דבר ראשון
...שצריך להתנער ממנו בקשר לנצח היא התפיסה שהנצח, באם הוא קים, הוא התמשכות הזמן עד אין סוף. אני מניח שכולנו מכירים ואולי אף הושפענו מביטויים ורגשות כגון: "אני אוהב אתך לנצח" או "אני רוצה לחיות לנצח" וכד'. הביטויים האלו משקפים את התפיסה הזאת שהנצח הוא בעצם התמשכות הזמן הלאה והלאה עד בלי סוף, וזו כמובן, תפיסה מטופשת. אם נביט קדימה בזמן לעוד מאה מיליאד שנים, לעוד מיליארד מיליארד שנים, לעוד מיליארד בחזקת מיליארד מיליארד שנים...לא נראה שם כלום, וגם אם כן, את מי זה בכלל מעניין? הנצח, לא קשור לזמן וזה מה שיפה הוא נמצא בשניה אחת כמו שהוא נמצא באלף שנים יותר נכון יהיה לומר...ששניה אחת (או אלף שנים) נמצאות הן בנצח. ובעוד התפיסה הבסיסית מגדירה את הנצח כהתמשכות אין סופית לאורך הציר הדקיק של הזמן הנצח עצמו ממתין בסבלנות במישור אחר לגמרי. הזמן, והעולם, הם בעצם נגזרת של הנצח. כמו שפסל אבן הוא נגזרת אחת מסויימת מאותה אבן גולמית ראשונית. גוש האבן שעומד בפני פסל בתחילת העבודה מכיל בשלמות את כל אין סוף האפשרויות אין סוף הצורות והפסלים שניתן לחצוב בו. גוש האבן הראשוני הוא נצח ביחס לפסל המוגמר שמגלם את התממשותה של אפשרות אחת ויחידה מבין אין סוף האפשרויות הגלומות בו. עד כאן לבינתיים.