המלצה פרקטית
כמה המלצות פרקטיות שאפשר להתחיל להתארגן אליהן כבר מעכשיו. למרות שזה נראה כמו תהליך ארוך וממושך (והוא כזה) אם התפקסות במטרה אין לי ספק שתמצאי את עצמך מתקאלמת באיזו מדינה אחרת עוד לפני שתרימי ידיים: 1. תחסכי כסף. תעבדי במרץ ויעילות במה שרק אפשר ותחסכי את הכסף שתרוויחי. 2. תבררי כבר מעכשיו מה את רוצה ללמוד, איפה אפשר ללמוד את הדבר הזה. ומהן תוכניות הלימודים במוסדות האילו לסטודנטים זרים. זה גם יתן לך אינדיקציה לכמה כסף את צריכה לחסוך. 3. תעשי מחקר קטן בנושא מילגות. לא מעט אנשים שאני מכיר מצאו מימון ממקומות שלא הייתי חולמת ללימודים. 4. אם את מסיבות כל שהן לא יכולה להתקבל ללימודים תכף ומייד, תנצלי את הזמן שיש לך בצבא להביא את עצמך למצב בו כן יקבלו אותך. 5. במקביל, על מנת לתקוף את כל היעדים בו זמנית: תפני את המשאבים הריגשיים שלך לדייטים עם בחורות בוגרות יותר, מלומדות חסרות אידיאולוגיה ציונית. כאלה שבבוא העת אולי יוכלו להתקבל לאיזה מסלול הגירה מסודר לאיזו מדינה מתורבתת. לסיכום: על מנת לא לזרוק את עצמך בתור בחורה צעירה ללא משאבים ותמיכה, כלא חוקית באיזו מדינה ואז למצוא את עצמך מנסה לשרוד במקום לא מוכר, את נערכת לשתי האפשרויות שיכולות לעזור לך להגר לאן שהו: 1. ע"י הגירה חוקית. מה שאומר, מפעת גילך, תצטרכי לשם כך בת זוג בוגרת ומשכילה שתוכל להתקבל לתוכניות הגירה ולקחת אותך איתה. 2. בתור סטודנטית זרה. אחרי לימודים של כמה שנים במדינה מויימת סיכויים רבים להישאר שם. בהצלחה