הגירה לאנגליה

sarma

New member
הגירה לאנגליה

שלום רב, אני חדשה כאן בפורום. לאחרונה אני ובעלי התחלנו לחשוב על הגירה/ עבודה באנגליה. אני אחות מוסמכת בעלת תואר ראשון ללא אזרחות אירופאית, בעלי בעל אזרחות בולגרית. מה הן אפשרויות העומדות לפנינו? תודה מראש לכל העונים.

noa scotland

New member
הי,

בקישור "מאמרים" שמופיע בפס הכחול למעלה יש מאמר על הגירה. נראה לי שאת צריכה לבדוק את הקישור לתכנית ההגירה המבוססת על כישורים מקצועיים - HSMP. לגבי בעלך, נדמה לי שהוא יכול לשהות כאן באופן חוקי אבל לא לעבוד כשכיר (כעצמאי, כן).

sarma

New member
תודה ועוד שאלה,

במידה ואני אקבל אזרחות בולגרית, מה יהיו הזכויות שלי?

sarma

New member
תוספת קטנה

התחלתי בתהליך אימות רישיון אחות באנגליה ועל פניו נראה שאני עונה על כל הדרישות, כולל מבחן IELTS.

Nobilis

New member
בעיקרון

אזרחי בולגריה לא יכולים לעבוד כשכירים בבריטניה בשנים הקרובות (במסגרת היותם אזרחי איחוד). הם יכולים לעבוד כשכירים במסגרות אחרות (HSMP, אשרת עבודה, וכו'). המגבלה תוסר בתוך לא יותר משבע שנים. אגב, לגבי בעלך - אם את מגיעה כאזרחית בולגריה, מותר לך לשהות בבריטניה (אך לא לעבוד כשכירה) ללא הגבלה (כל זמן שיש לך כסף לחיות ממנו, ללא סעד של המדינה). אני לא משוכנע בכלל שבמצב כזה בעלך לא יקבל רישיון שהיה ועבודה רגיל לחלוטין, כפי שמקבל כל בן זוג שמלווה אזרח של האיחוד למגורים בבריטניה. שווה לברר ב-IND (רשות ההגירה וההתאזרחות הבריטית) אם זה רלוונטי לכם.

sarma

New member
תודה ועוד נסיון לעשות סדר בבלגן,

מה לדעתך כדאי לעשות במצבנו? האופציה הריאלית היא- שאני אעשה רישיון אחות, אחפש מעסיק, אקבל Work Permit, ואז בעלי יקבל גם הוא רישיון עבודה. וכל זה ללא קשר להיותו אזרח בולגרי (הוא גם אזרח ישראלי, דרך אגב). האופציה השניה- זה שאני אלך במסלול HSMP( כלל לא בטוחה שיש לי מספיק נקודות) והוא יקבל זכויות אוטומתיות כמלווה. והאופציה השלישית היא- שדווקא אני אקבל אזרחות בולגרית( עניין של שנה ובנתיים אנסה לאמת רישיון אחות באנגליה) ואז תהיה לי זכות לשהות באנגליה ולחפש מעסיק, אבל במצב כזה לא יודעת איזה זכויות יהיו לבעלי. תעזרו לי ,בבקשה, להבין ולבחור במסלול הנכון עבורינ. ועוד שאלה קטנה למבינים- מה המשכורת הממוצעת לאחות מוסמכת BA, בעלת קורס על בסיסי בטיפול נמרץ( Critical Care) ו11 שנות וותק. האם אפשרי להתקיים ממשכורת אחות אחת למשפחה עם 2 ילדים בתקופה ראשונה עד שבעלי ימצא עבודה? אולי יש כאן בפורום אחיות שעברו תהליך אימות רישיון ועובדות באנגליה, אשמך מאוד לקבל מידע מהן. תודה מראש לכל העונים.

noy2222

New member
מעט מידע

סוכנות האחיות שאני עבדתי בה (בתור מתאם שכר, לא אחות כמובן...) סירבה לראות אחיות ללא ניסיון של 6 חודשים באנגליה. אני מתאר לעצמי שהעבודה הראשונית תהיה לא קלה. critical cares קיבלו בין 20 ל-30 פאונד לשעה, תלוי בבית החולים ובשעות העבודה. זו על עבודה זמנית שנקבעת מטעם הסוכנות. עבודות קבועות, מן הסתם, משלמות יותר. noy

stevie1

New member
זה תלוי

אם במגזר הציבורי או בפרטי. לפי ההתמחות שלך תצטרכי לעבוד במגזר הציבורי (NHS). את יכולה לראות משרות כאן: http://www.jobs.nhs.uk/ אחות מוסמכת בסיסית (יש כל מיני דרגות), לא יודעת אם מקבלים כאן תוספת למשכורת על סמך BA כי כל האחיות כאן בעלות תואר, לא בטוחה גם אם הותק נחשב גם כן לצרכי שכר, יכולה להרוויח בגדול מאוד בסביבות £20K לשנה ברוטו. אני ממליצה לך דווקא כן לברר לגבי תהליך ה-HSMP עבורך והכי חשוב, לשמור על פתיחות מחשבה לגבי אזור מגורים, כך יפתחו בפניך יותר אפשרויות עבודה.

למעלה