הגירה לגרמניה

libertines

New member
הגירה לגרמניה

בן זוגי גרמני, והתחלתי לחשוב על מעבר לגרמניה (המבורג, כנראה) בעקבותיו.
מאיפה מתחילים בכלל?
אנחנו לא מעוניינים להינשא, ויש לי אפשרות להוציא אזרחות רומנית - אבל שמעתי שמועות שדווקא עם דרכון רומני יהיה לי יותר קשה לבצע את המעבר.
אני מעוניינת ללמוד בגרמניה (באנגלית), אך מאחר שכבר התחלתי תואר בארץ - אני תוהה האם יש מצב בו יחשיבו לי את נקודות הזכות שצברתי פה?
יש פה ישראלים שחיים בהמבורג? ישנה עבודה שם לדוברי עברית ואנגלית בלבד? או שאאלץ להיות מובטלת עד שאלמד את השפה?

מצטערת אם השאלות שלי נשמעות קצת תלושות, זו באמת התחלה של התחלה של מחשבה ורציתי רק לדעת בקווים כלליים איך כל העניין הזה עובד :)

תודה מראש!

Luis12

New member
השאלות כלליות מדי, התשובה היחידה לרובן היא אולי.

אין לישראלים תכלס זכות לגור בגרמניה, כלומר סתם כך לעבור ולגור ללא איזושהי סיבה. את יכולה להוציא ויזת לימודים ולעשות תואר אבל זה יגביל את כמות השעות שתוכלי לעבוד לדוגמא.
את יכולה למצוא עבודה ולשכנע את המעסיק להוציא לך ויזת עבודה במקום, אבל זה סיפור לא פשוט כי המעסיק צריך לחשוב שאתה עדיפה על גרמני שמנסה להתקבל לתפקיד.
את יכולה להתחתן ואז לקבל יותר זכויות כמו למשל ויזת עבודה ושיהיה כזאת או אחרת אבל כמו שהזכרת אתם לא בדיוק בשלב הזה כנראה.
מכל אלה מה שמשתמע זה שעדיף שתוציאי אזרחות רומנית. כל אזרח האיחוד בימינו הוא שווה ערך במעמדו בגרמניה ברוב הדברים. כלומר תוכלי לעבוד ולשהות וכל הבעיות האלה לא יצטרכו להדאיג אותך יותר, אין שום סיבה לא להתחיל לטפל בזה כמה שיותר מהר.
האם תוכלי למצוא עבודה ללא שפה? אולי. הדרך הכי טובה זה לשים את עצמך במקום מעסיק שם ולנסות לחשוב למה שהוא ירצה להעסיק אותך בלי שאת יודעת את השפה, בקיצור אין הרבה סיבות לכך, אבל זה לא אומר שזה לא קורה.
גם בישראל יש אנשים שלא מדברים עברית ועדיין מוצאים עבודה, לא פשוט אך אפשרי, המצב בגרמניה לא שונה.
האם תוכלי להחשיב את הנקודות? אולי. תלוי באוניברסיטה בישראל ובזאת שם, תלוי במקצוע שאת לומדת עכשיו ושתלמדי שם וכו. פשוט שלחי מיילים ותבדקי. תשאלי מה הדרישות תתענייני ותשגעי אותם במיילים, יש מידע קונקרטי אבל לא תשיגי אותו לרוב בלי לשאול הרבה. את יכולה לשאול כמובן גם באנגלית.
תואר ראשון באנגלית זה אבל דבר נדיר בגרמניה וחוץ מבאוניברסיטאות פרטיות קשה למצוא כאלה, לגבי מאסטר ווהלך המצב שונה ואנגלית היא בהרבה מקצועות השפה השכיחה יותר באקדמיה.

winterhude

New member
אני גר בהמבורג

כבר כמה שנים, ולצערי אני לא איש בשורות, בטח לא בתחום העברית. אין כאן מקומות עבודה שדורשים עברית, ישראלים שמגיעים לכאן ללא גרמנית מתקשים למצוא עבודה, לפעמים גם זמן רב (אלא אם הם מגיעים ברילוקיישן מהארץ כבר עם הצעת עבודה, או עובדים בצוללות בקיל ובני משפחתם). בשבועות האחרונים גם נסגר הפרויקט של פייסבוק בהמבורג (עניין די מפורסם) שהעסיק ישראלים בתמיכה לישראל. יותר מאכזב זה שגם באנגלית אין הרבה עבודות - אחרת אותם ישראלים מחוסרי עבודה שיש כאן לא היו מחוסרי עבודה. ניתן רק בתחום ההייטק (ככה שאם אתם מגיעים מהתחום הזה טוב מאוד), אבל גם לא תמיד. חברות מעדיפות עכשיו דו-לשוניים, כי יש יותר ויותר כאלה. החברות הגדולות כאן - בעיקר בתחומי שייט, תעופה ומיחשוב (מאיירבאס עד גוגל) מפרסמות כמעט רק לדוברי גרמנית. בקיצור, אם יש לך זמן - ומההודעה שלך אני מבין שיש לך זמן - כדאי להשקיע בלימודי גרמנית. לגבי הדרכון זה ממש לא נכון - הדרך המהירה והבטוחה למעבר היא עם דרכון אירופאי (לא חשוב איזה). הרבה מהישראלים שגרים כאן הגיעו בשנים האחרונות עם דרכון רומני (ובשנים האחרונות הגיעו יחסית הרבה ישראלים מאשר בעבר, משום מה). עם דרכון רומני אפילו לא צריך תעודת תושב, גם לא לעבודה, בניגוד למדינות אחרות. דווקא בהמבורג יותר קשה לקבל מעמד תושב בתור מי שנשוי לגרמני ואינו אזרח אירופאי, אלא אם כן יש ילדים משותפים או הצעות עבודה מבעוד מועד (למרות שלישראלים יש יותר חופש בחיפוש עבודה מכאן). אבל! אם את רק חושבת להוציא אזרחות רומנית, שזה הליך ארוך, ואין לכם המון זמן לבזבז, עדיף ללמוד גרמנית, להגיע כפי שאתם ולחפש עבודה ע"מ להשאר ע"ב הדרכון הגרמני, יש מספיק שגם עושים את זה.

למעלה