הגיינה ונשים

NlNין lcNlc

New member
מנצלשת.. יש כאן מישהי עם התקן?

חושבת על דרך למניעה. שמפ לא כל כך בא בחשבון כרגע.
אני מניקה וטרם קיבלתי ווסת (בן 7 חודשים)
במה זה כרוך? הבנתי שיש דימומים? יש למישהי נסיון מר עם התקן?
(התקן ללא הורמונים) זה כואב? מורגש?

בּלו

New member
לי היה נסיון רע מאד עם התקן

בלי הורמונים.
בשורה התחתונה - אם הדימומים שלך בזמן הווסת חזקים יחסית, אל תנסי את ההתקן ללא ההורמונים.
את השני כבר לא ניסיתי - יחי השמ"פ!

NlNין lcNlc

New member
אפשר לקרוא להם חזקים, אך רק ביומיים הראשונים.

אחר כך זה הולך ונחלש.
איך זה היה אצלך?
לגבי השמפ, עשית קורס? או קראת ספר ולפיו התחלת שמפ?
כמה זמן את עם השמפ? אין 'פקשושים'??

חרישית1

New member
מאיזה סיבה זה לא טוב לדימומים חזקים?

אני בדיוק מתלבטת בין התקן לדיאפרגמה.

נינושה2

New member
לי יש

הכל בסדר, לא מרגישה כאבים, דימום חזק במשך יום אחד ואחרי זה נחלש ובכלל כל הדימום קצר, יומיים שלושה בקושי. לא זוכרת אם הייתי ככה גם לפני ההתקן כי לא קיבלתי יותר משני מחזורים במשך איזה 8 שנים (3 הריונות, הנקות, ומתישהו באמצע גם התקן הורמונלי שמונע מחזור).
רק מקווה שהוא יגן עליי כי שמעתי מספיק סיפורים על הריון עם התקן.

התקן ללא הורמונים

על הצד הטוב:
נורא נוח שלא צריך לזכור כלום: לחדש מרשם, להגיע לבית מרקחת, לקחת בזמן קבוע. ההתקנה לא נעימה, במיוחד למי שלא עברה לידה נרתיקית. אבל זה קצר. ההוצאה היתה לי ממש לא מורגשת. לא מורגש בתוך הרחם. זול יותר מאשר לקנות גלולות כל חודש. מתאים לכמה שנים ברצף.

על הצד הפחות טוב:
דימומים כבדים נורא. ומשהו שחשבתי עליו רק אחרי שהוצאתי את ההתקן: מה שהוא למעשה עושה זה למנוע השתרשות של הריון, כלומר יכול להיות שמי יודעת כמה פעמים הופרתה ביצית ולא השתרשה? זה לא רציונלי, אבל אני מעדיפה סידור שמונע מראש הפריה.

shira29

New member
לא ממש ניסיון מר

אבל כן אי נוחות.
היה לי התקן נחושת, גרם לי לדימומים בין וסתיים שהרופא פתר בזה שזה קשור להנקה (זה כמובן נפסק ברגע שהוצאתי אותו). הדימומים אכן כבדים יותר אבל הוא לא הורמונלי ולא מפריע למחזור הטיבעי של הגוף.
לאמא שלי היה שנים והיא היתה מאד מרוצה ובלי שום דבר מעבר לדימום קצת יותר כבד.

זה לא כואב, זה לא מורגש וזה כרוך בביקור אצל רופא הנשים לצורך התקנה

dreams123

New member
אני לא זוכרת אחוזים...

אבל יודעת שהיא יחסית יעילה (95% אם אני זוכרת נכון) רק בתנאי שמשתמשים בה כראוי והיא הותאמה בצורה טובה. (חשוב ללכת למי שהתמחה בהתאמת דיאפרגמות כי רופאים שלא מכירים נוטים לתת מידה קטנה מדי וזה כמובן פוגע ביעילות)
חסרונות- צריך להכניס אותה לפני קיום יחסים וזה טיפה פוגע בספונטניות,
צריך להשתמש גם בקוטל זרע. ואי אפשר להוציא אותה 8 שעות אחרי קיום היחסים.
אולי יש עוד אבל זה מה שאני זוכרת כרגע.

bash100

New member
סקירה קצרה על הדיאפרגמה

לפי הפרוספקט שיש לי שהגיע עם הדיאפרגמה, אחוז ההריונות הלא מתוכננים בשימוש נכון בדיאפרגמה הוא 6%.
היתרונות הן שמדובר באמצעי הפיך, לא הורמנלי, לא מורגש, ולא מאוד יקר (אם קונים אותה באינטרנט בחו"ל). החסרונות הן שהיא פחות יעילה בהשוואה לקונדומים או לגלולות ויש צורך בבדיקה גניקולוגית כדי להתאים לך אחת במידה שלך.

מאמר על דיאפרגמה

אני לא מוכרת אותם אז מקווה שזה לא פרסום /-: שירלי פבליק כתבה מאמר מעולה עם כל המידע על דיאפרגמה. מידע שנראה לי שצריך להיות מופץ. כאן בקישור...

למעלה