הגירה לקנדה

JENIKRAV

New member
הגירה לקנדה

שלום לכולם.
רציתי להתייעץ לגבי חברות העוזרות בהליך הגירה לקנדה בארץ. האם מישהו מכיר חברה ישראקן?
או מישהו מכיר חברה אמינה?
שאלה נוספת:
האם מישהו יודע האם הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים זו תעודה מוכרת ע"י קנדה practical Engineering Architecture and Interior Design
אשמח לשמוע כל המלצה

סוכני הגירה

ממליץ להשתמש בשירותם של סוכני הגירה קנדים מורשים בלבד. הרשימה המלאה נמצאת פה:
https://www.iccrc-crcic.ca/home.cfm
&nbsp
בפורום הזה פעילות שתי סוכנות מומלצות: ננסי ואנג'לינה. שתיהן דוברות עברית.
&nbsp
כל שאר ה'חברות' לא מומלצות כלל.

killswitch2k0

New member
ישראקו

אני הייתי בייעוץ אצל מרטי (ישראקן). אז קודם כל הוא יועץ מורשה של ICCRC אפשר למצוא את המספר שלו באתר. שנית, אני התרשמתי מאד מהשיחה איתו. נותן רושם של בן אדם הגון ומבין עניין שלא בא לבלבל את השכל.
אני עד לא התחלתי תהליך אבל הייתי ממליץ לפחות להיפגש איתו.

הנדסאית אדריכלות

על מנת להכיר בתעודה יש להגיש בקשה למוסד קנדי שעוסק בהכרת תארים זרים, למשל WES.
&nbsp
בכל אופן זהו חלק מתהליך יצירת פרופיל Express Entry.

CAN111

New member
הבעיה שלה זה לא הכרה בתואר

כל מה שWES עושה זה לתרגם את התעודה לדבר מקביל בקנדה,
הבעיה של השואלת זה לא אישור התואר, זה תהליך פשוט וקל, הבעיה שלה זה קבלת רישיון קנדי לעבוד במקצוע וזה מה שהיא שאלה, מה יעזור לה הכרה של WES אם היא לא יכולה לעבוד ?

לימודים ומקצוע

מי אמר שחייבים לעבוד במקצוע שהיא למדה. היא יכולה לקבל PR על סמך התואר ולעסוק במה שבא לה, כל עוד לא דרוש רישיון.

במה יעסוק מי שלמד מחשבת ישראל? או יפנית? אני לא חושב שזו הבעיה של השואלת. היא יכולה לעסוק בעיצוב פנים גם בלי רישיון.

JENIKRAV

New member
שאלות נוספות

המון תודה על אכפתיות ומענה
יש לי עוד כל כך הרבה שאלות
אנסה לשאול כמה בכל פעם:
אשמח לתגובת כולם ככל האפשר

1. מה שאני מבינה כי אני יכולה להתקבל לפי המקצוע הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים (דרך אגב אני עוסקת כמהנדסת רישוי: בודקת תכניות ורפרנטית מבני ציבור כשנתיים, כולל ידע ברפורמה החדשה של חוק תכנון ובנייה ותוכנה שדרכה מייצגים, למי שמבין) אבל לא חייבת לעבוד בתחום (כי יש לי ניסיון רב בחינוך ולמדתי שנתיים חינוך מיוחד). האם אני מבינה נכון
2. לפי האתר הרשמי של קנדה ראיתי כי נדרש בערך 12000 דולר קנדיים להגירה לאדם אחד (למחייה של שנה בקנדה לתחילת הדרך). היו לי שיחות עם כמה אנשים שעדיין בהליך והם טענו כי אני חייבת משהו כמו 120,000 שקל להליך סה"כ. האם זה נכון? לא נראה לי כי אוכל להשיג סכום כל כך גבוהה.
3. ראיתי את המבחן באנגלית. בפרק הקשבה. יש טקסט שמדברים ואז את צריכה לענות. האם מישהו יודע האם רואים את הדף אם שאולות ברגע הקריאה או רק אחרי? האם אוכל לרשום NORE בזמן הקריאה?
4. עליתי ארצה לבדי בגיל 15. ועד היום מתכוררת ללא הורי (הם עדיין ברוסיה). אז גם ההגירה לקנדה אני מתכוונת לבדי. מה שכן חשוב הוא שיש לי כלב שהוא בן משפחה שלי פה (מבינה כי לא כולם יבינו אותי
וקשה לי לתאר לעצמי הגירה ומעבר (מקווה מאוד לקבל PR) בלדיו. הוא המון אצלי ואני פשוט לא יכולה לוותר עליו. כל כך מקווה שיש אפשרות שהוא יוכל לעבור איתי לקנדה (במידע ואקבל PR)

CAN111

New member
שאלות

כל השאלות שלך חשובות, אבל לא כרגע,
השאלה היחידה החשובה כרגע היא האם יש לך דרך להגר בכלל,
אין לך הרבה כסף לכן הגירה דרך לימודים לא רלוונטית,
הדרך היחידה אם ככה זה הגירה מקצועית דרך האקספרס אנטרי,
בפעמים האחרונות של הבחירה הניקוד המינימלי לקבלה היה 470, וכנראה הציון לא יירד.
האם יש לך 470 ? כי אם אין לך, כל השאלות האחרות הם לא רלוונטיות כרגע,
אם הגיל שלך הוא כמו בכרטיס הוא 31, ואם יש לך רק תעודה של שנתיים לימודים, אז את לא מתקרבת לניקוד גם אם תקבלי ציון מקסימלי באנגלית.

