הגיע הזמן..

dios4

New member
הגיע הזמן..

פשוט הייתי באתר של הקופים,לראות מה יצא מהאירוח של יניב קטן בפורום שלהם. שם הקופים פנו אליו בשאלות והוא ענה להם.. אז נכון שהקופים הם הכי מעודדים,ושהם הוסיפו הרבה לקהל שלנו.. קבלו חלק מהשאלות : "ש: בסיום המשחק מול בני יהודה רצת לכיוון חדר ההלבשה,והתעלמת מהעידוד של הקהל(יציע ג') לא כמו במשחקים אחרים. ממה זה נבע? ת: קשה לי עם היחס שאני מקבל מחבורה מסוימת ביציע א'. זה מקשה עליי לבוא הבייתה לקרית אליעזר ולקבל קללות. אני מבטיח להתייחס אליהם פחות ואליכם יותר. " "ש: הרבה אוהדים אוהבים אותך גם ברגעים הקשים ומעריכים את הקרבתך לקבוצה, האם אתה שם לב לזה שלא כולם מקללים ומעריך את אלה ששרים ומעודדים גם כשלא הולך? ת: רוב הקהל הוא קהל תומך ואוהב והרבה בזכותו חזרתי למכבי חיפה ולא לקבוצה אחרת בארץ,לאורך השנים ישנם אוהדים שנטפלים אליי אישית ולא על רקע מקצועי. " "ש: למה אתם, השחקנים, מתייחסים דווקא לצד הרע שבקהל ולא לצד הטוב (לקופים ) ? ת: אף שחקן לא מתעלם מהקופים הירוקים וכמובן לא אני, אתם חלק בלתי נפרד מאיתנו ולפעמים שקשה אנחנו שומעים אותכם וזה דוחף אותנו קדימה. במיוחד במשחקי חוץ שם אתם שולטים בכל מה שקורה. אין ספק שנצטרך לחזק את הקשר." כל השאלות והתשובות האלו העלו לי את הדם לראש.. חבר'ה אולי הגיע הזמן להקיים ארגון אוהדים חדש? כי קטן..אמר דברים שלא תפסו מקום בראש שלי.."אני מחליט להתייחס אליכם יותר ולהם פחות" זה עלול להמעיט מכמות האוהדים שמגיעה לאצטדיון..עזבו בין אם הם מקללים או לא. הגיע הזמן להקיים ארגון אוהדים חדש..ואנחנו לא נהיה חיות

גם שנה שעברה שהייתי חלק מהם

אמרתי שצריך עוד אירגון,או שהקופים יתחלקו ביציעים..מאחר והקופים סרבו ורצו להישאר ביחד,לדעתי אין מנוס מלהקים ארגון חדש..בשער 5למשל(מול ג)יש כמה פלגים,פלג אחד שר,השני מקלל,השלישי רוצה לשבת,והרביעי נטפל לשחקן זה או אחר..יציע 11-12תפוס,הקופים נמצאים שם,והם עושים עבודה טובה.אם רוצים ארגון אוהדים חדש צריך אנשים עם כושר מנהיגות,וקבוצה של 20-50שתלך איתם..הם יריצו שירים,ישתלטו על הקהל,ואז גם יהיה שיתוף פעולה עם הקופים..קודם כל,צריך אנשים בשביל ארגון חדש,זה החלק הקשה..אם יש לך,אני בעד לעזור

dios4

New member
אולי ככה..

נתפוס את יציע 4, שם שומעים אותנו יותר, מה גם שכל קללה ..נשמעת בקול כ"כ גובה,לכן אם יוקם אירוגן אוהדים ב-4 והעידוד יהיה גדול,ישמעו אותנו יותר,ולא ישמעו קולותיהם של כל המקללים ביציע הזה..ולגייס אנשים אומנם החלק הקשה,כמה אנחנו בפורום?

כי אין להם את האנשים הנכונים..

