הגירה לגרמניה

Rafuf1

New member
הגירה לגרמניה

אני מעוניין לדעת מה יכולת ההתאקלמות - סיכויי מציאת עבודה והליך הגירה לגרמניה. הנני נשוי +2 אני איש הייטק בהתמחות של הנדסת חשמל ואלקטרוניקה עם ניסיון רב בתחום ואני בן 42 -האם זה מאוחר מידי להגירה או שניתן להתחיל הליך שך הגירה ומציאת עבודה.

forglemmigej

New member
מספר שאלות

יש'ך שפה ? אזרחות של אחת ממדינות האיחוד? אחרת זה לא פשוט ,אבל גרמניה מדינה ענקית אפשר לנסות לברר בכל מפעלי ההיטק שמתמחים בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ואולי יאיר לך המזל. תשאל בפורום גרמניה הם מכירים את המדינה טוב ואיפה מתרכזות התעשיות הנל. על כל פנים זה עדיף להגר עם מקצוע וניסיון מאשר סתם כי אז יש לך יותר אופציות ואני בעד להגשים חלומות ..

Solsikke

New member
זה נורא תלוי

כפי שאמרה פורגלמ'. האם אתה דובר גרמנית (או לפחות מבין ברמה בסיסית + ויהיה לך קל ללמוד את השפה מהר כי ההורים דיברו בבית למשל?) והאם אתה מצוייד בדרכון ממדינה חברת איחוד כלשהי? נשוי + 2 אומר שאתה צריך לחשוב גם על המשפחה, בני כמה הילדים (תיכון, יסודי, גנים)? מה עיסוקה של זוגתך (כך שתוכל להעריך מה סיכוייה למציאת עבודה). ממה ששמעתי ממכרים שוק ההיטק בגרמניה לא במצב מדהים כרגע, כמו כל אירופה, בגלל המיתון שהיה. זה לא אומר שזה הופך הגירה לבלתי אפשרית. חברות אוהבות עובדים עתירי שנות נסיון עם דיפלומות (תכין את התעודות מהתואר ראשון + שני אם יש + כל תעודה של השתלמות/קורס מקצועי שעברת ורלונטי לתחום), ולהבדיל מישראל להיות בן 40 זה לא חסרון :) מה בדיוק ההתמחות שלך? וכמובן כדאי לך לשאול ב 996 (תרבות גרמניה), הם מכירים את גרמניה יותר טוב מאתנו :)

למעלה