הגירה לבריטניה בתור עו"ס

הגירה לבריטניה בתור עו"ס

אני בטוח שאתם כבר מכירים אותי ואת השאלות שלי : ) אני פשוט צעיר ועדיין לא סגור על העתיד שלי, חוץ מדבר אחד, והוא לעבור למדינה אחרת. אז ככה, חרשתי את הפורומים לאורכם ולרוחבם. כתבו פה ממש מעט על עבודה סוציאלית, וממה שכתבו הבנתי שזו עבודה נדרשת בבריטניה, ואפילו אפשר להרוויח יפה... שלחתי אימיילים על שאלות לשגרירויות, וכל מני אתרים על הגירה ובכולם עונים לי ביובש ובכלליות על כל מני דקדוקי הגירה והוצאת ויזה שלא מעניינים אותי כרגע...השאלות שלי הן יותר ספציפיות על המקצוע הנ"ל ואשמח אם מישהו יענה לי... אני מתכנן ללמוד עו"ס בבן גוריון/בר אילן לתואר ראשון. (אם אצטיין אז גם לתואר שני ברציפות במסלול של 5 שנים). האם עם תואר ראשון/שני בעו"ס אני אחשב עובד נחוץ בבריטניה (סקילד וורקר...)? האם המקצוע נחשב לנדרש בבריטניה? איזה תחום בעו"ס נחשב להכי נדרש אם אתם יודעים? האם יש הבדל גדול בין המערכת הסוציאלית בארץ לבין זאת של בריטניה? מבחינת עו"ס... האם תואר ישראלי בעו"ס יאפשר לי לעבוד בבריטניה בתור עו"ס? (נצר כתבה משהו על קורסי המשך ללא צורך בתואר מחדש...אם אפשר לפרט)? בגרמניה לדוגמא דורשים ויתור על אזרחות ישראלית בעת קבלת האזרחות הגרמנית. האם כך הדבר גם בבריטניה? מה עדיף? תואר ראשון בעו"ס עם קצת יותר נסיון בתחום, או תואר שני ללא או עם מעט מאוד נסיון? האם אפשרי קודם לעבור לבריטניה (באופן חוקי) ורק אז למצוא עבודה בעו"ס? האם זה ריאלי? האם היותי דובר רוסית ועברית יעזור לי איכשהו בתחרות מול אזרחי בריטניה? בקיצור, האם התוכנית הזאת, של ללמוד כאן למקצוע בעו"ס לתואר ראשון או אפילו שני, יאפשר לי להחשב כסקילד וורקר ופשוט לעבור לשם, למצוא עבודה ולהתאזרח בעתיד הרחוק מאוד? יש לציין, שאין באפשרותי ללמוד בבריטניה (יקר...) המון תודה, מתנצל על כמות השאלות.

Nobilis

New member
תשובה

כנס לכאן: http://www.workingintheuk.gov.uk/working_in_the_uk/en/homepage/schemes_and_programmes/hsmp.html קרא הכל אודות תוכנית ה-HSMP, וחזור אלינו עם שאלות נוספות במידע ויהיו לך.

stevie1

New member
לא ידוע לי על מחסור בעו"ס

גם אם כן, אין לדעת מה יהיה הצורך בעתיד אם בכלל, כך שאם אתה מסתמך על המקצוע הזה כגלגל ההצלה שלך אולי כדאי לחשוב פעמיים...

stevie1

New member
ותשובות לשאלותיך הרבות

האם המקצוע נחשב לנדרש בבריטניה? - There is no such thing as a 'preferred occupation' as there is in Canada/Australia except for very specific areas where there is a great need (medical professions - nursing, doctors, dentists). There is an immigration programme based on education and skills but there is no clear advantage to social work as far as I know. איזה תחום בעו"ס נחשב להכי נדרש אם אתם יודעים?- try browsing through social work job ads (at the society guardian for example) and see what they ask for האם תואר ישראלי בעו"ס יאפשר לי לעבוד בבריטניה בתור עו"ס? (נצר כתבה משהו על קורסי המשך ללא צורך בתואר מחדש...אם אפשר לפרט)? - You can check this with an organisation called NARIC בגרמניה לדוגמא דורשים ויתור על אזרחות ישראלית בעת קבלת האזרחות הגרמנית. האם כך הדבר גם בבריטניה?- Hold your horses, you have not yet even taken your first step in being able to immigrate legally, never mind be eligible for British citizenship. If the law doesn't change, at the moment a British citizen can hold more than one citizenship מה עדיף? תואר ראשון בעו"ס עם קצת יותר נסיון בתחום, או תואר שני ללא או עם מעט מאוד נסיון?- Both, with a lot of experience האם אפשרי קודם לעבור לבריטניה (באופן חוקי) ורק אז למצוא עבודה בעו"ס? האם זה ריאלי? האם היותי דובר רוסית ועברית יעזור לי איכשהו בתחרות מול אזרחי בריטניה?- Read about the HSMP programme, speaking Hebrew & Russion will not be of any significant advantage בקיצור, האם התוכנית הזאת, של ללמוד כאן למקצוע בעו"ס לתואר ראשון או אפילו שני, יאפשר לי להחשב כסקילד וורקר ופשוט לעבור לשם, למצוא עבודה ולהתאזרח בעתיד הרחוק מאוד?- There is no way to know what will happen in the future with regards to immigration to Britain. If I were you, I would not be planning my future according to what another country may or may not choose to do. Study what you are interested, work in the field and gain experience and if, when the time comes, the rules still allow you to make a move - do it. But don't count on any of these things to be correct in 5-10 years time.

נצר1

New member
מסכימה עם כל העונים עד עכשיו

אין לי מושג אם עו"ס נחשב למקצוע נדרש מבחינת הקלות בהגירה. אבל כרגע יש ביקוש לעו"סים באנגליה, והרבה בריטים מתחילים ללמוד את המקצוע גם כן על מנת לענות על הצורך. המערכת הבריטית דומה למערכת הישראלית מהבחינה ששתיהן מדינות רווחה והחוק החברתי בישראל מבוסס בחלקו על חוקים בריטים שהיו נהוגים בארץ מתקופת המנדט ולא שונו מאז. מערכת החוק היא שונה ולכן אי אפשר להיות באנגליה פקיד סעד ללא השלמה של הקורסים על החוק ומשפט המקומי. תואר ראשון + נסיון או תואר שני בלי נסיון - זה לא משנה ואני חושבת שמאד תלוי במשרה ובמעסיק. רוסית ועברית כשפות נוספות לא בהכרח יעזרו, אלא אם כן תמצא פה עבודה בעמותה או ארגון שעובד בעיקר עם ישראלים או רוסים. בקיצור, קודם תחליט אם אתה רוצה בכלל להיות עו"ס כי הרבה יכול להשתנות ב-3-5 שנים שיקח לך לסיים את התואר.

למעלה