הגירה להולנד

tald3

New member
הגירה להולנד

הי, אני נשוי ואב לשני ילדים. לי ולילדים יש אזרחות צרפתית ולאישה אין.
האם האזרחות הצרפתית מעניקה לי זכות לגור ולעבוד בהולנד ללא אישורים מיוחדים ?
מה לגבי אשתי ?

אילת72

New member
בעקרון - כן

גם לך וגם לאשתך (אשתך זקוקה לאישור מרשות ההגירה, אבל בד"כ נותנים את האישור הזה לאחר בדיקה בסיסית שאתם יכולים לקיים את עצמכם ולא מתכננים לבוא בשביל לנצל את רשויות הרווחה ההולנדיות...)

יש פרוצדורות של הרשמה בעיריה וברשות ההגירה, גם לאזרחים אירופאיים - יש מסמכים שצריך להראות (תעודות נישואין, תעודות לידה של הילדים ועוד כמה - וכולם צריכים להיות מתורגמים ומאושרים באפוסטיל) - בכל מקרה, יש המון מידע גם בפורום - היו כאן דיונים מפורטים בנושא.

אם יש עוד שאלות אתה מוזמן

בהצלחה במעבר

tald3

New member
תודה ויש לי עוד שאלה אחת

לגבי מוסלמים באמסטרדם. זו עיר בטוחה ליהודים או שהם חיים שם בפחד ?

FalseFlat

New member
לא פשוט

הייתי אומר שאנחנו חיים פה בפחד,
אין כמו בישראל.

hadooper

New member
אממ...

למקרה שההודעה לא נאמרה בציניות, אתה יכול לתת דוגמא למשהו שגורם ליהודים שם לחיות בפחד?

ברור לי שאין טעם להצהיר בפומבי על עצם היותך יהודי ושהרוב נוהגים להסתיר זאת במידה מסויימת, אבל האם באמת קורים שם דברים שיכולים לגרום לך לשקול אם להלך במקומות מסויימים בשעות מסויימות או אפילו לא לצאת מהבית?

FalseFlat

New member
נאמר בציניות

מה שכן - לא הייתי מכריז על היותי ישראלי לשעבר / ׳יהדותי׳. עצוב לי שהרבה ישראלים / יהודים מתייחסים לעניין בפנדמנטליסטיות מה שלא הופך אותם להרבה יותר ׳טובים׳ מהמוסלמים. וכשאני מדבר על טובים אז אני מתכוון באופן שבו הם ימצאו פתרון לבעיה הזאת. לא בקנה מידה אוניברסלי של מוסר.

hadooper

New member
אם ניקח לרגע את הסדרה של צבי יחזקאל...

(שברור לי שהיא מוטה מאד ימינה ולא אתפלא אם מחסירה על הדרך עובדות אחרות) עם פוקוס על הפרק האחרון שמתעד את החיים של יהודים בשוודיה ובצרפת. האם יש מצב שזה יהיה גם המצב בהולנד בעוד כמה שנים?

אני לא יודע אם זה רק אני, אבל גם הפרק שמדבר על רצחו של תיאו ואן-גוך די מרתיע לגבי המצב שם. ואולי גם די מחזק את המסקנה שהעליתי כאן בעבר בפורום בנוגע לחוסר הזהירות באופן כללי של העם ההולנדי בכל מני אספקטים שונים ומשונים כמו חוסר חבישת קסדה, זנות וסמים חופשיים, שימוש בחופש ביטוי (שאולי לא באמת קיים), וכד'.

FalseFlat

New member
דעתי

have to write this in english, sorry
i respected zvi yehezkeli, but apparently as he got closer to religion , he took a step back, away from reality,
i suggest everyone to check whether zvi is telling the truth on that 'show'

to tell some gruesome analogy , when you take you head out of your ass you discover the fresh air
and that applies for me too, i dont want to sound like a smolani but i would anyway

israel has become a bit more like non-western countries
they are now selling you lies even through television
i was annoyed back then because i found out zvi's was not credible
they didnt tell the truth regarding some event and statistics and other 'facts' you have it also somewhere on the web

i think your opinion is clearly affected by this kind of story telling
in a actual - side note , do you remember (specially this week) that a jewish prime minister was murdered also
(im talking about Rabin)
now imply your principles on that , isnt that a bit confusing ?

you might confuse freedom with fear, and security with lies

BTW
ill fix the message thing after i get home

פרספקטיבה

מי שחי בישראל רגיל להפרדה: החילונים גרים במקום אחד, חרדים בשכונה אחרת, רוסים באשדוד ועל ערבים אין בכלל על מה לדבר - במדינה עם 20 אחוז ערבים יש אבעה ישובים מעורבים: חיפה, ירושלים, עכו ויפו. וגם שם הסגרגציה כמעט מוחלטת.
וזו הדרך של ישראלים להסתכל על המציאות: כל אחד גר בתחום המושב שלו, ערבוב זה רע (למשל בנצרת עלית וראש העיר האולטרא גזעני שלה), כל אחד הולך לבית ספר שלו.

