הגירה לאירופה

idansegal

New member
הגירה לאירופה

שלום רב,
אני בן 30 (בקיץ) ובעל תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול ותואר שני במנהל עסקים מהעברית
בעל ניסיון עשיר בניהול מוצר בשיווק מהחברות הגדולות במשק
ובעל אזרחות אירופאית ( מזרח אירופה, אך שייכת לאיחוד)
ברצוני להגר לאחת ממדינות אירופה- השאלה לאן? איך מוצאים עבודה בתחום? איך להחליט לאיזו מדינה- אנגליה, שוויץ, ספרד, גרמניה וכו'....?!
אודה לכל עזרה בנושא
עידן

Nobilis

New member
שאלה רחבה

לא ברור מההודעה שלך בדיוק מה התחום שלך (לדוגמא - איזה סוג של מוצר ניהלת?), וגם לא מה חשוב לך במדינה שאתה עובר אליה (לדוגמא - מזג האוויר?). גם לא ברור האם יש לך חסכונות שיאפשרו לך לימודי שפה (אם המדינה שתעבור אליה אינה דוברת אנגלית).

idansegal

New member
הגירה לאירופה

תודה על תשובתך
אין לי כלל בעיה עם מזג אוויר חורפי
הייתי מנהל מוצר במחלקת השיווק בכתר פלסטיק, וזרועות ברקן
וכן יש לי חסכונות לחודשים הראשונים

YSEN

New member
שאלה קצת פחות רחבה

של איזו מדינה האזרחות שלך?

מתנצל אם אתה בקיא בעניין חופש העבודה וזה לא בדיוק מה ששאלת, אבל לידיעתך אזרחויות של רוב מדינות המזרח לא יאפשרו הגירה חופשית לשוויץ עד לשנה הבאה. אזרח רומני או בולגרי יצטרך לחכות עד השנה הבאה בשביל להגר למספר מדינות נוספות, ועד 2016 בשביל שוויץ.

idansegal

New member
תשובה

ערב טוב,
האזרחות שלי של ליטא- ולמיטב ידיעתי ניתן להגר לכל מדינות אירופה כולל שוויץ, או שאני טועה?

YSEN

New member
שוויץ תאלץ לחכות עד 2014. כל השאר פתוח בפניך

idansegal

New member
תשובה

תודה רבה על תשובתך
אך טרם קיבלתי המלצה בנוגע למדינת היעד בעקבות ההשכלה והניסיון שלי?
אנגליה? גרמניה? ספרד?או אולי מקום אחר?

בקר12

New member
אתה לא בהיי טק ולכן שפה מקומית

זה פקטור חשוב מאוד.

אין לי תשובה חד משמעית עבורך

בעיניין השפה:
יש לי שני חברים שעברו (בדי עבד זמנית) מישראל להולנד, לא ידעו הולנדית, והשתלבו היטב + ; מצאו עבודה ללא בעיות בחברות זרות באנגלית,
קנו בית ועשו ילד.
בעניין עבודה
יש אנשים שגרים כאן שנים ופתאום קשה להם למצוא עבודה כי עכשיו יש בהולנד גל אבטלה הגדול ביותר אי פעם. מצד שלישי מקצועות טכניים עדיין דרושים כאן.
בחירה:
לגור בארץ ואפילו בעיר זה אומר לסגל לעצמך, ואפילו במקצת, את דרך ההתנהלות המקומית. ואיך שהמקום נראה לתייר - אינו בהכרח איך שהוא מרגיש למגורים ארוכי טווח.
אם אין לך אפילו הרגשה חיובית או שלילית ראשונית לאיפה להתחיל לחפש - אתה צריך לעשות לעצמך טבלה של הדברים החשובים ביותר לך.
עבודה זה הקריטריון החשוב והראשוני.
מה הם הקריטריונים/ המשאלות / נקודות להמנע מהן הבאים ?
מה יעשה אותך מרוצה ומה אתה מחפש ?

שוב עבודה
אני מניחה שאתה מכיר יותר מכל אחד אחר את היכולות שלך ולאיזה תחומים אתה מתאים. אני מניחה שאתה מכיר גם מספר חברות אירופאיות שיכולות להתאים.
כנס לאתרים שלהם ותראה אם יש להם הצעות עבודה. זאת התחלה.
וכו'
אם תבוא עם משאלות מדויקות יותר יהיה אולי אפשר לענות בצורה מדויקת יותר

למעלה