הגירה לספרד

gryaako

New member
הגירה לספרד

שלום לכולם, אני מתכנן להגר לספרד בעוד מס' חודשים כדי להינשא לבת זוגתי שהינה אזרחית ספרדית המתגוררת בספרד. העניין נמצא ממש בחיתוליו ולפי הבירור הנמועט שהספקתי לעשות הבנתי שמדינת ספרד איננה מאפשרת להחזיק בשתי אזרחויות (נניח ישראלית+ספרדית) זה אומר שאצטרך לוותר על אזרחותי הישראלית כדי להינשא לבת זוגתי ולקבל את האזרחות הספרדית. רציתי לשאול מהן ההשלכות האפשריות של וויתור על אזרחות ישראלית בעקבות מעבר לחו"ל? האם בעתיד במידה וארצה אוכל שוב להתאזרח בישראל כתושב לכל דבר ועניין כפי שאני כיום? מעבר לכך- מן הסתם התהליך עצמו אורך מס' רב של חודשים, והויזה הניתנת לתושב ישראלי המגיע לספרד היא ל-90 יום בלבד, האם ישנה אפשרות כלשהי לבצע הארכת ויזה (זמנית) כדי שאוכל להשלים את תהליך ההתאזרחות בספרד? תודה רבה

Nobilis

New member
מושגי יסוד

יש הבדל בין תושבות ואזרחות. אתה יכול לעבור לספרד, לקבל תושבות (אישור שהיה + עבודה) על סמך הנישואים לבת הזוג, ולהישאר אזרח ישראלי. אף אחד לא מכריח אותך לבקש גם אזרחות ספרדית (ובכל מקרה לא תהיה זכאי לאזרחות ספרדית למשך שנים, כך שהשאלה לא רלוונטית כרגע).

gryaako

New member
תודה על התגובה, שאלה נוספת:

מה מקנה הזכאות לתושבות מעבר לשהיה ואישור עבודה? האם לדעתך זה מקנה לי זכויות של אזרח, נניח זכויות רפואיות, פתיחת חשבון בנק, משפטיות וכן הלאה...?

juliane

New member
ההליך

לאחר החתונה עליך להוציא מספר תושב כבן משפחה של אזרח אירופאי. ההליך אורך כחודש מרגע הבקשה. עם קבלת ה RESOLUTION (בתנאי שהכל בסדר) אתה ניגש למשטרה לבקש תעודת בן משפחה של אזרח אירופאי, שלרוב קוראים לה בטעות תעודת תושב. ההליך אורך 45 יום ובינתיים אתה מקבל במשטרה נייר שאיתו אתה כביכול "חוקי" באופן זמני ויכול להשאר בספרד גם לאחר תום תוקף שהות כתייר (90 יום). אולם שים לב שעד לקבלת ה RESOLUTION אין לך כלום מלבד חותמת תייר, כך שאם אתה לא מעוניין לצאת ולחזור עליך לארגן את החתונה מבעוד מועד. לגבי אזרחות, לאחר שנת מגורים מרגע שמונפקת לך תעודת התושב, אתה יכול לבקש את האזרחות הספרדית. קבלת ה RESOLUTION אורכת כשנתיים, וההמתנה להשבעה מספר חודשים נוספים. באופן כללי אם אתה בונה על אזרחות ספרדית כנשוי לספרדיה, חשב כשלוש שנים מהחתונה, לפעמים גם יותר. בהליכים מול הרשם האזרחי לפני ההשבעה עליך להציג מסמך ויתור על האזרחות הישראלית. במאי שנה הבאה אמור לעלות לדיון מקבץ תקנות גיור, ביניהן ביטול על הדרישה לוותר על אזרחות המקור (גם כך 70 אחוז מהמתאזרחים מגיעים ממדינות שעבורן לא נדרש ויתור שכזה). באותו דיון גם יעלה נושא מבחן השפה למתאזרחים, כך שיש לעקוב אחרי השינויים. אם אתה עובר לאיזור קטלוניה, במקביל לאזרחות הספרדית אתה מקבל לאום קטלוני. ידיעת השפה הקטלונית החל מהשנה הבאה (יוני אם אני לא טועה) - חובה. לגבי זכויות תושב - לתושב יש בדיוק אותן זכויות סוציאליות ותעסוקתיות של אזרח (מלבד תושבים שהגיעו על אשרת עבודה במהלך השנה הראשונה - שזה לא המקרה שלך).

gryaako

New member
משהו נוסף..

ראשית תודה על התגובה, אם אני מבין נכון מדברייך אני למעשה יוכל להישאר עם התעודת תושב הזאת (תעודת בן משפחה של אזרח אירופאי) כלל שארצה והדבר לא יגביל אותי בזכויות תעסוקתיות ו/או סוציאליות. נכון? בנוסף, במידה וארצה לפתוח בתהליך להגשת אזרחות ספרדית, במהלך כל אותה תקופה שכפי שאמרת אורכת משהו כמו 3 שנים האם אני יכול לצאת מספרד ולחזור אליה מאותה נקודה בה הייתי? ואני לא מתכוון לעבור לקטלוניה אלא למדריד כך שנושא הלאום הקטלוני לא מטריד אותי. שוב תודה רבה על התגובה

juliane

New member
RE: משהו נוסף...

שני תיקונים למה שרשמתי קודם: 1. תקנות אזרוח ולא תקנות גיור (חשבתי על משהו אחר בזמן שעניתי). 2. ארבע שנים, לא שלוש: שנת מגורים חוקיים + שנתיים אורך ההליך (כיום, זה יכול להשתנות לטוב או לרע) + המתנה לחתונה, המתנה לפגישה בחלק מהמחוזות,המתנה לתעודה, המתנה לשבועת אמונים - כל זה יכול לקחת חודשים. לגבי תעודת תושב, דינה כדין תעודת זהות לגבי כל מה שקשור בחוקי המדינה, זכויות וחובות, ביטוח לאומי, תעסוקה ומיסוי. מספר מצומצם של זכויות, הקרויות זכויות אזרח, כגון הצבעה בבחירות, אינן ניתנות למימוש עם תעודת תושב. לגבי התאזרחות, מטרת המדינה היא לבדוק שתי נקודות: 1. האם יש לך קשר חזק לספרד. 2. האם אתה מתכוון לקבוע את מרכז חייך בספרד. התנאי הראשונה מסופק ע"י היותך נשוי לאזרחית ספרד. הנקודה השניה משמעותה שחתונה אינה מספיקה - עליך לגור פיזית בספרד, לעבוד ולדבר את השפה - כל אלה הם אינדיקציות מבחינת הממשלה לכך שאתה לא מבקש אזרחות לשם אזרחות, אלא מפני שאתה באמת מעונין להיות אזרח מהשורה. זו הסיבה שנקבעת תקופת מגורים מסוימת, החל מעשר שנים למי שהגר על אשרת עבודה, וכלה בשנת מגורים אחת למי שנישא לאזרח ספרדי או למי שנולד בספרד. בדרך יש עוד כמה רמות (שנתיים או חמש). לכן מה ששאלת לגבי יציאה מספרד - כמובן שאתה יכול לצאת לבקר היכן שאתה רוצה, אתה אדם חופשי, אבל כתייר בלבד - מגורי הקבע שלך חייבים להיות בספרד.

למעלה