ואז באים הישראלים היהודים לאירופה ופתאום רואים ערבים ברחוב. זה מזעזע אותם כי כל השנים בישראל ערבים הם רק המנקים של הבניין, השיפוצניק או משהו כזה. ולא שכן, קולגה, מישהו שעומד בתור בסופר, מישהו שחס וחלילה שווה להם.
אז הבהלה ברורה ולמקום הזה פונים יחזקאלי ודומיו. (אני כותב על ערבים -יהודים אבל הסיכוי שליהודי חילוני אשכנזי יש שכן חרדי/רוסי/מזרחי הוא גם נמוך בצורה מטרידה).

מה שמוזר פה היא שהיסטורית באירופה נוצרים היו כמובן הרבה יותר מסוכנים ליהודים מאשר מוסלמים אבל את זה כמובן שמים בצד.
ואין משהו יותר פשוט מאשר לתפוס טרמפ על האיסלמופוביה האירופאית (שבלא מעט מובנים היא פשוט גלגול מודרני של אנטישמיות אירופאית קלאסית) ולערבב את בעיות המזרח התיכון עם המציאות האירופית.
כי היום בהולנד הרבה יותר גרוע להיות מוסלמי שסופג פגיעות מהאליטה מצד אחד ומההמון הזועם סטייל וילדרס מצד שני, מאשר להיות יהודי.

תכלס - המציאות מורכבת - יש בעיות כלכליות, יש בעיות פוליטיות, ולכל אלה ברור שיש השפעה על החוויה היומיומית שיכולה להתגלגל לאלימות או לסתם תקריות לא נעימות.
אני מציע במקום להסתכל על הולנדים מוסלמים כסכנה מונוליטית: א. להבין שכמהגר החוויה שלי הרבה יותר דומה למהגר ממרוקו מאשר להולנדי "מקורי", ב. לא להחיל את האקסיומות הישראליות על המציאות האירופית
ג. להיות זהיר בנפנוף הישראליות/היהודיות לא רק כלפי מוסלמים אלא גם כלפי הולנדים כי לדעתי הסכנה מאנטישמיות של הולנדים גם קיימת (וגם כי אין כל כך הרבה סיבות להיות גאים בישראל - יש מספיק סיבות טובות להתבאס ממה שישראל עושה).

Kindofrandom

New member
בתור רוסיה לא יהודיה שגרה באשדוד מהעליה

צחקתי כדקה.

דיברתי עם מישהו לפני כמה ימים איזה מוזר זה, בתור מישהי שגדלה בתור אזרחית ישראל, להתקל לראשונה במישהו מקווית, סעודי בחיים האמיתיים (קרה לפני 7-8 שנים אמנם אבל הזיכרון טרי ומשעשע) ולהבין עד כמה הישראלים ברובם מנותקים מהמציאות הזו.

ולגבי ג. - אני נוטה לבחור להגיד שאני רוסיה בלי הסבר מיותר אם שואלים אותי (מעדיפה לא לענות בכלל לרוב), לא שזה יותר טוב - אבל מונע אפשרות לחיכוך שאין לי כוח אליו.

כמה זיופים וניתוק מהמציאות...

"...הסיכוי שליהודי חילוני אשכנזי יש שכן חרדי/רוסי/מזרחי הוא גם נמוך בצורה מטרידה..." - באמת?! אתה מישראל? ואם כן - מאיפה?

"...שהיסטורית באירופה נוצרים היו כמובן הרבה יותר מסוכנים ליהודים מאשר מוסלמים..." - ברור ששמים את זה בצד - זה בגלל שחוץ מספרד, בה האיסלאם הוא חלק מהתרבות הספרדית השורשית כבר מאות שנים, עד מלחמת העולם השניה כמעט ולא היו מוסלמים במערב אירופה (שאני מניחה שעליה אתה מדבר). את המוסלמים הביאו לאירופה מהקולוניות המוסלמיות כדי לבנות את הריסות המלחמה אחרי שהיא נגמרה.

ואני עדיין לא יודעת מה הבעיה להגיד שאני ישראלית. רוב המצבים בהם אני מזכירה את זה הם עם אנשים שמקורם במדינות איסלאם ומזרח תיכון - ובדיונים סביב אוכל ודמיון תרבותי. את עובדת היותי יהודיה אני לא נוהגת לציין - פשוט כי זה לא רלוונטי לזהות האישית שלי ביומיום ובטח לא נמצא בראש רשימת המושגים שמגדירים אותי כאדם. אבל אם קיים דיון תיאולוגי - אני אציג את עצמי כאגנוסטית או כיהודיה (תלוי במידת הפרטים בדיון - אם מדובר בדיון על אמונה או על דת) ומעולם לא עלה על דעתי לשאול מישהו לדתו או אמונתו או לחשוב פעמיים אם עלי לציין את מוצאי בפורום כזה או אחר.

ולהתבייש בישראל? - למה זה טוב? ישראל לא נמצאת באחריותי ועובדת היותי מישראל היא עובדה שלא ניתנת לשינוי - אז למה להתבייש?

