הגירה לאוסטריה

aviell2007

New member
הגירה לאוסטריה

שלום לבעלי הידע, אני חדש כאן,אשמח לקבל פרטים לגבי הגירה מישראל לאוסטריה.. אנו זוג דתי נשוי-ללא, 24.. לאשתי אזרחות אוסטרית+ ידיעת השפה האנגלית, לי יש אנגלית בינונית מינוס-ישראלי ממוצע. בימים אלו אנו חושבים ברצינות להתחיל בתהליך של הגירה לאוסטריה-וינה, כמו כל ישראלי טוב גם אנחנו מעוניינים לנחות על קרקע מוצקה ולכן אנו מתעתדים לקחת קורסים בגרמנית בארץ לצורך צמצום פערי השפה. הדבר החשוב ביותר הוא כמובן עבודה - אשמח אם למישהו פה יש מידע לגבי עבודה כדתיים באוסטריה, אם זה במסגרת הקהילה היהודית (רצוי מאוד) או כללי. אשמח לפרטים נוספים על תהליך העבודה/ההגירה תודה מראש!

Izimmt29

New member
הגירה לאוסטריה

http://www.wien.gv.at/english/ באתר הבא יש לך מידע על העיר וינה, וכמו כן על תהליך ההאינטגרציה, שאם אני לא טועה הוא כמו הגרמני, שיש צורך לכעבור קורס אינטרגרציה, כולל לימודי גרמנית, וזה בתשלום של הממשלה האוסטרית, אבל תוכל לבדוק יותר טוב באתר, כמו כן תוכלו לשלוח להם מייל באנגלית לבדיקת העיניין.

TrigATUSA

New member
המידע שלי הוא מאוד כללי

קשה מאוד עד בלתי אפשרי (בתלות במקצוע), למצוא עבודה סבירה במקום בו אתם לא דוברים את השפה קורסים כאלה או אחרים בגרמנית לא יביאו אותכם למצב שבו "אתם יודעים את השפה", מקסימות למצב בו אתם יכולים לקנות בסופר זה כמובן תלוי במה אתם מתכוונים לעסוק, האם אתם מתכוונים לפתוח עסק משלכם וכדומה קשה לי לדמיין שלקהילה היהודית יהיה משהו להציע למישהו עם גרמנית בסיסית

aviell2007

New member
אני

מעריך שלא מחכים לי שם בזרועות פתוחות אבל לא זה מה שימנע ממני לחשוב על זה ברצינות,ואם צריך אז נגיע,נשתפשף בשפה במקום עצמו וככה נתקדם-בנוסף לקורסים בישראל. כמו כן הבנתי שכבעלת אזרחות אוסטרית יש לאישתי זכאות לסוציאל ולקבלת "אולפן" לצורך שיפור השפה? זה נכון? סוג של "סל קליטה" כמו בארץ.. מה עלויות שכירות דירה שם? כאלו פרטים אני אוסף.. תודה רבה על התשובות!

Nobilis

New member
בהערת אגב

למיטב זכרוני יש קהילות יהודיות גדולות יותר בגרמניה. יש סיבה לבחירה דווקא באוסטריה?

Nobilis

New member
איש איש ונתוניו

לי ידוע על קהילה קטנה יותר בוינה, וקהילה גדולה משמעותית בברלין. ויש גם קהילות יהודיות בערים כמו פרנקפורט, מינכן, וכו'. בכל מקרה - זה קצת מעגלי. כל מה שאני אומר זה שאם כל מה שמשנה זה נוכחות קהילה יהודית יש עוד הרבה מקומות באירופה ששווה לשקול ו/או לפנות אליהם.

הנתונים האחרונים מ-2001 מדברים על כ-7000

Bei der Volkszählung 2001 wurden 8.140 Juden in Österreich gezählt, 6.988 davon mit Wohnsitz in Wien.[10] Die IKG Wien geht jedoch von rund 15.000 Juden in Österreich aus,[11] manche Angaben sprechen auch von bis zu 20.000.[9] כלומר, באוסטריה כ-20000 (כנראה אם סופרים אנשים שאינם חברים בקהילה, כי הנתונים הרשמיים דיברו על הרבה פחות). בווינה היו אז כ-7000, ואפילו אם היגרו עוד, קשה להאמין שהמספרים אפילו מתקרבים לאלה של קהילה כמו ברלין (מספר חברים רשמי כ-12000, אבל לפחות כפול אם לא פי שלוש אנשים שאינם משלמים מס כנסייה לקהילה).

forglemmigej

New member
מציעה לכם להתחיל ללמוד גרמנית כבר אתמול

אם אתם רציניים להגירה. גרמנית שפה קשה מאד ולוקח כמה שנים טובות עד ששולטים בה מעבר לכמה עולה ליטר חלב או איפה משרד הדואר . בנוסף תגיעו גם עם סכום כסף לא קטן עד שתסתדרו אם אתה בונה על הקהילה היהודית שתעזור לך שכח מזה כבר עכשו אלו לא מלכרי"ם והכי הם לא סובלים את הישראלים . לאיפה אתם רוצים להגיע אין דין וינה כדין זלצבורג או גרץ בהצלחה ,כי רק מי שמעז מצליח..

aviell2007

New member
היינו

בפגישת יעוץ בברליץ, כנראה שנתחיל שם קורס גרמנית.. הסיבה שאנו מעוניינים באוסטריה - וינה, היא כי סבא של אישתי גר שם שנים ארוכות כך שיש סיכוי להתארגן שם על סמך היכרותו עם המקום והאנשים,אני מברר נתונים עדכניים כי הוא כבר לא גר שם בערך כ6-8 שנים אז.. וע"פ מה ששמעתי בוינה יש את הקהילה הגדולה והנוחה יותר. תודה על התשובות עד כה

למעלה