הגיע הזמן לחשבון נפש ארוך מאד

צול1

New member
הגיע הזמן לחשבון נפש ארוך מאד

אף על פי שהצבעתי לחד"ש ופעלתי כחלק ממפלגת חד"ש עצוב לי בדיוק כמוכם על התרסקות מרצ. אל תשכחו שגם אנחנו סובלים מהחלשות השמאל בארץ. אנשים הלכו ושמו לציפי לבני פתק בקלפי במקום לנו או לכם מתוך מחשבה שאם לציפי יהיו 30 מנדטים היא תוכל להרכיב ממשלה. אני יודע שגם אנחנו וגם אתם עשינו כל מה שיכולנו בכדי להוציא את הציבור מהאשליה הזאת. המצב היום רע מאד, מאד. חזרנו מבחינתי כעשרים שנה אחורה. יושב לו בכנסת פאשיסט אמיתי ולידו בסיעה קטנה יותר יושבים חברים לשעבר בתנועת כך. מעבר לכך שאני באופן אישי מפחד בימים אלה על האזרחות שלי ועל חופש הביטוי (ואולי גם התנועה), אני מפחד ממצב השמאל בארץ. אנחנו בחד"ש ואתם במרצ לא אמורים להלחם אחד בשני, אני שומע בימים האחרונים דיבורים על איחוד כלשהו בהמשך ואני מברך על כך. הקסם של חד"ש הוא שהחזית שלנו (הח' מחד"ש) מורכבת מהמון אירגונים וסיעות חברתיות וסביבתיות ואני אשמח אם התאפשר איחוד כזה. כשם שהבינו בחד"ש שלדבר במצב הנוכחי על קומוניזם הוא לא רלוונטי כך אני מקווה שגם יבינו כי לא צריך להלחם היום על חוק השבות. היום צריך להלחם על סדר יום חברתי-סביבתי ועל הסדר חזרה לגבולות 67 והקמת מדינה פלסטינית.

crazy 741

New member
אנחנו מאוד מרוצים מהממשלה שהולכת לקום

ניראה לי שאתם צריכים להיות בשקט כי העם אמר את דברו אף אחד לא רצה את מרצ או את חדש למעלה כולם רצו אותם למטה.... עכשיו אם ירצה השם ביבי ירכיב ממשלה שהשרים שלה יהיו מאיחוד לאומי,ישראל ביתנו,הבית היהודי ועוד זו ממשלה הכי טוב שתקום למדינת ישראל .... אף אזרח במדינה לא רוצה מדינה פלסטינית יש להם עוד 20 מדינות בעולם הם יכולים ללכת אליהם... ואף אזרח לא רוצה לחזור לקווי 67 כי עם ישראל גדל והוא לא יכול לשבת במקום צפוף כל כך

yoory

New member
חדל קשקשת

רק כי נמאס לי לראות אותך כותב פה שטויות, הגיע הזמן שתבין משהו: אנחנו מדינה דמוקרטית (בערך), שבה הרוב שולט, שים לב, תוך כדי התחשבות במיעוט, על כל המשתמע מכך. "תהיו בשקט כי אתם מיעוט"? אתה דפוק? ואחת ולתמיד: פ-ל-י-ט-י-ם יש להם 20 מדינות שלא רוצות אותם, וזה עוד לפני שאתה מסתכל על גורמים אתניים ודתיים... או שכל הערבים אותו הדבר? צפןף לך? בעזה יותר

linor417

New member
מי נתן לדיקטטור את הזכות לדבר בשם כולם?

"אף אזרח בישראל לא רוצה מדינה פלסטינית" הרי לך אחת. זה נקרא פלורליזם, אבל בטח לא שמעת על המושג... בדבר אחד אני מסכימה איתך: העם אמר את דברו. העם בחר ברוב קולות בגוש הימני, בעוד גוש השמאל [עבודה,מרצ,חד"ש] קיבל סה"כ 20 מנדטים. [על אשמתה של ציפורה לבני בתוצאות אין עוררין, אבל לא זה האישו.] העם רצה ימין-שהעם יקבל ימין. אני רוצה לראות איך העם יגיב בעוד 12 חודשים,כשנשוב כולנו לקלפיות אחרי שנה של משבר כלכלי תחת משטר קפיטליסטי.[או כמו ששלום חנוך טען פעם: "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם.] מה שבטוח, הסאטירה הולכת לחגוג... לראות את ביברמן באותו חדר עם אובמה, רק תחשבו על זה...

sharc

New member
חד"ש זה לא שמאל, חד"ש זה ימין

חד"ש הרבה יותר קרובה לימין לאומני פלסטיני למרות שהיא מנסה להסוות זאת ברעיונות של שוויון ואיכות הסביבה. . היא גם חתמה על הסכם עודפי קולות עם בלד , למה חדש לא חתמה על הסכם עודפי קולות עם מרצ ???????? זה חשבון נפש שמצביעי חד"ש צריכים לעשות שגרמה גם להיחלשות מרצ על חשבון בלד. מצע חד"ש קוראים להפיכת המדינה למדינת כל אזרחיה ובמקביל להקים מדינה לאום ערבית בתוך ארץ ישראל ביו"ש ועזה נקיה מיהודים, תוך שלילת זכות ההגדרה העצמית של היהודים במולדתם היחידה. מרצ היא מפלגת שמאל שטוענת שכדי לשמור על צביונה היהודי של מדינת ישראל יש לסגת לקווי 67 ולשאוף לשלום עם שכניה, אני לא מסכים עם דרכה של מרצ אבל נקודת המוצא שלה ( לפחות באופן רישמי) היא ציונית.

צול1

New member
לפחות תדע על מה אתה מדבר

חד"ש ומרצ לא עושות הסכמי עודפים משום שמרצ חותמת תמיד עם העבודה ולא מוכנה לחתום עם חד"ש. למורת רוחם (ורוחי) של אנשי חד"ש ההסכם היה השנה עם רעם תע"ל (לצורך ההקבלה- מרצ וש"ס), דבר זה קרה משום שעל פי התחזיות בלד לא עברו את אחוז החסימה ולא נותרה אף ברירה אחרת (כן, בלד נתנו לכולנו בראש, אני מסכים). כן, חד"ש בעד להפוך למדינת כל אזרחיה, גם אני תומך ברעיון הזה.

crazy 741

New member
מדינת ישראל מדינה יהודית

ותישאר מדינה יהודית .......... ולא ניראה לי ב4 שנים הבאות ישנו את זה

צול1

New member
לא בארבע שנים הקרובות...

אבל מה שיקרה בעוד עשרים-שלושים-חמישים-שבעים שנה זה כבר סיפור אחר. כמו כל אידיאולוגיה גם הציונות תאלץ לפגוש את המציאות.

למעלה