הגירה לבלגיה..HELP

speh

New member
הגירה לבלגיה..HELP

שלום לכולם וצהריים טובים
בת זוגתי יש לה דרכון ואזרחות צרפתית
לי יש אזרחות ישראלית בלבד..
בת זוגתי קיבלה הצעת עבודה בבלגיה
שגם יכולה להיות רלוונטית לי
אנחנו לא נשואים ואין לנו כרגע מסמך רשמי על הזוגיות
אנחנו ביחד שנתיים כבר..
אז קראתי קצת חוקים ומידע בסיסי באתרים השונים של ה EU
אנחנו לא רוצים להתחתן כרגע
רציתי לדעת מה התהליך של ה CIVIL PARTNERSHIP
הבנתי שזה כמו ידועים בציבור כזה...
מה הפרוסס המלא של התהליך.. ושל המעבר.. כל מה שצריך וכו'
אני קצת אבוד עם כל כך הרבה מידע ועדין לא הבנתי כלום מכל האתרים האלה...
HELP :)
תודה
שון

een ogenblik

New member
אין לי מושג, צר לי

מעבר לזה שאת המעבר שלנו בצענו מהונג-קונג לפני שנים רבות כזוג נשוי חסר אזרחות אירופאית, יש גם את עניין הדרישות השונות בין החלקים השונים בבלגיה. כלומר, בלגיה מחוייבת לאמנת האיחוד ה אירופי, וההגירה שלכם תעשה ברמה הפדרלית, אך בפועל בין פקידים פלמיים, וולונים או בריסלאיים יהיו הבדלים (לא מהותיים, אך הבדלים).

ניסיתי לקרוא מעט על ההליך של SAMENWONEN (המונח הפלמי לידועים בציבור). בגדול, הבנתי שמי שרוצה להגיע לבלגיה כחלק מזוגיות לאזרח של מדינת איחוד אחרת, צריך לבקש ויזת C. אין לי מושג איזו ויזה זו, וזו שאלה שצריך להפנות לשגרירות או לנותן העבודה (אם נותן העבודה שולח אתכם לחפש תשובות לבד, זו סיבה טובה לפקפק במקום העבודה, דרך אגב).
ישנה רשימת מסמכים שלמה, שעדיף לקבל אותה ישירות מהשגרירות, ותהליכים שונים שצריך לעבור לפני ההגעה לבלגיה, אחרי ההגעה לבלגיה, ואחרי אישור הזוגיות בבלגיה, שגם אותם עדיף לקבל ישירות בשגרירות.
בכל מקרה, זוגיות המזכה בהגירה כידועים בציבור, צריכה להיות מגובה בהוכחות על לפחות שנת מגורים משותפים, פלוס היכרות של שנה נוספת לפחות. מהן ההוכחות לא כתוב, אז, שוב, כדאי לוודא זאת מול השגרירות הבלגית בישראל.

למעלה