהוצאת אזרחות אלא המדינה ממנה הגיעו ההורים או הורי ההורים והוכחת אזרחותם שם. אגב יש מספר יהודים עם שמות ספרדיים בהולנד, לאחר גרוש ספרד רבים התגלגלו לשם יש אפילו בית כנסת פורטוגזי באמסטרדם מאותה תפוצה.
איך בגרמניה זה רלונטי בשבילכם, אנא פרטי וננסה לעזור.

guybcn

New member
למה ללכת עד להולנד?

ספרד ופורטוגל עצמן גם באירופה, והזכאים לאזרחות ממדינות אלו (ר' שאלה בפורסט האחרון) הם לא בדיוק אשכנזים.

guybcn

New member
או

יהדות בולגריה, שחלק הארי בה מקורו במגורשי ספרד.

asiavagn

New member
לא התכוונתי במובן הזה...

אמרתי אשכנזים כי לא היה לי כוח לפרט מאיזה מוצא (אני ובעלי מעדות שונות) אצלי לא רלוונטי להוציא דרכון כי אמי מרוסיה ואבי נולד בזמנו בבריה"מ במולדובה שהייתה שייכת לרוסים אבל עכשיו דרכון מולדבי זה כמו רומני. אבי נפטר ולכן לא אוכל להוציא דרכון כנ"ל. בעלי רומני אך הוריו לא מסכימים להוציא דרכון ולכן הוא לא יכול...

guybcn

New member
דרכון מולדובי זה כמו רומני?

נכון, ודרכון ישראלי הוא כמו ירדני. מולדובה היא מדינה נפרדת שאינה שייכת לאיחוד האירופאי. אמנם מדברים בה רומנית, הדגל שלה זהה כמעט לחלוטין לדגל רומניה והיא מנהלת מגעים עם האיחוד האירופאי, אבל בהווה זו מדינה נפרדת לכל דבר. אזרחות מולדובית אינה אזרחות אירופאית. לגבי בעלך, אם אני לא טועה הוא יכול להוציא אזרחות רומנית גם ללא שההורים יבקשו אותה, אבל עזרה מהם הוא צריך לקבל (מעשית).

asiavagn

New member
לפי הבנתי כן

לגבי הוריו של בעלי אין מצב וגם אנו לא רוצים לחשוף את הנושא יותר מדי... לגב דרכון מולדבי זה בהחלט כן כי בן דוד שלי עשה...

guybcn

New member
חביבתי

אם בן הדוד שלך הוציא דרכון מולדובי, הוא לא אזרח האיחוד - לא יעזור מה שתגידי. עכשיו, אם הוא הצליח להוציא דרכון רומני (לא מולדובי, אלא רומני!) מכיוון שמוצא המשפחה הוא בשטחים שהיו בשלטון רומני לפני מלחמת העולם השניה, אז אחלה. אבל אז הוא הוציא דרכון רומני (אדום, כמו כל דרכוני האיחוד האירופאי, שבו רשום ברומנית "האיחוד האירופאי") ולא דרכון מולדובי (צבע כחול, ללא המילים "איחוד אירופאי"). כעשרים אחוז מאזרחי מולדוביה מחזיקים גם באזרחות רומנית, כך שזה יכול להיות המקרה שלכם. מולדוביות רבות שעובדות בארץ כמטפלות של זקנים - ביניהן המטפלת של סבתי - עושות זאת כי לא הצליחו להשיג אשרת עבודה באירופה (בעיקר ברומניה, אבל לא רק). אבל שוב - אם זה המקרה, אז בן דודך הוציא אזרחות רומנית, לא מולדובית (או שהוציא דרכון מולדובי, שזה אחלה אבל זה לא דרכון אירופאי).

Luis12

New member
האם אתם בטוחים שאינכם יכולים להוציא אזרחות?

ואם אפשר לשאול, מאיזה מוצא אתם ואיזה דור בארץ ? (רק למקרה שאולי אני או אחרים יוכלו לייעץ מהנסיון שלהם)
גם אם רק אחד הצדדים יצליח להוציא אזרחות אירופאית גם זו תיהיה נקודת פתיחה טובה בהרבה.
לגבי האם ניתן ללא, ידוע לי שניתן להשיג ויזת עבודה עם מעסיק מגרמניה למשל ירצה בך ספצפית למקום עבודתו. האם בעלך התעניין לגבי אפשרויות רילוקיישן ממקום העבודה?
מעבר לכך אני מניח שאם שניכם תלמדו את השפה (בהנחה שאינכם דוברים גרמנית), יעלו סיכוייכם למצוא באמת מעביד גרמני בגרמניה שירצה דווקא אתכם.

asiavagn

New member
מבחינת מוצא

כפי שעניתי גם לקודמים, אמי רוסיה, אבי רומני (מולדבי, אך אבי נפטר ולא ניתן להוציא דרכון. הוריו של בעלי רומנים אך לא מסכימים להוציא דרכון/אזרחות ולכן הוא לא יכול...

Luis12

New member
איני יודע מה התנאים להשגת אזרחות רומנית,

אך אני כן יודע שלפחות לגבי אזרחות גרמנית, גם הדור השני והשלישי שנולדו בארץ יכולים להוציא אזרחות כל עוד יש להם את ההוכחות הנידרשות ואין שום צורך לאישור נוסף מהדורות הקודמים, לכן שווה לבדוק לעומק אם באמת הדורות הקודמים יכולים להתנות את אזרחותכם.
מעבר לכך אם אתם באמת רוצים בכך, אולי שווה לדבר שוב עם הוריו, ולהתייעץ עם עורך דין.
על כל פנים, שיהיה בהצלחה, ואולי מישהו פה בפורום יוכל להרחיב יותר על החוק הרומני והתנאים להשגת אזרחות. (למרות שאני מניח שכל אלה כבר מופיעים איפשהו בארכיון הפורום)

אספרסו2

New member
אין קשר לגרמנית.

האזרחות הגרמנית כבר קימת שהרי החוק קובע שלמעשה לעולם לא נשללה
ולכן עוברת לדורות הבאים.
אין קשר לאדרחויות אחרות.

asiavagn

New member
תודה
אני לא יודעת איך מחפשים בארכיון...

Luis12

New member
יש פס כחול בראש הדף

בצידו השמאלי (מזוית ההסתכלות שלנו כמובן) יש אפשרות חיפוש בפורום. חפשי מילות מפתח כמו אזרחות רומנית או רומניה ואני מאמין שכבר תגיעי לרוב התשובות.

יעלי9

New member
פוסט דוקטורט ?

לא קל או טריוויאלי אבל ניידות בינלאומית היא אחד היתרונות של העולם האקדמי.

asiavagn

New member
אכן, אך זה עוד מינימום שלש שנים

ואם הכל יילך איך טוב אוכל כנראה לעשות פוסט בשוויץ. אבל אני רוצה משהו רציני ושבעלי יעבוד במקצוע שלו. אני עובדת כאנליסטית בבנק והייתי רוצה לעסוק בזה גם.

למעלה