הגירה להולנד

hadooper

New member
הגירה להולנד

כיום אני מפתח תוכנה שמעוניין להגר לאמסטרדם או לאוטרכט, לאחר שטיילתי באמסטרדם לפני כחודש (והבנתי שאין הרבה מקומות אחרים בעולם שאני באמת מעוניין לחיות בהם).

כמובן שאני מעדיף להגר עם "משהו ביד" ולמצוא מקום עבודה בתחום שלי מראש, אך אני יודע שהסיכויים לכך הם קלושים ומנסה לחפש אלטרנטיבות אחרות, וכאן אני זקוק לעזרתכם ומעוניין לשאול מהן הדרכים כיום לבצע הגירה מסודרת לפחות למספר שנים (בין אם באמצעות ויזת סטודנט או תושבות קבע)?

במידה ויש כאן גם אנשים שמתגוררים כיום באמסטרדם, רציתי לשאול מה יוקר שכר הדירה (והמחיה באופן כללי) ביחס לתל-אביב (עד כמה שניתן להשוות :))?

רב תודות למשיבים.

ynvgi

New member
תראה אם יש קצת תשובות כאן

פוסט 1

פוסט 2

יותר מורחב

תראה אם יש כאן קצת יותר תשובות...

השאלות מאוד כלליות וכל אחד יתחיל להגיד את הניסיון שלו...
מרוב התשובות שקראתי בשנים האחרונות ולא נראה לי השתנו הרבה - או שיש לך ויזת עבודה בעזרת דרכון אירופאי או עבודה נדרשת בתחום כלשהו (חברה שתרצה להביא אותך בגלל זה).
יש סייגים לויזת סטודנט - גם חשבתי על זה בעבר, אבל זה יותר מחייב ממה שזה נשמע, לפי מה שהבנתי.
שכר הדירה לדעתי דומה לתל אביב ואולי קצת יותר. אני מצאתי דירת סטודיו ב 800 יורו לחודש (יש לי חברים שמשלמים בכרם התימנים אותו הדבר)...
ההבדל הוא בעיקר במשכורות שגבוהות באחוזים כאלה או אחרים... נראה לי.
אנשים חיים פה. לחשוב על לעבור רק בגלל יוקר מחייה, לדעתי זה קצת בעייתי. הכל תלוי בדרך החיים שאתה מחפש. אפשר לגור עם שותפים ולמצוא יותר בזול וגם לעבוד בבית קפה ולחיות כאן.
אני מצאתי עבודה מהארץ דרך עמית לעבודה הולנדי שחיבר ביני לבין חברה מקומית. אני מקבל ויזה מהם (highly skilled migrant), למרות שבין לבין גם קיבלתי את הדרכון הרומני (שיוכל לעזור מ 2014, אז יוסרו הגבלות העבודה על הרומנים באירופה).
כמו שכבר תוכל לקרוא בפוסטים אחרים - אמנם אני לא יכול להתכחש לתחושות שלך לגבי המקום בו אתה רוצה לחיות, כי אלו תחושותיך, אבל חודש כתייר וחודש כדייר הם דברים שונים לגמרי. שלא נדבר על שנה לחיות פה. אני למשל רק שבועיים פה, ועדיין לא חוויתי את הקור האמיתי, את האפרוריות, את העור הלבן.
בכל מקרה, שיהיה רק בהצלחה. אם יש לך כיוון, דברים כבר יקרו (בין אם בארץ או בחו"ל).

hadooper

New member
האם גם בחורף יש הרבה שעות אור יום? :)

למדתי לאהוב מאד את הקור, האפרוריות ואת האווירה שהם יוצרים. הם לא מנעו ממני להנות לטייל בגשם הסוהר בשלושת הימים הראשונים שלי שם וזה די כופר מבחינתי על-ידי העובדה שאור היום שם נמשך בערך בין השעות 6:30-22:30 (16 שעות ביממה!). האם זה המצב גם בתקופות אחרות בשנה (כמו החורף)?

taltaal

New member
עצירה לצורך מציאות

א. לא ציינת האם יש לך דרכון אירופאי כלשהו, כי אם לא, זה יהיה לך יותר בעייתי. ויזת סטודנט לא מקנה הרבה שעות עבודה, לדעתי לא כמות שתספיק לפרנס אותך.
ב. שעות האור פה בקיץ מאוד ארוכות, אבל כך גם שעות החושך בחורף, השמש בחורף יכולה לעלות בסביבות שמונה בבוקר ולשקוע כבר בשלוש.
ג. לפעמים הגירה למדינה אחרת נראית קוסמת, אבל המציאות היא אחרת (אגב, אני לא היגרתי מישראל בגלל סיבות אלה אלא בעקבות אהבה) לחלוטין. וצריך לחשוב על כל האספקטים של ההגירה.

אבל בשורה התחתונה ההחלטה היא שלך, שיהיה בהצלחה :)

ynvgi

New member
דבר ראשון שיהיה בהצלחה

כמו שנאמר, ההחלטה היא שלך.
זה נשמע מאוד אסקפיסטי כל הרעיון... ויחד עם זאת, ברגע שיהיה לך כיוון, דברים יקרו (וכמו שאמרתי, בארץ או בחו"ל).
פשוט תהיה מוכן לכל המקרים. מהתשובה שלך, hadooper, לגבי שעות האור, זה נחמד ויפה, אבל זאת נקודה קטנה וכאמור בחורף דברים משתנים. לא רק בחורף, גם בקיץ - יש פה אור המון שעות, אבל גם אפור המון שעות, ולכן האור ממש אחרת ממקומות אחרים.

תקח צעד אחורה כדי לעשות כמה צעדים קדימה.
הדרכים "הקלות" להגר הן - אם מצאת עבודה, לימודים או בן\בת זוג. אם עוד לא מצאת אף אחד מאלה ואין לך דרכון אירופאי, הסיכויים קטנים הרבה יותר. אני יודע על אמנים שבאים לתקופות של התמחות, ולרוב אלו תקופות קצרות יותר - חצי שנה עד שנה ואחרי זה נבחנת הויזה בשנית.

למעלה