הגירה לגרמניה אשמח אם תוכלו לעזור

הגירה לגרמניה אשמח אם תוכלו לעזור

אני מתכוונת להגר עם ביתי בשבוע הקרוב לגרמניה יש לי אזרחות גרמניה,ולבעלי שמתכון להגיע חודש אחרי אין. האם אני יכולה להודיע על תהליך ההגירה ולחפש דירה לפני שהוא מגיע כי הבנתי על מנת שבעלי יקבל ויזה לשם הגירה על שני בני הזוג להגיע בו זמנית בנוסף האם בתור אזרחית גרמניה מגיע לי סיוע ברכישת שפה?

tokit

New member
אלוניס הסבירה את התהליך

גם פה וגם בפורומים "ישראלים באירופה" ו"גרמנית ותרבות גרמניה". שווה לך לעשות חיפוש. בכל אופן, בתוך אזרחית גרמניה את לא מקבלת סיוע ברכישת שפה, רק בעלך מקבל.

אלוניס

New member
שלום לך

הגרמנים מניחים שכאזרחית את יודעת גרמנית. לפי מיטב ידיעתי אין מניעה שהוא יגיע אחריך כל עוד יש תיעוד מספיק לקשר ביניכם. מומלץ לבדוק שוב עם השגרירות. גם ככה לא תגיעו לראיון במשרד הזרים לפני שתמצאי שם דירה. איך תעשי את זה בלי לדעת את השפה לא ברור לי. יש ארגוני צדקה שעוזרים למהגרים למשל במילוי טפסים. כמו CARITAS. לי לא נראה שהייתי יכולה בכלל להסתדר כאן בלי זה שבעלי עשה כאן את כל הסידורים שנדרשו בהתחלה - והיו המון.

bulllli

New member
צודקת, אכן יש המון טופסולוגיה

ואולי אחוז (1) בודד מעובדי העירייה והמשרדים השונים יודע ומוכן לדבר אנגלית. הגרמנים קוראים לזה - מלחמת הניירת.... ובביורוקרטיה גרמניה חזקה מאוד! אנחנו נעזרנו בחבר טוב שחי כאן כבר שנים רבות והוא קם לא מעט פעמים מוקדם בבוקר או ביטל תוכניות אחרות כדי לבוא ולעזור לנו. בזכותו גם מצאנו כאן דירה עוד לפני שהגענו. בכל אופן, בהצלחה ונחזיק לך אצבעות.

diday

Member
על פי הצורה שאני מבין את החוק

זר הנשוי לאזרח גרמני יכול לקבל אישור שהיה בגרמניה אם מקום מגוריו של בן הזוג הוא בגרמניה והגיע לגרמניה עם ויזה. אני משער על כן שאין זה חשוב אם בעלך מגיע איתך או אחריך. מה שאיני יודע הוא האם את יכולה להתחיל בגרמניה את תהליך ההגירה לפני שהוא מגיע. יתכן שבמקרה כזה הגרמנים ירצו להתעקש שיעשה את התהליך בישראל דבר שיכול לקחת יותר מהחודש המתוכנן על ידכם.

bulllli

New member
למיטב נסיוני,

עד שאתה לא עושה unmeldung בעיריה ונרשם כתושב גרמניה (גם זר יכול וצריך להירשם) הם לא ממש שמים עליך - בכל נושא ועניין. אבל אין ספק שזו שאלה שאפשר לברר בטלפון קצר לשגרירות גרמניה בארץ.

Nobilis

New member
למיטב ידיעתי

בני זוג ממספר מצומצם של מדינות (לרבות ישראל) יכולים להגיע במסלול הרגיל לתיירים (עבור הישראלים - ללא ויזה) ולעבור את התהליך כולו בגרמניה.

diday

Member
המסלול הרגיל לתיירים

כולל גם הוא ויזה הניתנת אוטומטית ל3 חודשים, ואותה אין צורך לבקש מראש.

אלוניס

New member
וזה הכי פשוט

לבקש דרך השגרירות בתל אביב כבר אשרה של איחוד משפחות לוקח חודשיים לעיתים וזה קצת לא הגיוני כי כל העניין הוא להראות שיש עם מי להתאחד - ואם היא עוד לא בגרמניה אין טעם ומכיוון שאכן ניתן לשהות בגרמניה כתייר 3 חודשים בלי בעיה אין סיבה לכל הטרטור כבר עכשיו. שיגיע ואז.

למעלה