הגיע רגע האמת

shakshuki

New member
הגיע רגע האמת

קניתי טיסן יד שניה, תיקנתי את מה שהיה צריך לתקן (והיה הרבה לתקן), הרכבתי עליו מנוע חדש, עשיתי לו הרצה, הרכבתי מערכת רדיו, ועכשיו אני חושש להמריא מפני שהטיסן היה זקוק להרבה תיקונים ואני חושש שמשהו שם בפנים שבור ואני לא יודע עליו, והטיסה תסתיים בריסוק כללי של הטיסן כולל הציוד החדש. מעניין אותי לדעת אם טיסן למתחילים (כנף עילית, נדמה לי שזה טיסן פלקון) מסוגל באופן כללי לסבול עוותים קלים בגוף, או כנף שהציפוי שלה לא מתוח טוב, או שהגה הגובה קצת חלש, והוא לא יתרסק בגלל זה. מודה לכם, אבי

hifly

New member
רגע האמת........./images/Emo131.gif

בעיקרון כל טיסן מסוגל לטוס עם עיוותים בגוף ובכנפים ,כמובן עד גבול מסוים.עקרונית אם תיקנת כמו שצריך והכל חזק אז הוא יטוס!!אומנם תצטרך לקזז אותו הרבה בטיסה הראשונה .
עדיףשתיתן למשהו מנוסה לבדוק את הטיסן לפני ההמראה הראשונה,שיראה שהכל מחובר כמו שצריך,ותן לו גם לבצע טיסת מיבחן וקיזוז. לגבי ציפוי לא מתוח,אתה יכול למתוח אותו עם מגהץ,או אקדח אויר חם. בפעם הבאה כשאתה קונה משומש תשדל שיהיה גם שלם,ללא צורך בשיקום כלל,או תיקונים קלים בלבד,יש הרבה מציאות טובות,אתה יכול לחפש במדור "משומשים"באתר. אמיר

shakshuki

New member
אבל זה לא מתגהץ!!!

הוא מסרב להתמתח. למעשה הוא אפילו הופך רפוי יותר כשאני עובר עליו עם המגהץ. חשבתי להדביק על החלק הרפוי מדבקה שתחזק אותו, וגם תקל עלי לזהות מצב טיסן כשהוא באויר. בכל מקרה הטיסן הזה היה באמת פרוייקט. הוא עלה לי גרושים אבל ..... נו טוב, לפחות רכשתי די הרבה ניסיון בשיקום טיסנים... בכל מקרה נחכה לבאות. תודה, אבי

הבעיה...

כנראה שזה לא נמתח כי הכנף מצופה במדבקה ולא בציפוי מונוקוט נסה להשתמש בפן(אקדח אוויר חם) כדי למתוח את הציפויים .

shakshuki

New member
היא מצופה ב solarfilm

היי רועי, כל הידוע לי ה solarfilm אמור להמתח בחום. בפועל הוא מקסימום נדבק לבלזה אבל בכלל לא נמתח.גיהצתי אותו עם מגהץ לפי ההוראות, אבל לא חשבתי להשתמש באקדח אויר. אבי

אסף 4

New member
בעיקרון....

כל טיסן טריינר לדעתי לא צריך להיות רגיש לעיוותים קטנים (כמובן עד רמה מסוימת) אבל אם זה עיוות קטן אז מנסיון שלי אם פלקון הוא לא מאוד רגיש. שים לב שאני לא מדבר על כנף מפותלת שזה דבר אחר אלא על פה ושם נקודות של ציפוי לא מתוח וכ´ו. לגביי הגה הגובה החלש....כדאיי לך מאוד מאוד לחזק אותו (ולאבטח כל ציר בו אם 2 סיכות)כי אני לא מאחל לך שהוא יתלש לך באויר.....(לא נאים) כמעט מאה אחוז טיסן באדמה.....

למעלה