הגירה לברצלונה

moriami

New member
הגירה לברצלונה

היי,יש מישהו כאן שיכול לתת לי קצת פרטים על ברצלונה?!אני ובן הזוג שלי מעוניינים להגר לברצלונה הוא עם תעודה של אדריכל ומעצב פנים עם ניסיון בתחום..האם יש דרישה למקצוע הזה?ויש דרך להגר לשם בלי לשלם הון לפני?

בקר12

New member
לדרך קוראים דרכון אירופי

לך או לבן זוגך אחרת חבל"ז (ברוב המקרים)

moriami

New member
את הדרכון האירופאי שלי פספסתי בשבע שנים...יש דרכים נוספות?

moriami

New member
סבא שלי היה אזרח צרפת...יש חוק התיישנות של 50 שנה ועברו 57,ככה פספסתי את ההזדמנות!

בקר12

New member
לא שמעתי מעולם על "ההתישנות" שציינת אבל איני

מומחה באזרחות צרפתית לכן ממליץ שתבדקי את הנושא בצורה רצינית אם לא עשית כך עד עכשיו

pichinan

New member
החוק קיים לגבי

מי שהוריו או סביו הצרפתיים חיו יותר מחמישים שנה מחוץ לצרפת, ולא שמרו על כל סוג של קשר איתה. מצב זה גם יכול לגרום לאיבוד האזרחות הצרפתית אם אותה אזרחות הינה נרכשת ולא אזרחות מקור, ולאיבוד זכויות מטעם המדינה בכל מקרה.

moriami

New member
זה בידיוק הסיפור..

סבא שלי היה אזרח צרפת ועלה לפני 57 שנה הוא נפטר אך אישתו וילדיו בחיים ,מאז שעלה לארץ לא יצר שום קשר עם צרפת ,ביררתי עם עו״ד ולטענתה זה בעיה וחבל על הניסיון..

forglemmigej

New member
אפשרות אחרת

יש מדינות שאפשר לשחזר את האזרחות אפילו אם עברו את מבחן הזמן .
בדנמרק אם נולדת להורה דני אך לא התגוררת במדינה עד גיל 18 עליך להחליט עד גיל 21 איזו אזרחות לבחור, כי אי אפשר כפל אזרחויות , יש כאלו שעברו את הגיל אך בכל זאת אם הם נמצאים בדנמרק שנתיים לפחות, עובדים ולומדים את השפה יש אפשרות להחזיר אותה. אולי גם בצרפת יש מצב כזה, אבל חייבים עורכי דין שבאמת מתמצאים בכל הדקויות ואם זה חשוב הייתי משקיעה בזה כספית.

pichinan

New member
במקרה של צרפת

כמו במקרה של מדינות אחרות, ניתן להגיש בקשה להשבת אזרחות לאחר מגורים של מספר מועט של שנים (שנתיים אם איני טועה). הבקשה היא פרטנית ואינה מעוגנת בהליך קבוע בחוק. זה לגבי השבת אזרחות, לא ברור לי לגבי אזרחות מקור לצאצאים, אבל זה משהו שאוכל לברר אם זה מענין מישהו. אבל ע"מ לחיות בצרפת שנתיים הוא זקוק לאשרת שהייה ועבודה, שזה ממילא מה שהוא מבקש להוציא. ובכלל לברצלונה...

moriami

New member
זה בידיוק הסיפור..

סבא שלי היה אזרח צרפת ועלה לפני 57 שנה הוא נפטר אך אישתו וילדיו בחיים ,מאז שעלה לארץ לא יצר שום קשר עם צרפת ,ביררתי עם עו״ד ולטענתה זה בעיה וחבל על הניסיון..

pichinan

New member
תשובה

נתחיל בכך שע"מ לעסוק כארכיטקט בספרד יש לעבור הליך הומולוגציה, שיכול לארוך חודשים עד שנים. ההליך כולל שילוב של בחינות ופרויקט (לאחר כל אשרורי הניירות), או מעבר קורסים אקדמאים. כל מחוז קובע את הבסיס למדיניות, כשלאוניברסיטאות ניתנת גם גמישות בנקודות מסויימות. בברצלונה, יש לעבור ראשית כל בחינות ואח"כ עבודת פרויקט שלמה. מעבר לעלויות הכרוכות, מדובר בהליך שיכול לארוך שנה וחצי ויותר (עדיף משלוש השנים שאורך במחוז מסוים במערב המדינה).

מבחינה הגירתית: אדריכלות אינו מקצוע נדרש מבחינה רשמית (למען האמת, ברשימה של ברצלונה כיום אין אף מקצוע נדרש מעבר למקצועות הימיים וספורט). לכן, המעבר למדינה, במקרה שלך, חייב להיות כרוך באשרת עבודה או אשרת לימודים לתואר מתקדם.

moriami

New member
האמת שאני כבר על סף ייאוש!!

אשמח לקבל הסבר איך מוציאים ויזת עבודה?!אנחנו רוצים פשוט מאוד להתחתן ולעזוב את הארץ להגר ולהתחיל במקום אחר ,זוג צעיר עם רצון לנסות להגשים חלום ,לא מבינה למה הכל כל כך קשה!!!

elley

New member
מוצאים מישהו שמוכן להעסיק אתכם

והוא מבקש עבורכם ויזת עבודה. או שתעבדו בחברה שיש לה סניפים בחו"ל, ואחרי שנה תבקשו שישלחו אתכם לעבוד באחד מהם.

למה זה כל כך קשה? כי מדינות צריכות ורוצות לדאוג קודם כל לתעסוקה של האזרחים של עצמן, ולפיכך מגבילות את ההגירה אליהן. די פשוט.

בקר12

New member
קצת ריסון. לא צריך להישמע כאחרון הפליטים

מאריתריאה או אפגאניסטאן. וחוץ מזה את היית רוצה שאת ארצך (הלא אהובה) היו מציפים מהגרים מאפריקה או מאסיה?

למעלה