הגיע הזמן ל ה ת ע ו ר ר

הגיע הזמן ל ה ת ע ו ר ר

היי לכם.... האמת ששנים על גבי לא הייתי פה.. אממ הייתי רוצה בהודעה הזו להביר איזה מסר קטן של התעוררות <חח יצאתי מטיפה בשער...> בכל אופן קיבלתי על עצמי ללמוד מוסר והלכות לשון הרע מתוך ה"חפץ חיים" אין לכם מושג איזה אדיר שזה .. זה לא שאני איזו חוזרת בתשובה"שמגלה את האור" ממש לא ודווקא משום שאני הכי לא ..משם גם התרדמה הזו אני נזכרת במחנכת שלי מי"ב היא תמיד חזרה על הפסוק"החזק במוסר אל תרף"... זהו להפעם.. אם אי מי מהקוראים יחשוב ברצינות על הדברים ויקבל על עמו לימוד מוסר ... והיה זה שכרי...

תלות בשדה מכירים תמושג???

אז זה משאני מרגישה למי ששאל... משהו להאחז בו כדי להתחבר לקב"ה... מעבר לכך שתמיד מתחדשים דברים... אגב תלות בשדה זה מושג דידקטי<לימודי> כאשר התלמיד מקבל דף עם הנחיות \שיש לו את הטקסט שהמורה מקריאה הרבה יותר קל לו לאחוז ראש...))

קליט

New member
הרבנים ממליצים גם ללמוד

את הספר "אהבת חסד" כדי שיהיה גם ענין של "עשה טוב", - אחרי "סור מרע" שיש בלימוד וקיום ספר "שמירת הלשון" וכדומה

לבת של...

אכן ההתמדה היא סוד ההצלחה בהמון תחמומים ועיניניים... אני לא מושלמת <בלש' המטה> בלהתמיד.. אבל זה בעיקר תלוי בבגרות בשלות וכמו תמיד מוטיבציה... העצה הראשונה היא לקבל משהו קטן = בר יישום מחד מאתגר מאידך.. מטבע הדברים ההתלהבות מתפוגגת במהלך הזמן ... ולכן גם אחרי יומיים של אי התמדה אין להתיאש ותמיד אפשר לחזור ולהמשיך... אגב .... אני תמיד סברתי שהסגולות של 40 יום \ 3 פעמים בשבוע בכותל ... אצל הצדיק הזה וכו.. שהמתרה היא שהאדם יתמיד וברגע שהוא יעשה אתזה הוא בעצם שובר מידה ששלילית <עצלות וכדו>ומעצם זה מגיעה הישועה... לא ככה???

2ת Wל ר2

New member
יפה מאד...

הבעיה שלי היא ש.. קשה לי להתמיד.. מה עושים??? התחלתי כמה פעמים ואפילו עם חברה אבל.. ההתמדה....... התמדה...

קליט

New member
אולי תלמדי מתי שיש לך זמן, ולא כל יום בדווקא

או שתלמדי ספר מחזק ומענין יותר כמו ב"גן האמונה" או "ספר המצוות של החפץ חיים" .

למעלה