הגירה לאירלנד

shiri821

New member
הגירה לאירלנד

שלום רב, בעלי ואני הופכים ברעיון של מעבר לאירלנד ורצינו לשאול מספר שאלות: 1. בהנחה שלאחד מאיתנו תהיה אזרחות אירופאית - תהיה לו האפשרות לחיות ולעבוד באירלנד לפי חוקי האיחוד האירופי. אך מה בקשר לבן הזוג (זה שאינו בעל אזרחות אירופאית), האם תנתן גם לבן הזוג אפשרות לעבוד באירלנד? (חיפשנו מידע בנושא באתרים רשמיים של הממשלה האירית ולא מצאנו כל אזכור בנושא). אם כן - מה הפרוצדורה כדי לאפשר לבן הזוג לעבוד? 2. בהנחה שאף אחד מאיתנו אינו מחזיק באזרחות אירופאית: תקנו אותי אם אני טועה, אבל בניגוד לשכנה המבוססת ממזרח, באירלנד אין (עדיין) תכנית הגירה דוגמת ה-HSMP. כלומר, בכדי לקבל אישור עבודה באירלנד חייבים תחילה למצוא מעסיק (או כזה שמוציא עבורך Work Permit, או - אם אתה נמצא בקטגוריה מקצועית מתאימה - תוכל אתה לבקש work authorization לעצמך בשגרירות בישראל עם הצגת הצעת העבודה שקיבלת). רציתי לשאול: (2.1) עד כמה זה ראלי להאמין שניתן למצוא מעסיק מרחוק? ועד כמה המעסיקים באמת מודעים לעובדה שתוכל להוציא לעצמך אשרת העבודה כפי שתיארתי לעיל? (2.2) מה לגבי בן/בת הזוג של המחזיק באישור עבודה? האם הוא יקבל אישור עבודה מעצם היותו בן זוג? (או שגם הוא צריך למצוא לעצמו מעסיק תחילה?) בתודה רבה מראש

Nobilis

New member
תשובה לגבי שאלה 1

אלא אם מדובר על אזרחות רומנית ובולגרית (שאירלנד טרם הכריעה כיצד לנהוג בהן) התשובה חיובית. כלומר - בן הזוג של האזרח האירופי יוכל לחיות ולעבוד באירלנד כל זמן שהוא "מלווה" את בן זוגו לחיים (כלומר, שהם גרים ביחד באירלנד).

shiri821

New member
תודה על תשובתך

האזרחות המדוברת אינה רומנית או בולגרית. האם אתה יודע מהי הפרוצדורה למימוש זכותו של בן הזוג? האם בן הזוג מקבל ממש אישור עבודה (כזה שאינו תלוי במציאת מעסיק תחילה) ויכול מייד להתחיל לחפש עבודה? בכל תחום שיבחר? אם יש כאן מישהו שהיגר לאירלנד באחת מן הדרכים שציינתי לעיל - אשמח מאד אם יוכל ליצור איתי קשר
בתודה מראש

jonbaum

New member
לא היגרתי לאירלנד בצורה הזו

כי אשתי אירית ולי יש דרכון בריטי ממילא, אבל פגשתי כאן כמה זוגות ישראלים שהגיעו לכאן בזכות העובדה שלאישה יש דרכון אירופאי כלשהו, אבל רק הבעל עובד - בכל המקרים הבעלים קיבלו אישור עבודה (לא כזה שתלוי במעסיק) בזכות העובדה שלאשה יש דרכון אירופאי. כרוכה בזה איזושהי בירוקרטיה (אני לא יודע בדיוק מה), אבל זה אפשרי.

shiri821

New member
תודה לך

דווקא הבירוקרטיה היא זו שמעניינת אותי
האם יש אפשרות שתוכל לקשר אותי אל אחד מן הזוגות הללו בכדי שאוכל ללמוד מנסיונם? אשמח מאד לשמוע ממך בתודה מראש