זה קל לעשות אירגון,אבל אין מי שינהל אותו..הם סתאם,הם לא אירגון רציני,הם סתאם קבוצת חברים..

Olympic Hero

New member
אני לא חושב שיש צורך באירגון אוהדים

נוסף. כן קופים לא קופים, זה לא משנה כבר איך קוראים להם. אנחנו צריכים קהל שלם ומאוחד שמעודד ותומך בקבוצה שלו בכל הרגעים.

dios4

New member
וזה נורא קשה

מכיוון שרוב הקהל שלנו-אהבת או לא- לא מעודד,יושב ומפצח גרעינים..לא שר לא כלום. הקופים לא הסכימו להיות בכל היציעים..והם צודקים,הם לא קבוצה כ"כ קבוצה..יחסית לאירגון שיכול להתחלק לכל היציעים. והבעיה כשיהיה לנו אצטדיון גדול..הרבה עידוד לא תשמעו. לכן צריך לשים את היסודות של האירגון חדש עכשיו..להתחיל לתפוס שם,ובאצטדיון חדש..יהיו 2 אירגונים..שמחולקים בכל היציעים וככה..עידוד יותר טוב.

Benn Is Kane

New member
אני חושב...

שאם כבר עוד גוש אוהדים, אז להתמקם ביציע 2, שם לא מעודדים הרבה, אם בכלל. אולי אפשר לסחוב מאחורי הקהל שכן יעודד את שאר הקהל ולגרום להם לעודד, לשיר ולקפוץ. אני יודע למשל שפעם, כשרק התחלתי ללכת למשחקים (95), הלכתי גם אז ליציע 2, ודווקא כן עודדו משם, ואפילו היו זורקים משם חזיזים לפעמים (עד כדי כך!). ביציעים 11-12 יש כבר את הקופים, 13-14 בד"כ מחלקים בחינם, ב-4 יש כבר גוש מסויים, ורק 2 נשאר נטול עידוד. בנוסף, האוהדים שיושבים ב-2 הלכו גם למשחקי הקבוצה באירופה (במחשקים בבלומפילד), ועודדו ביחד עם כולם. זה אומר שהם יודעים לעודד, ולא רק לשבת על התחת ולבוא בטענות לקבוצה. אני מבטיח להצטרף משם
.

Benn Is Kane

New member
הייתי בא...

אבל סבא שלי (כמו שאמרת, זקנים) אוהב את 2, והוא יושב באותו מקום משנת 93/4, ואני יושב איתו משנת 95/6. יש מצב ששנה הבאה אני אעשה מנוי ביחד עם חבר, ואז אולי נצליח לשכנע גם את סבא שלי לעבור ל-4.

eran 89

New member
אני חושב דווקא שארגון אוהדים חדש רק

יצור בלאגן. הפילוג שקיים עכשיו בין אוהדי מכבי חיפה יהיה מזערי לעומת מה שיהיה אם יקום ארגון אוהדים חדש. היריבויות בין הארגונים יצרו מצב שהארגונים יתרכזו ביריבות הזאת במקום במה שקורה על המגרש (ואל תשללו ישר, תחשבו על זה). כל ארגון ירצה שידו תהיה על העליונה וינסה ליצור שליטה על שאר הצופים, דבר נוסף שיתרום ליריבות. אני חושב שהקופים עושים את העבודה בצורה טובה ביציע ג'. כרגע אני חושב שהמצב לא מאפשר התפתחות "גוש" אוהדים ביציע אחר מהסיבות שנתנו פה כבר, ב-4 זה לא הלך, ב-2 זה ילך עוד פחות טוב לדעתי. המקום היחיד שעוד אפשר לחשוב על הקמת גוש בו הוא יציעים 6-8 (מאחורי השער), שכיום משמשים כיציע של אורחים. המיקום שלו יגרום רק לאוהדים שבאמת רוצים לעודד לבוא אליו. בכל אופן אני חושב שהקמת אירגון אוהדים זה דבר שאמור לעבור תהליך מסויים. אי אפשר להחליט ככה פתאום באינטרנט על הקמת ארגון כי אף אחד לא באמת יודע עם מי הוא מדבר. ברגע שתתגבש ביציע כלשהו בקרייה קבוצת אוהדים שתכיר אחד את השני טוב, ותדע שיש באמת על מי לסמוך, אז יהיה על מה לדבר. בינתיים הדבר היחיד שנראה כמו ארגון (והדגש הוא על כמו!) ביציע ג' מלבד הקופים, אלה השורה המוזרה, אבל לפי מה שהבנתי הם רואים את עצמם כחלק מהקופים. כשיוקם האצטדיון החדש תהליך כזה יכול להיות מבורך. עכשיו לא.