(לאחרונה קיבלתי כמה פעמים את העצה לשנות או להסיר פרטים אישיים בקורות החיים שלי כדי לזרז את הליך מציאת העבודה. המצחיק הוא שאת הדברים שהציעו לי לשנות או להסתיר - אני לא יכולה לזייף או "להחליק", ואין לי איך לגבות את האמיתות ה"מלוטשות" בזמן אמת - ומצחיק אותי שיש אנשים שזה נראה להם מאוד טבעי והגיוני לספר דברים לא נכונים בקו"ח או בראיונות... בעצם זה לא מצחיק... זה עצוב)

נראה לי דורש הבהרה

1. לגבי סגרצית מגורים בישראל - פה זה לא הלישכה לסטטיסטיקה אז קצת קשה לי לפרט. אם זה באמת מעניין אותך אשמח להפנות אותך לנתונים ומחקרים מתאימים.
2. אני יודע שלא היו מוסלמים באירופה מאות שנים...ועדיין היהודים סבלו. כלומר מה שהתכוונתי להגיד וכנראה לא מספיק ברור היא שמאות שנים הנוצרים היו מקור הסבל של יהודים. אז למה פתאום אנחנו תופסים אותם כ"ידידים" מול האויב המשותף? כלומר, למה רק כשזה מגיע למוסלמים פתאום אנשים נורא מודאגים מאיך זה להיות יהודים באירופה.
3. לא אמרתי שזו בעיה להגיד שאת ישראלית אבל אני כן יכול להבין אנשים שיש להם בעיה עם ישראל בכלל ועם ישראלים בפרט. את לא אחראית, גם אני לא אחראי, אבל מישהו כן אחראי. לא צריך להתבייש, לא צריך להתגאות, כן צריך להיות מודע לזה שלא לכולם ישראל נשמעת כמו צדיקה עלי אדמות. נראה לי שזה ברור.

תודה על ההבהרה...

אולי יש דברים שקשה לי לזהות בתור אחת שלכל מקום בו היא תלך היא תסחב אתה ערבוב עדתי מטורף - גם אם אני אגור לבד על ראש הר עדיין יהיו אתי רוסי, ספרדי, טורקי ואוסטרי.

ולכולם יספיק מצנח אחד

בינתיים אלה שמסווגים אותי כיהודיה

הם אלה שהכי אוהבים אותי ועדיין לא מצליחים להבין שיש לי סט אמונות אחר ממה שכתוב במרשם האוכלוסין הישראלי שלי.

עוד לא נתקלתי בכאלה שהתריסו נגדי בשנאה את אותו סעיף לאום. אולי זה יבוא מתישהו - אולי לא. בינתיים, 14 שנים באירופה האנטישמית, ועדיין לא הצלחתי למצוא כאלה שונאים, או לפחות לא הגעתי עם כאלה שונאים למצב שהם בכלל יעלו על הדעת לפנות אלי באיזהשהו אופן או להתייחס לקיומי. אולי אני מסתובבת בחוגים הלא נכונים?

tilburg

New member
אני לא מסתירה כלום

לא את היותי ישראלית ולא את היותי יהודיה. כל מי שמכיר אותי (וגם מי שלא מכיר באופן אישי) יודע. לא מרגישה פחד ולא שנאה. פעם אחת נתקלתי במישהו שממש שנא את ישראל ויהודים ולא התבייש לומר זאת. הסברתי לו באדיבות שזה בעיה שלו ולא שלי... זו הבחירה שלו לחשוב את מה שהוא חושב ואני בטח לא מתכוונת לנסות ולשנות את דעתו.
שבוע שעבר הוא פתאום התקשר אלי אחרי 4 שנים להציע לי פרוייקט עסקי (סירבתי כי הוא לא מישהו שהייתי רוצה לעבוד איתו אבל יצא לי לשאול אותו על זה שוב והתגובה שלו הייתה מאד מעניינת..)
אני בגישה שאם פחד והפרדה וגזענות הם העולם שלך - אתה בטוח תתקל בזה כי זה מה שאתה מצפה לו וזה מה שאתה מחפש. אני אישית נתקלתי רק באנשים אוהבים וסקרנים.
יש לי פה חברים מוסלמים וחברים הולנדים וגם חברים ישראליים. הרבה יותר מגוון מהחברים המושבניקים שלי בארץ...

לא מרגישה שלא בנוח - אפילו לא לשניה. לא ראיתי את התכנית שדיברתם עליה - למרות שאני בטוחה שזו מציאות של לא מעט אנשים. זה נראה לי בכל מקרה מאד לא מעניין לעשות תכנית על זה שמאד נוח פה ואין שום פחד.
אם להאמין לתכניות על ישראל שמשודרות בהולנד - כולם בארץ פונדמטליסטים, מתנחלים ושונאי ערבים... זה אומר שזה נכון?

FalseFlat

New member
לא ראית את התכניות של צביקה יחזקאלי ?

והבנתי שהסטטיסטיקות שהוא מביא ממש אמינות.

למעלה