Nobilis

New member
תשובות

בן הזוג אכן מקבל אישור שהייה ועבודה שאינו תלוי במעסיק. כל הפרטים כאן: http://www.citizensinformation.ie/categories/moving-country/moving-to-ireland/rights-of-residence-in-ireland/residence_rights_EU_national בהצלחה.

shiri821

New member
המון תודה../images/Emo13.gif

למרות שכבר הגעתי ללינק הזה במהלך חיפושי אחד מידע... מה שכן, בשום מקום בעמוד זה לא נאמר מפורשות כי בן הזוג זכאי לעבוד באירלנד על סמך אותו residence card (למרות שאני נוטה להאמין שכן). אבל מה שחסר לי בעיקר זו הפרצדורה (מה עושים, שלב אחד שלב כדי לממש את זכותו של בן הזוג לעבוד) האם בעל האזרחות האירופאית חייב להתחיל לעבוד באירלנד לפני שבן הזוג זכאי לקבל את ה-residence card? בכל אופן, המון תודה על שטרחת ומצאת את הלינק הנ"ל

Nobilis

New member
תשובה

אכן, בן הזוג יכול לעבוד. בן הזוג האירופי אינו חייב להתחיל לעבוד לפני כן, שכן לבן הזוג האירופי מותר לשהות באירלנד מסיבות אחרות פרט לעבודה (אחת מהן היא "אדם שחי על חשבונו", במילים אחרות, מישהו שלא נזקק לסעד מהמדינה). אם אני לא טועה, בעמוד מפורטת הפרוצדורה. החל מבקשת ויזה עבור בעלך בארץ, ועד לבקשת תעודת התושב שם. אני ממליץ לכם לפנות לשגרירות אירלנד ולברר את הפרטים: http://www.d.co.il/34886810/35070

shiri821

New member
תודה. היכן בעמוד מפורטת הפרוצדורה?

אני מקווה שאני לא מפספסת משהו... אולי אני מסתכלת על העמוד הלא נכון... בעמוד שהפנית אותי אליו ישנה פסקה קצרה ובה כתוב שבן הזוג צריך entry visa כדי להכנס לאירלנד (לא בטוח שישראלים צריכים בכלל...). עוד כתוב כי בן הזוג צריך להגיש בקשה לתעודת תושב. לא כתוב אם זה מתבצע לפני או אחרי הגעתו לאירלנד (דרך אגב, הורדתי את הטופס לבקשת תעודת תושב וכתוב שם שזמן הטיפול בבקשה יכול לקחת עד חצי שנה! ונראה שהטופס מחייב כתובת מגורים באירלנד - כלומר הבקשה צריכה להיעשות לאחר הגעתו של בן הזוג לאירלנד). ולבסוף כתוב כי לאחר הגעתו לאירלנד יהיה על בן-הזוג לגשת לתחנת ה-Garda (משטרה) הקרובה למקום מגוריו בכדי להרשם ולקבל את ה-GNIB Card (אולי בשלב זה מקבלים מה-Gardai חותמת בדרכון שהיא שוות ערך לאישור עבודה?) בכל אופן, אני אברר בשגרירות כפי שהמלצת (התכוונתי לעשות זאת בכל מקרה, כשהנושא יהפוך לממשי יותר. כרגע אנחנו עדיין בהמתנה לדרכון האירופאי...). שוב, המון תודה...

Nobilis

New member
לגבי הויזה...

בעלך לא נכנס לאירלנד כתייר. הוא נכנס כבן זוג של אזרחית אירופית. לפיכך, יתכן והוא צריך ויזה שאיננה ויזת תייר. כאמור, צריך לשאול בשגרירות. לגבי השאר - שוב, שאלי בשגרירות. בעיקרון - הוא אמור להיות זמין לעבודה מרגע שאתם עוברים לאירלנד. את לא חייבת לעבוד באירלנד בשביל שהוא יהיה זכאי לכך. די בכך שאת חיה שם (שלא על חשבון המדינה).

jonbaum

New member
במה אתם עובדים?

למה בחרתם דווקא את אירלנד? הייתם כאן כבר בביקור?

למעלה