dios4

New member
בואו אני יסביר לך משו

גם הקופים התחילו בשיחת אינטרניט עם הרעיון הזה. ואתה צודק הקופים עושים עבודה די טובה..ב.?ב-ג' ...מה עם כל השאר? דממה...שקט,פשוט ברגע שיש איזה גול..כולם קמיים "ייששש.." זהו זה..נגמר עד שיהיה עוד גול מתעוררים מחדש. והמטרה כאן היא לעודד ולדחוף את הקבוצה,לא יריבות עם הקופים ולא עם שום אוהד אחר..נבוא לדחוף את הקבוצה ולא שחקן מסויים.. ולגבי המיקום..כאן הבעיה השניה ,אחרי שהראשונה היא גיוס האנשים- ב-4 איך שהבנתי שלא מוכרים כרטיסים נוער..רק מבוגר,וזה עולה הרבה כסף.. וסתם דוגמא ערן..אני אוהד של אינטר מילאן,לא יצא לי להיות במיצאה,אבל שם יש הרבה אירוגני אוהדים שונים,אפילו יש את משהו בשם "רומא בויז" אנשים מרומא אוהדי אינטר..ויש את ה-"סאן בויז" "אולטראס" כך ששני גושי אוהדים באצטדיון שמכיל 14500 אוהדים,יהיה משהו אדיר,תחשוב טיפה..הרי ג' מעודדים,אלף בדממה,4 כמו באבל..

eran 89

New member
הבעייה היא שהשנה אין בעייה לקנות

כרטיסים ליציע ג', עובדה שיש בו מקומות ישיבה ב-90% מהמשחקים. מה שאני בא להגיד פה זה שאנשים שבאמת רוצים לעודד ולא רק לצעוק ישש אחרי גולים היו כבר עושים את המעבר הזה לג'. אין מצד האוהדים בשאר האצטדיון נכונות לעודד 90 דקות. אין להם בעייה להצטרף לנה נה נה שבא מג', אבל הם מסתפקים בזה (זו דעתי לפחות). אני יודע שיש באירופה מלא אירגוני אוהדים לכל קבוצה, אבל דווקא פה, עם התחרותיות המטומטמת הזו בכל דבר הכי קטן שקשור לכדורגל, וביחוד לארגוני אוהדים, 2 ארגוני אוהדים במגרש כה קטן שמתמלא פעמיים בשנה זה לא הכרחי. ובקשר למכירת נוער ל-4. אם באמת תוכל להקים קבוצה רצינית של אוהדים שתתמקם שם ותדבר עם המועדון, יסדרו לכם גם כרטיסי נוער.

dios4

New member
ואם ישנה

קבוצת אנשים שרוצה לעודד ולא רוצה לשבת עם הקופים?או להשתייך אליהם..

eran 89

New member
אני יודע שיש כזו, ביציע 4. הנסיון

שהיה שם להקים גוש עידוד נכשל, וזה היה המקום האידיאלי, אחרי יציע ג' להקים בו גוש. בכל אופן אחי (מה השם שלך? אתה יודע את שלי =)), אם אתה בקטע של לארגן אוהדים ולהפוך לארגון, זה יכול להיות מעניין מאוד. בהצלחה

dios4

New member
לבד?

