הגיל סוכרת..מתי?

miki5411

New member
הגיל סוכרת..מתי?

שלום שמי מיקי רווק בן 31, יש לי 2 אחיות ואני ואח. ההורים שלי יש להם סוכרת. הם מקפידים לשתות תרופות ותזונה נכונה. אבל לי יש שאלה אני לא יודע בדיוק איך ומה קורה ומה המצב שלי. האם זה יכול גם לקרות לי סוכרת בגיל יותר מאוחר? אני בנאדם רגיל. אני מודאג בעצמי יום אחד היזמנתי תור רופאה דייאטנית. והסבירה לי איך לאכול תזונה נכונה ולעשות וכושר נכון. האמת שיש לי בבטן כרס קטן. מנסה להוריד בטן בעזרת ספורט ואכילה נכונה. וזה לא קל לי, קשה אולי בגלל חורף לא יודע מצב רוח עייף. אני עובד במחשבים. אולי זה לוקח לי זמן. הרופאה שאלה אותי באיזה גיל קיבלו ההורים שלך? ומיד קיבלתי שוק ומאוד מוזר. הבנתי בעצמי שזה יכול לקרות לי בגיל מאוחר שאני לא יודע מתי יקרה לי. עכשיו קורה לי לפעמיים שבא מחשבות על עצמי שעלי לדאוג לעצמי בשביל לבריאות. אני אומר לעצמי שזה סוכרת תורשתי. האם זה נכון באמת? בתודה מראש מיקי

אין גיל להתחיל...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

סוכרת היא מחלה תורשתית העלולה להופיע בכל גיל... דרך החיים שלך היא בריאה ונחמדה אבל אין בינה לבין התפתחות המחלה, לצערי, כמעט כלום. זה נכון שסוכרת סוג 2 אפשר לדחות אבל אי אפשר למנוע לחלוטין. מצד שני , אין "חובה" לחלות בסוכרת גם אם ההורים חולי סכרת... "להתכונן" לסכרת זה כמו לחכות לרעידת אדמה...חבל, ומיותר לבזבז את החיים בחרדה. חייה את חייך בהנאה ודאג להעביר כל יום בכיף...מכסימום , כשחס וחלילה תחלה בסכרת או בכל מחלה אחרת , אז כדאי ואפשר לטפל. ההגדרה של :"אני בן אדם רגיל"...מדאיגה אותי. מה ? חולי סוכרת הם לא ??? בוודאי שהם "בן אדם רגיל" רק עם אינסולין חיצוני....

דואגת1

New member
תזונה בריאה

בוקר טוב, מזה הנאה ? לאכול עוגת שוקולד שלמה ? לשקול 200 ק"ג ? רוב המחקרים מעלים את האפשרות שתזונה נכונה ופעילות גופנית יכולים לדחות את הופעת המחלה או אפילו לדחות את התפרצותה. תזונה נכונה אינה בהכרח התנזרות מכל מנעמי החיים, היא באה יותר לתת כיוון ולהדריך למתינות. ההשמנה ואורח חיים של זלילה בלתי מבוקרת עלולים לגרום לעוד מחלות רבות: לחץ דם גבוה, טרשת עורקים, מחלות לב ועוד. האם זה עדיף ? ומה לגבי ההופעה החיצונית ? יש גברים ונשים רבים שאלמנט זה חשוב להם. כל אחד יעשב את השיקול שלו בהתאם לנטיות לבו...אבל לפחות שידע בפני מה הוא עומד.

סוכרת סוג 2 ואורך חיים.

סוכרת סוג 2 היא אכן יותר תורשתית ותלויה גם באורך חיים תזונה נכונה, פעילות ספורטיבית וכדומה. אבל עדיין יכולים להיות שני אחים- עם פחות או יותר אותו מטען גנטי, שאוכלים נכון, ועושים ספורט,ואחד כן יפתח והשני לא. הרבה נסתר על הגילוי בדברים הללו. כדאי ומומלץ לכל אדם בן אם הוריו סוכרתים ובן אם לא, לחיות ולאכול נכון. כן זה קשה ולפעמים נשברים אבל מה שחשוב זה ה"בגדול" אם אתה בד"כ אוכל נכון ומוריד את הכרס
אם אתה בד"כ עושה פעילות גופנית - זו גם דרך מצוינת להכיר בחורות
(הדגשת את היותך רווק...) לצאת להליכה של 1.2-1 שעה ביום (אולי תאמץ כלב ככה שיהיה לך נוח להתחיל ולדבר אם בעלות כלבים
ללכת למכון כושר ושוב לפגוש אנשים חדשים. ופעם בהשנה לעשות בדיקות דם ולראות איפה אתה עומד מבחינת רמות הסוכר, הכולסטרול, לחץ הדם ושאר המדדים
. תמיד טוב לדאוג למצבך ובריאותך אבל רצוי לא לדאוג באופן כללי

למעלה