הגירה לבריטניה

Davidel16

New member
הגירה לבריטניה

שלום לכולם,

חיפשתי טיפה באינטרנט וקראתי שאפשר לשהות בבריטניה באופן חוקי גם בלי אזרחות, ואחרי 5 שנים אפשר להגיש בקשה.
במילים אחרות, אני יכול לקחת תיק, לטוס לבריטניה, להישאר 5 שנים ולהגיש בקשה (אם נתעלם מבית והוצאות כספיות)?
איך כל המוסלמים מהגרים לברטיניה? ובכלל לכל אירופה?
תודה מראש, חברים.

כנראה שלא חיפשת מספיק :)

אי אפשר לקחת תיק ולטוס לבריטניה ולשהות בה באופן חוקי אם אין לך אחד מהבאים:

1. דרכון של האיחוד האירופאי / דרכון בריטי.

2. את/ה נשוי או יש לך בנזוג אירופאי/בריטי.

3. קיבלת ויזה מיוחדת לעבודה או לימודים על סמך כישורים יוצאי דופן.

4. עשית רילוקיישן מחברה ישראלית שיש לה סניפים בבריטניה.

לגבי האזרחות - במידה ויש לך אחד מנ"ל למעט סעיף 4, אז אחרי 5 שנים בהם היית תושב בריטניה באופן חוקי ולא נזקקת לשירותי תמיכה של סעד, אז אתה יכול להגיש בקשה לדרכון בריטי.

אם אין לך אחד מהנ"ל אז לא תוכל להגר באופן חוקי.

לגבי המוסלמים - הרבה מהם נולדו פה, להרבה מהם יש אזרחות בריטית מהתקופה שבה בריטניה שלטה בהודו, יש כמובן לא חוקיים (כמו שיש לא חוקיים מכל עם אחר), אבל בגדול, הם מהגרים באותה דרך שכולם מהגרים, אין חוקים מיוחדים למוסלמים.

הייתי בטוח שיש חוק מיוחד למוסלמים

כל מוסלמי שנולד בפקיסטן לא יכול להגר אוטומטית לבריטניה?
כמה חבל.

Nobilis

New member
תשובה

אי אפשר סתם להגיע לבריטניה ולהישאר. אתה צריך אזרחות מקומית/אירופית, בן זוג מקומי/אירופי, מעביד שיוציא לך אשרת עבודה, וכו'.

"מוסלמי" זאת דת. אין נתיב הגירה מיוחד למוסלמים. הם מגיעים בדיוק באותן הדרכים שפתוחות לך, או לחילופין - נולדו בבריטניה/אירופה למשפחות מקומיות.

איך כל המוסלמים מהגרים לישראל, אגב?

Davidel16

New member
תמיד שמעתי "ההגירה המוסלמית"

אז חשבתי שהם לא נולדו שם אלא היגרו לבריטניה, בכל אופן הם לא מעניינים אותי.
קראתי טיפה וראיתי שאפשר להגיש בקשה לתושבות קבע (משהו כמו גרין קארד) אם יש לי "ניסיון בבריטניה", אחרי לימודים או עבודה.
אני מתכנן ללמוד משחק ב-Drama Centre שבלונדון ולאחר מכן להישאר בבריטניה ולעבוד במשחק, האם ה"ניסיון בבריטניה" הזה אמיתי?
קראתי זאת כאן: http://www.immigrate.co.il/pages/הגירה-לאנגליה

Nobilis

New member
בקצרה

תושבות קבע תוכל לבקש לאחר חמש שנים של עבודה בבריטניה (תקופת הלימודים לא רלוונטית). המכשול העיקרי - להגיע למצב שמעביד רוצה ויכול להוציא לך אשרת עבודה. לחילופין - אם יהיה לך מזל אולי תכיר בן/בת זוג מקומיים תוך כדי הלימודים.

Davidel16

New member
אם אסיים לימודי משחק

אני אעבוד בעבודות קטנות, ניצב בסדרה אחת, תפקיד משנה בהצגה נניח, פרסומות, אני מאמין שיש עבודות לשחקנים מתחילים.
זה מסובך להוציא אשרת עבודה?
ורק לפרוטוקול, אני לא מתכוון להתחתן עם בחורה רק בשביל אשרת שהייה...

nl2010

New member
האתר שקישרת מאוד מבלבל וגם לא עדכני

הם מערבבים כמה נושאים וקטגוריות שונים.

אחרי שהייה חוקית של חמש שנים בבריטניה אכן אפשר להגיש בקשה לתושבות קבע. אבל קודם כל צריך לעמוד בתנאים שיאפשרו לך בכלל להיכנס לבריטניה ולעבוד בה באופן חוקי. שים לב שוויזות לא ניתנות בדרך כלל לחמש שנים אלא לשנתיים או שלוש, כך שכדי להגיע לחמש שנים צריך לבקש הארכה כלומר להוכיח שוב שאתה עומד בתנאים, לשלם עבור הבקשה וכו'.

הם כותבים ש"ניסיון לימודים בבריטניה מהווה יתרון כאשר אתם מגישים את הבקשה להגירה לבריטניה". להבנתי, הכוונה כאן היא לא לבקשה לתושבות קבע, אלא לבקשה הראשונית להיכנס ולעבוד בבריטניה. הוויזה שהם מזכירים - Tier 1 - פעלה על פי שיטת הנקודות, שאפשרה למי שצובר מכסת נקודות מינימלית (על בסיס השתכרות, גיל, השכלה וכו') לקבל ויזה ולחפש עבודה בבריטניה. על פי השיטה הזאת תואר אקדמי מבריטניה אכן הוסיף נקודות ולכן נתן יתרון (שים לב שמדובר בתואר ולא בתקופת לימודים כלשהי אם היא לא הסתיימה בקבלת תואר).

בכל אופן Tier 1 סגורה כיום לאנשים שאינם נמצאים כבר בבריטניה, וגם לאנשים שנמצאים בבריטניה ברוב הקטגוריות האחרות. למיטב ידיעתי גם המסלול שאפשר להישאר בבריטניה שנה אחרי סיום תואר כדי לחפש עבודה נסגר, אבל בזה אני לא לגמרי בטוחה.

בקיצור, המידע באתר הזה לא מדויק ובוודאי לא עדכני, כך שבתור התחלה הייתי מציעה לך לקרוא על המסלולים הקיימים באתר משרד הפנים הבריטי ולראות אם יש משהו שיכול להתאים לנסיבות שלך:
https://www.gov.uk/browse/visas-immigration/work-visas

Davidel16

New member
תודה רבה

כמה זה מסובך להוציא אשרת עבודה בתור שחקן אחרי שסיימתי לימודי משחק בלונדון?

Nobilis

New member
בקצר? קשה למדי.

מעביד צריך לרצות אותך מספיק בשביל להוציא כסף על עו"ד ואגרות הגירה בשביל להוציא לך אשרת עבודה. והוא צריך להיות מסוגל להראות שצריך דווקא אותך, ולא אחד מ-500 מיליון האזרחים הבריטיים/האירופים שלא צריכים אשרת עבודה.

אם אין משהו מיוחד ברקע שלך (ניסיון רב ועשיר, פרסום קודם בעולם המשחק, וכו') שהופך אותך לאטרקטיבי במיוחד, קשה לראות מה יגרום למעסיק לעבור את זה, ולרשויות ההגירה לאשר את הבקשה.

למעלה