זה בלתי אפשרי..נראה מה יהיה כבר! ושמי אלירן..

eran 89

New member
שמע תמיד יהיה הראשון שיתחיל את

הכל. אם תוכל לשכנע אנשים שבאים למשחקים בקביעות ללכת על זה, אתה יכול להצליח. אבל זו הרבה עבודה קשה.

אסִי

New member
לגבי הדיון על הקהל והקופים

אני לא כל כך יודע למי להגיב, אז אני אגיב להודעה הראשית. קודם כל, הקופים אף פעם לא יעברו לשער 4 או 5. המטרה שלהם הייתה להשתלט על יציע ג' ולהקים בו גוש אוהדים אחד גדול כדי שבעתיד הם יוכלו לשלוט על כל האיצטדיון דרך היציע הזה, והם עשו את זה. בינתיים יש גוש אוהדים קטן של בסביבות 200 אוהדים, אבל בעוד כמה שנים, כשהיציע יתחיל להתמלא בדור החדש של האוהדים (להלן "הילדונים"), יהיה גוש אוהדים אחד גדול ותוסס בכל יציע ג'. הכול טוב ויפה, אבל יש כאן כמה וכמה בעיות גדולות שצריך לפתור. הבעיות העיקריות שעומדות בפני הארגון שרוצה להגיע למטרה הזאת הן: 1. משנה לשנה יש ירידה בכמות האוהדים שמגיעים לקריית אליעזר (זה הוכח ע"י בדיקות שערכה הקבוצה וגם בעיניים אפשר לראות את זה), וניתן לראות גם ביציע ג' קרחות וכיסאות ריקים, בניגוד לשנים האחרונות. 2. הקופים שונאים את "הטרמפיסטים" ואת "הילדונים" שרוצים ומוכנים לבוא, לעזור להם ולהיות חלק מהם. זאת בעיה שהקופים צריכים לפתור ולדאוג לה, כי הם צריכים את אותם האוהדים האלה בשביל שהעידוד יהיה מושלם. וזה לא מובן לי, כי אחר כך הקופים מתפלאים למה אין להם גוש גדול יותר של אנשים ולמה לא באים אנשים ומצטרפים אליהם. ברגע שהקופים יעברו לשער 4 או 5, הגוש שלהם יתפרק, וכך גם יציע ג' כולו. מה גם שכל מי שהיה פעם ביציע ג' ברח ליציעים מתחת לגג והם מבחינתם לא מעודדים יותר, מבקשים כל הזמן לשבת, שורקים בוז וכו'. פעם חשבו על הרעיון של להקים ארגון אוהדים חדש שם שיעבוד עם יציע ג' בשיתוף, אבל זה נפל מהסיבות שכתבתי משפט אחד קודם. והארגון הזה היה מאוד רציני, הביא תופים עזר עם התצוגות קהל (למי שזוכר את המחזור העשירי נגד מכבי ת"א את הקטע של הדגלים והתפאורה שירדה מהגג בסגנון עשרת הדיברות). בקיצור, יש בעיה רצינית עם הקהל. להקים ארגון חדש מתחת לגג זה לא הפתרון. הפתרון נמצא רק אצל הקופים וביציע ג'. אנשים צריכים להבין שרק משם אפשר לעודד, רק לשם צריכים להגיע יותר ויותר אנשים שרוצים לעזור, רק לשם צריכים את העזרה. ואם הקופים יתחילו לצרף עוד ועוד אוהדים חדשים לארגון שלהם ולגוש שלהם (כן, גם את "הילדונים" וגם את "הטרמפיסטים"), השמיים הם הגבול. ועובדה שזה עובד עכשיו מצויין במשחקי חוץ, שם האווירה שונה מאוד מהמשחקים בבית.

Benn Is Kane

New member
עוד כמה שנים...

לא יהיה יציע ג'. אני מאמין שיעברו לאיצטדיון החדש בעונת 09/10.

למעלה