הגיל לא משנה?

האגס 1

New member
הגיל לא משנה?

פעם אמרה לי מישהו שלפי דעתה, הגי לא משנה בקשר בין גבר לאישה, את זה היא אמרה לי כשהכרתי מישהי שהתברר שהיא גדולה ממני ב-7 שנים. לא קיבלתי את דעתה. האם באמת אין חשיבות לנסיון החיים של כל אחד מהפרטנרים? האם אין חשיבות לפרספקטיבה שמקבלים עם השנים על החיים? האמנם כל זה חסר משמעות וניתן לגישור רק ע"י קומוניקציה טובה?

גנגי

New member
אני לא יודעת, אבל

באופן אישי נעים לי יותר עם גברים בסביבת הגיל שלי. יש לנו מטען תרבותי משותף, זכרונות משותפים מתקופות מסוימות בחיים, גם אם לא הכרנו בתקופות האלה כלל. אולי לאחרים זה לא חשוב, אבל לי זה משמעותי.

בטח שזה משנה

בגיל שלי (17) אני רואה את זה בצורה די קיצונית. שלוש שנים פחות זה המון, גיל 14 זו רק ההתחלה של גיל ההתבגרות, וקשה למצוא נושאים משותפים לקשר של יותר מידידות. חוץ מזה, מבחינה חוקית, דברים מיניים הם מחוץ לתחום, ובצדק. יש ילדים בני 17 שמרגישים מוכנות וצורך לאקטים מיניים, לעומת בני 14, שאני מניחה מרגישים הרבה פחות צורך לזה. ומצד שני, פלוס שנתיים זה גם בעייתי. שלבים שונים בחיים. 19 זה אמנם לא השלב של לחשוב על חתונה, אבל זה כבר יותר רציני מקשרים של תיכון, אני חושבת. וזה גם שילוב של צבא-תיכון, שזה שילוב מאוד לא קל. בשנתיים האלה חווים כל כך הרבה דברים, ויש נסיון חיים והסתכלות די שונים. שוב, כקשר של ידידות, זה יכול להיות מוצלח, אבל לא מעבר. ובקטע המיני, לעומת הפסקה הקודמת, גם יש הרבה חוסר בשלות מינית בגיל 17, וחוסר התאמה בין הצרכים של הגילאים השונים. (אני נורא לא מובנת לאחרונה.)

בגיל לא משנה

השאלה מה עשית בתקופה האם היית בסיטואציות שדרשו ממך בגרות, אחריות האם חיית על זרי הדפנה? אנשים מעבירים 40 שנה ע"י הליכה יומיומית לעבודה, בלי שום שינוי. למשל איכרים. אף על פי שזה לא ממש נכון כי יש שינוי, החיים תמיד בתנועה, טכנולוגיות חדשות נכנסות. בקשר למשהו רומנטי, לא צריך להפלות ולסנן על גיל. ניסיתי לשדך לידידה מישהו שקטן ממנה בחצי שנה בערך והיא סירבה, עוד בפניו... שמעתי מכל כך הרבה נשים שאין מה לעשות, אני קטן, רק בן 23 והן בנות 27+ כאילו זה מה שמשנה. כמובן אם זה הפוך זה נורמלי, אם אני בן 23 והבחורה בת 18 זה נורמלי לחלוטין. בתכלס זה לא מה שעברנו אלא מה שנעבור בעתיד.

adidas^

New member
למרות ש...

אני מסכימה עם מה שאמרת, אבל אין מה לעשות, בנות רואות את זה שוב ושוב, גבר צעיר הוא גם פחות מפותח רגשית, בטח שמבחורה בגילו.

הגיל* קודם

מה זה מפותח ריגשית? כשאתה מתבגר, לפחות אצל הגברים, אתה פשוט לומד להסתיר את הילדותיות שלך מאחורי מסכה. הצעצועים פשוט יותר יקרים... במקום מכונית צעצוע יש לך מכונית צעצוע גדולה... פשוט למצוא מישהו מאולף, הסיכוי למצוא מישהו מאולף מבוגר גדול יותר מהסיכוי למצוא מישהו מאולף צעיר
למשל מקלחת, ילדים קטנים לא אוהבים להתקלח, לא אוהבים את ההרגשה הקרה של לאחר המקלחת... מבוגרים יודעים שאם לא מתקלחים אז אחרים מעקמים את האף... הם לא עושים זאת על מנת להיות נקיים... הרי כמה ימים של אי התקלחות לא הרגו אף אחד... אפשר להסתכל על זה מהיבטים אחרים של בדיחות למשל, סיפורים, שירים. לסיכום העיניין, לפחות גברים לא מתפתחים ריגשית עם הגיל...

adidas^

New member
לדעתי לצבא גם יש חלק גדול בזה,

שם מחנכים אתכם גם לא להראות רגשות (וגם זה, בטח לא בקריה). ואז לוקחות לכם כמה שנים להתנער מזה.