אבל כן, הכלב שלך יוכל לבוא איתך, וכן את צריכה הרבה כסף, אפילו יותר ממה שכתבת, סכום אחד זה מה שאת צריכה להוכיח מבחינה פורמלית, אבל את תצטרכי הרבה יותר מזה כדי להגר, מבחנים + ויזות + טיסות + שליחת כלב + ציוד + קניית ציוד חדש + שכר דירה לכמה חודשים + כסף להתחלה, את לא יודעת כמה זמן ייקח למהגרת חדשה למצוא עבודה, במיוחד שאין לך מקצוע ורישוי, כך שגם המקצוע הנוכחי שלך וגם חינוך, לא יקבלו אותך לעבודה בלי רישיון.
מה יקרה אם לא תמצאי עבודה במשך חצי שנה ? מה את והכלב תאכלו ?
אי אפשר להסתמך על חלום שהכל יהיה מושלם ותמצאי עבודה בחודש הראשון.

JENIKRAV

New member
הבהרות

אולי הבהרתי את עצמי לא נכון.
יש לי תואר הנדסאי (P.Eׂ ) אדריכלות ועיצוב פנים. לימודים של 3.5 שנים. מאוד קשים ואינטנסיביים. בנוסף למדתי שנתיים של חינוך מיוחד. ויש לי ניסיון רב בשני התחומים.
נכון ציפיתי למילה טובה לגבי הגור המתוק שלי. כי מאוד קשה לי לחשוב שהוא לא קרוב אלי. אבל לא נורא. הבנתי. לא צריך לחלום מדי. להיות מציאותית!!!!
למצוא את הנכון. הבנתי!!!
וכפי שאמרתי מקודם אני חישבתי את הנקודות על המינימום למקרה חרום... אני מאמינה כי אוכל להוציא הרבה מעבר למינימום. בגלל זה אני שואלת את השאלות הנוספות
תודה על המענה.

CAN111

New member
אני הבנתי, את לא

רווקה, בת 31, עם תעודת הנדסאי, עם אנגלית מושלמת, בלי צרפתית, עם 3 או יותר שנות ניסיון בישראל, בלי ניסיון עבודה בקנדה, בלי הצעת עבודה בקנדה, בלי בחירה של פרובינציה = 408 נקודות.
איך את הולכת להגר ?

CAN111

New member
הגירה

כמו שכתבו לך, אם לפנות לסוכן הגירה תפני רק לסוכן מורשה, אבל לא צריך סוכן, אם ההגירה שלכם רגילה אפשר לבד.
לפני שאת ממשיכה ומחפשת סוכן, תראי אם אתם בכלל מתאימים להגירה,
כנסי וראי כמה נקודות את מקבלת, צריך היום לפחות 450 נקודות במסלול ההגירה המקצועי
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp
ואם אתם לא מקבלים מספיק ניקוד האפשרויות שלכם מעטות, בעיקר דרך ויזת סטודנט ולמודים בקנדה או דרך ויזת עבודה ומעסיק קנדי.

JENIKRAV

New member
בהמשך למייל שלך

באתר ששלחת יש שאלה על 2 שפות עיקריות.
האם ב IELTS יש מבנים ל 2 שפות? האם אני צריכה לקחת מבחן נוסך בעברית או רוסית? לא ממש הבנתי. ובהנחה קיבלתי 440 כאשר נתתי את המינימום של הנקודות (בציונים) וללא אפשרות של מעסיק המציע את עבודה.

ניקוד

האתר שקיבלת הוא של משרד ההגירה (CIC) ועוזר לחישוב הניקוד. תפרטי פה כמה ניקוד יש לך לפי כל קריטריון (גיל, ניסיון, תואר וכו') ואיך הגעת ל 480.
&nbsp
לגבי השפות, רק אנגלית או צרפתית נחשבות. ה IELTS מיועד לאנגלית בלבד ונערך בישראל כל כמה חודשים על ידי המועצה הבריטית בתל אביב.
&nbsp
אם הניקוד שלך (גיל, שפה, ניסיון) יהיה מעל הניקוד הנדרש, תוכלי להגר תוך כחצי שנה ללא הצעת עבודה ממעסיק.
&nbsp
כפי שנכתב קודם, בהנחה שאת בת 31, עם תואר מקצועי שאינו תואר ראשון, ועם ציוני אנגלית מקסימלים, הניקוד שלך הוא 408 והסיכוי הנוכחי שלך להגר אפסי.
&nbsp
תוכלי להגר באופן מעשי אם בן הזוג שלך יהיה קנדי, או שתלמדי לתואר אקדמי בקנדה.

למעלה