הגירה לאן?

galmarlel23

New member
הגירה לאן?

היי
הייתי שמח לברר מחברי הפורום המבינים ותודה מראש:

לאלו מדינות וערים אתם חושבים שהכי קל להגר ?לאן הכי עדיף לעשות רילוקשן ולאן הכי נוח לישראלי?
: מבחינתי קל זאת מדינה זולה שנותנת אישור שהייה או איכשהוא אפשר לקבל אישור שהייה, שתהיה שם עבודה ויהיה אפשרי לעבוד,לימודים, יוקר מחיה נמוך אם קיימת חייה כזאת בכלל?
כל ההוצאות החודשיות כולל מים, אוכל, דיור, חשמל וכו'...

F00D Is G00D

New member
מה אתה יודע לעשות?

ויזות עבודה יש ברוב אירופה רק למקצועות נדרשים, ולאחר שלא נמצא מועמד מקומי העונה על הדרישות.

לימודים, אפשרי. מה הציונים שלך? מה חשבת ללמוד?

Cמן רשום

New member
אם אין לך אזרחות זרה, תצטרך כנראה לקבל ויזת הגירה

יש מדינות עם מדיניות הגירה שמקבלות מהגרים, בדרך כלל עובדים מקצועיים במספר מקצועות שדרושים למשק כמו מהנדי תוכנה, חומרה, לפעמים גיאולוגים ומהנדסי מכרות, לפעמים רופאים, המדיניות משתנה מארץ לארץ ומתקופה לתקופה. אם אתה מדבר אנגלית, יש העדפה למדינות דוברות האנגלית עד כמה שאתה עומד בקריטריונים שלהן להגירה. לגבי יוקר מחיה, אתה צריך להשוות למשכורות בתחום שלך ולכוח הקניה. למשל פה בגרמניה יש דברים זולים במונחים ישראלים כמו מכוניות ואוכל ודברים יקרים כמו דיור (לפחות באזור שבו אני נמצא). אם יש לך ילדים כדאי מאד לבדוק גם את מערכת החינוך כחלק מתהליך קבלת ההחלטה.

בהצלחה.

TALOR101

New member
אשמח ברשותך להצטרף לשאלה

בקרוב נקבל את הדרכון הצ'כי המיוחל
אנחנו קצת "בוגרים" בגיל ללא ילדים
חושבים לנסוע לשנה ואולי יותר
לימודים ובתי ספר הם לא חלק מהלבטים
אבל מה כן?
אנחנו שוקלים לאיזו מדינה כדאי להגיע
שפות - זו בעיה כמעט בכל אחת מהן, כולן מורכובת ומחייבות למידה (צכית גרמנית פינית הולנדית ספרדית .....)
עלות המחיה - התחלנו לקרוא וראינו שיש מדינות זולות יותר (צכיה) ויש יקרות יותר (הולנד)
כעת אני בוחנת אופציה לעסקים - בית קפה, נדלן, וכו, מנסה להבין מיסוי ובירוקרטיה איפה זה יהיה נכון
תנאים סוציאליים - לא בכל המדינות התנאים שווים
איכות ורמת חיים - האם לעבור לעיר מרכזית או לאפשר שקט (שכל כך חסר כאן) ירוק בעיניים וקצת שמים
מבחינתנו אנו שוקלים כמה אופציות - צכיה פורטוגל ספרד בלגיה
אבל זה מצריך הרבה עבודה ותיחקור של כל הפרמטרים
תודה לכולכם
טלאור

Cמן רשום

New member
השאלה גם מה אתם רוצים להוציא מהמעבר

אם זה רק "פרנסה", עדיין ישראל המקום הכי טוב כי אתם מכירים את השפה, המנטליות ויש לכם קשרים. בכל מקרה של כניסה לעסקים, אני ממליץ קודם לעבוד כשכירים במקום של מקומיים ללמוד את מנהגי המקום. לפתיחת עסק קטן בכל מקום באירופה יש גם הזדמנויות וגם אתגרים. לדעתי תחליטו קודם איפה אתם נמשכים לגור. שיקול נוסף, עד כמה חשובה לכם קהילה יהודית ו/או ישראלית. אם זה חשוב לכם, זה יכול למקד אותכם למדינות וערים מסויימות.