נא, זה לא הצבא

זה לא קול להראות רגשות באופן כללי, לומדים זאת עוד לפני זה. בעיקר פרסומות. כמובן שהצבא שלי היה בקריה... לא ממש יודע איך זה להיות באמת בצבא...

adidas^

New member
נסה להיות מ"מ בגולני ולהביע רגשות..

מה שבטוח שההבעות של שאר המ"מים/מ"פ/מ"כים יהיו מאד (כמעט כתבתי מא"ג
) משעשעות.

גולני זה עוד בסדר...

בגבעתי הקיזו יותר דם, בעיקר בעזה. מצד שני, יש את הלוויה בתרם עת שהם עושים ללוחמים שיוצאים למשימה... או למה חברים לאוהל הם חברים לכל החיים, קשר יותר עמוק מאשר עם החברים מהיחידה שלי בקריה... הכל שאלה של זוית הסתכלות כן, לבכות, המ"מ לא יבכה... אני עדיין חושב שזה משהו שמתחיל עוד קודם.

De-Panther

New member
ילדה בגיל 15 בוגרת ריגשית יותר מילד

באותו הגיל?? אני לא רואה שינוי גדול בהתנהגות או בחשיבה שלי בשנים האחרונות ובכלזאת אנשים כאן בפורום כל הזמן טוענים שהתבגרתי ושגדלתי אני חושב שזה רק בגלל שיצא לכם לראות יותר הודעות שלי
(למרות שחלק מההודעות שלי כאן בזמן האחרון מראות כאילו אני נעשה קטן יותר ויותר) אם למשל מדברים על קשרים שלי עם בנות... אז בנות בדרך כלל נמשכות אליי כשזה קשור לכוח אם זו מישהי מתפוז - אז זה כי אני מוכר והרבה אנשים יודעים מי אני אם זו מישהי שלא קשורה לתפוז או לחברים שלי(והיא בגיל שלי) - אז זה כי אני עושה רושם של בנאדם חכם ובוגר אם זו מישהי שלא קשורה לתפוז או לחברים שלי(והיא קטנה ממני) - אז זה בגלל הגיל... יש הפרש... היא מתלהבת שאני גדול ממנה... היא אוטומטית לוקחת את זה בתור בוגר יותר... ואני מראה לה איך אני יכול להיות הכי ילדותי שאפשר והיא עדיין חושבת שאני בוגר

גנגי

New member
זה לא כי הבנות פחות בוגרות

אלא כי אתה נמשך לסוג כזה של בנות.

De-Panther

New member
אני רדוד... אני נמשך לכל בת שנראת..

טוב בלי קשר לאם היא ילדותית או בוגרת אני פשוט בדעה שבנות חושבות שהן יותר בוגרות בגלל שככה מחנכים אותן מגיל צעיר זה ככה... מסבירים להן שהן עושות בת מצווה בגיל 12 כי הן מתבגרות יותר מהר מבנים הן רואות בנות אחרות יוצאות עם בנים שמבוגרים מהן(ובדרך כלל אותן בנות טוענות שזה כי הם יותר בוגרים מהבנים בגיל שלהן) וככה זה ממשיך וממשיך...

גנגי

New member
זה לא ככה.

בנות באמת מתבגרות רגשית הרבה יותר מוקדם מבנים.

De-Panther

New member
לפי מה את מודדת בגרות ריגשית?? ואיך

בידיוק את קובעת את הטענה הזו שבנות באמת מתבגרות רגשית הרבה יותר מוקדם מבנים??

אטיוד5

Active member
משנה, אבל ..

לא מהסיבות שמנית. אנשים עוברים גלגולי תחומי ענין בחיים שקשורים לגילם. יותר נעים לי לדבר עם בנות גילי, בעיקר משום שנחשפנו לאותם דברים. לא הייתי קורא לזה "*נסיון* חיים" שהוא מושג שאני די כופר בו. אם מדובר על הקשר המיני - משנה הרבה פחות. רק קח בחשבון שאם אתה יוצא עם מישהי מבוגרת ממך בעשרים שנים, טוב, לא בא לי להרחיב.

למעלה