TALOR101

New member
תודה על התגובה

זהו שזה לא הפרנסה, בגיל חמישים הנהירה לרכוש דירה וקריירה פחות משמעותית
מחפשים שינוי אוירה תרבות ובעיקר שקט מהרעש והסטרסס שלא מאפשרים "דופק תקין"
קהילה יהודית פחות חשובה, ישראלים תמיד ובאהבה
רק אני מנסה לחשוב איך מתמודדים עם שפה והאם באמת בית קפה שכונתי קטן הוא אופציה לקום בבוקר עם חיוך חיים רגועים ופשוטים

Cמן רשום

New member
אני בערך באותה קבוצת גיל (מגרד את ה50 מלמטה)

היגרתי לגרמניה ולומד עכשיו גרמנית. למרות שבעבודה כשחתמתי מולם על חוזה הבטיחו לי ש"נסתדר באנגלית", זה מאד קשה בלי גרמנית. אני לא מכיר מספיק את עסקי הקפה וההסעדה, כלומר מכיר רק כלקוח. הדרך כלל בתי הקפה השכונתיים האלה נבנים לאט על בסיס קהל לקוחות קבוע ונאמן והרבה קשרים אישיים בין הבעלים ללקוחות.

TALOR101

New member
מעניין

ואיך נעשתה הבחירה? למה דווקא גרמניה?
לי מרגיש שגרמניה שייכת לצעירים הישראליים שמגיעים
ולכן חשבתי על כיוונים אחרים ואני בודקת מנסה להבין
מותר לשאול כמה זמן אתה שם? והאם אתה מברך את השינוי?
גם אנחנו מהמגרדים את החמישים מלמטה חחחחחחחחח

Cמן רשום

New member
סיפור ארוך

החברה בה עבדתי בארץ ביצעה פרויקט offshore לחברה גרמנית גדולה ומוכרת. בגלל היקף הפרויקט וחשיבות הלקוח ליוויתי את הפרויקט אישית והיתה הצלחה גדולה. באתי והלכתי משך שנה וחצי ואז הציעו לי משרה טובה פה בגרמניה. בפועל אני פה שלושה חודשים והמשפחה מצטרפת בקיץ. אני באינגולשטדט ליד מינכן, על גדות הדנובה. אנשים פה ממש נחמדים. כל דרום בוואריה אנשים יותר נינוחים וחברותיים מבקומות אחרים בגרמניה. לי היתה קליטה מהירה כי אחרי שנתיים של עבודה משותפת רכשתי פה הרבה חברים שרק חיכו שאגיע. בעיקר עכשיו כשאני "לבד" ממש יוצאים מגדרם לעזור ולא להשאיר אותי לבד בבית. בגלל שגם אני קצת גרמני באופי, מרגיש פה יותר בבית ממה שהרגשתי אי פעם במזרח התיכון.

TALOR101

New member
.

אני מקווה שהתקופה ה"לבדית" תעבור מהר
ותהיו ביחד כל המשפחה
ותהנו ושיהיה טוב בעיקר
תודה רבה

republik

New member
עסק קטן הוא סיכון עצום גם לתושב מקומי

אני חושב שהסטטיסטיקה אומרת שמשהו כמו 70% מהעסקים הקטנים נכשלים בשנה הראשונה.
בתי קפה אני חושב זה אפילו עסק יותר מסוכן, קודם כל כי זה תחום שרשתות השתלטו עליו, ודבר שני כי צריך להבין בדיוק את הטעמים המקומיים - בית קפה בצרפת הוא לא בית קפה בבריטניה הוא לא בית קפה בגרמניה, ואף אחד מהם לא מאד דומה לקונספט הישראלי של בית קפה.
הדבר השלישי שצריך לקחת בחשבון, וזה באופן כללי נכון לגבי עצמאים/ בעלי עסקים, הוא הסיבה שכתבתם שאתם חושבים לעבור. ניהול של עסק קטן, ובוודאי עסק שהוא כ"כ דינמי ואינטנסיבי כמו בית קפה, הוא מלא בלחץ ואי ודאות. באופן כללי לא הייתי ממליץ למישהו לפתוח עסק אם הוא בונה עליו כהכנסה, בדיוק כמו שלא הייתי ממליץ למישהו להשקיע בבורסה אם הכסף שמושקע הוא כסף שאמור לשמש לקיום השוטף.
עכשיו, כל זה לא אומר שאני חושב שאתם צריכים לרדת מזה לחלוטין, רק שאתם צריכים להבין למה אתם נכנסים (כלומר - ניהול עסק כזה תמיד יערב לחץ גבוה אלא אם יש מספיק הכנסה פנויה גם בלעדיו) ולעשות מחקר מאד מאד מעמיק על המקום שבו תבחרו לפתוח את העסק שלכם.

בהצלחה!

TALOR101

New member
תודה

המטרה להגיע לנשום לחוות ולדעת מה נכון, ברור שצריך לבוא "מצויידים" בבטחון כלכלי
לא רק לשנה הראשונה, אלא גם להמשך, בעיקר אם רוצים להשקיע בעסק (גם אם הוא קטן)
וכמובן בית קפה או פיצריה או גלידריה או אפילו ביגוד ותכשיטים, אני מנסה לחשוב על דברים שרלוונטים עבורנו
צריךלבחון את השוק, את הצרכים, את הטעמים והתרבויות, אני מסכימה לגמרי
זה כרגע ברמת המחשבה במאקרו, בהמשך שיהיה קרוב ורלוונטי ניכנס לעומקם
וכן יש התלבטות איפה יהיה לנו הכי נכון
תודה בכל מקרה על הדברים שכתבת

republik

New member
התחשה האישית שלי שאתם במקום נכון

הפוסט שלך נקרא כמאד מחושב, מאד מוכן לחקירה ולמידה ולא גחמתי ונמהר - וכשזה ככה אז זה רק עניין של לעשות את ה-2+2...
ובמקרה הכי גרוע, יצאתם להרפתקה.... בהצלחה!

TALOR101

New member
תודה רבה

אכן בגיל 50 מינוס, כבר צריכים להיות מקורקעים ומחושבים
יש לנו כאן מקומות עבודה מסודרים ילדים לפני צבא
דווקא כלכלית לא רע לנו כאן, השאר "מציק"
יש הרבה דברים שצריך לחשוב אותם
בלי עבודה מקדימה אי אפשר לעשות צעד כזה
תודה רבה

republik

New member
כמובן שכמעט כולם פה מבינים את התחושה שלכם

הרבה אנשים חושבים שהחלטת ההגירה היום היא בעיקר כלכלית, אבל זה כ"כ לא נכון.... בארץ הייתה לי תמיד תחושה שמהרגע שיוצאים מהבית ועד שחוזרים זה מלחמה קטנה אחרי מלחמה קטנה- לחצות את הכביש, להיכנס לרכבת, לצאת מהרכבת, בעבודה - כל דבר קטן הופך למלחמה, כל דבר קטן נעשה בלחץ ומתח מיותר... כ"כ הרבה עצבים ורעש, ואני נשבע שפה (אני גר בבריטניה) האוויר מרגיש חלק יותר כשהוא נכנס לריאות.
בקיצור, מבין אתכם לחלוטין.

אספרסו2

New member
חזרת בתשובה.תחי מדינת ישראל

Woking

New member
!Hey! My long lost personal troll

I was genuinely starting to miss you. Truly, I was. I mean, you're more or less the only person who shows any interest in what I write, so where would I be without your avid adulation. It's probably because you're feeling sorry for me. And I feel sorry for you. Honestly. I mean you so crave being here with us, living in Europe, but there you are, still stuck in Bat-Yam. I guess it doesn't happen to everybody, and I do honestly and genuinely feel your pain. Inside me, my heart is breaking. If I'm smiling, it's just for show. Now, I know you're going to have to run this through google translate, so because you've been so nice to me, I'm going to save you the trouble. After all, what are friends for?

אני באמת מתחיל להתגעגע אליך . באמת , אני היה . אני מתכוון, אתה פחות או יותר האדם היחיד שמגלה ענייןבכל מה שאני כותב , אז איפה הייתי בלי ההערצה נלהבת שלך . זה כנראה בגלל שאתה מרחם עליי. ואני מרחם עליך . בכנות . אני מתכוון , כך שמשתוקק להיות כאן איתנו , המתגורר באירופה , אבל יש אתה , עדיין תקוע בבת-ים . אני מניח שזה לא קורה לכולם ,ואני באמתובאמת מרגיש את הכאב שלך . בתוכי , לבי נשבר . אם אני מחייך , זה רק בשביל הצגה . עכשיו, אני יודע שאתה תצטרך להפעיל את זה דרך Google Translate, זאת משוםשהיה כל כך נחמד אליי, אני הולך לחסוך לך את הטרחה . אחרי הכל , בשביל מה יש חברים ?

Woking

New member
you're too kind

you know, we're quite the pair, you and I. I mean, this, for you, is the closest you're ever going to get to an intellect and for me to an audiance, so thank you for your continued support.

אתה יודע , אנחנו די הזוג , אתה ואני אני מתכוון , זה , לך , הוא הקרוב ביותר אי פעם אתה הולך להגיע לשכל ולי קהל , כך מודה לך על תמיכתך המתמשכת .

למעלה