הגיינה ונשים

dreams123

New member
גביעוניות!

בחחי.. אני לא מבינה איך בוחרים....
קראתי את הפוסטים של 'אום גביע' בעיון, הבנתי את ההבדלים בין הגביעוניות. אבל איך אני יכולה לדעת מה מתאים לי??
אפילו לגבי הגודל אני לא בטוחה. או האם אני מעדיפה רק או קשה, לא ניסיתי אז אני לא יודעת...
איך אתן בחרתן את הגביעונית שלכן?

תכלס, הקריטריון היחיד שבאמת מעשי להחלטה הוא המחיר. ומהבחינה הזאת ה-Meluna מנצח. למשהי חוות דעת עליו?

תודה מראש

regvuv1

New member
את צריכה לבחור לפי המצב הגופני שלך

אני בחרתי מונקאפ בריטי בגלל שהוא קשיח יחסית, אבל לא ארוך - כי אני יודעת ששרירי רצפת האגן שלי לא מאוד חזקים ופחדתי שגביעונית רכה פשוט לא תחזיק טוב, אני גם יודעת שמאז ומתמיד טמפונים ארוכים הציקו לי.
אח"כ הזמנתי לי פלרקאפ, כי המונקאפ פשוט לא הספיק לי לדימום הכבד בלילה, ובדיעבד עם הפלרקאפ הרבה יותר נוח לי, הוא יותר רך מהמונקאפ והרבה פחות מורגש.
את אחרי לידה/ות? דימום קל, בינוני או כבד? שרירי רצפת אגן חלשים/חזקים? לפי התשובות את צריכה לבחור לך.

dreams123

New member
אני אחרי שלוש לידות...

רצפת האגן בהתאם.. סוחבת בינתיים :)
והוסת שלי בנונית אני חושבת. אבל אין לי למה להשוות אז אולי אני טועה. הנקודה היא שאני לא יודעת אם לוסת בנונית צריך 20 מ"מ או יותר או פחות.

את מחזקת את התחושה שלי שקשה לבחור בלי לנסות...

regvuv1

New member
מסכימה, זה קשה

אני מניחה שלא תרצי "למדוד" גביעונית של מישהי אחרת, אבל אם תרצי - אני בישראל עוד שבוע וקצת ואין לי בעיה לתת לך להתנסות בשתיים שלי. הוסת שלי חזקה מאוד יחסית למה שהיתה לפני הלידות, זו ההשוואה שיש לי.
דרך אגב, שכחתי לכתוב שגם החומר משנה - אני העדפתי לא לקנות גומי אלא סיליקון.

dreams123

New member
חשבתי שכולן מסיליקון. או כמעט כולן...

וכן.. מוזר לי למדוד גביעונית של אחרת.. חשבתי על זה בקשר לרעיון לקנות יד שנייה וככה ההימור פחות קריטי...
איזה גביעוניות יש לך?

regvuv1

New member
כן, אני יודעת שזה מוזר

גם לי היה מוזר לחשוב על זה בהתחלה, אבל התגברתי. תכל'ס - הרתחה, חומץ וכמה דקות בשמש דואגות להכל...
חוץ מזה, כמו שהיא כתבה בבלוג: אני יודעת גם על דברים אחרים שמוכנסים לנרתיק, אפילו על בסיס די קבוע, ולא עוברים הרתחה לפני כן. ורוב הסיכויים שמישהי לפנייך כבר השתמשה בהם

אני בכלל לא בקטע של גביעוניות (או איך שלא קוראים לזה) ולא יודעת מה זה בכלל, אבל הרגת אותי מצחוק עכשיו.

המרחפת

New member
כשאני קניתי לא היה כזה מבחר

היה מונקאפ והיה אייריס, ואני לא זוכרת מה גרם לי לבחור במונקאפ.
אני עדיין חווה דליפות וחשבתי שאולי אני לא מכניסה נכון. עכשיו אני אחרי לידה ועדיין לא קיבלתי שוב.

dreams123

New member
גם אני אחרי לידה...

כלומר 8 חודשים אחרי ועו לא קיבלתי. אבל אני חשה שזה קרוב קרוב (שמ"פ) ואני רוצה להיות בהיכון.
פתאום גרמת לי לתהות אם יכול להיות שינוי בוסת לאחר הלידה... ההריון אמור לשנות את הדפוסים שאני רגילה אליהם??

ואת, כשהיו דליפות, לא שקלת לנסות אחד אחד?

המרחפת

New member
אני לא יודעת לענות מניסיון

הרבה נשים מספרות שאחרי ההריון עוצמת הוסת השתנתה, אבל החזרה לתדירות ולדפוס היו תלויים בהנקה.

לגבי הדליפות, כל הזמן חשבתי שזה בגלל איך שאני שמה ותדירות הריקון, כי היו גם פעמים בלי דליפות בכלל. ואז כשאמרתי לעצמי "במחזור הקרוב אני אבדוק" הוא לא הגיע

שונצו

New member
גם כשאני קניתי היה רק מונקאפ למיטב ידיעתי

וגם לי הוא דלף, כי הוא קטן לי מדי.

למזלי היה לי אייריס (בגלל העסק), ועברתי אליו, והוא גדול יותר אז נגמרו הדליפות (לא בגלל הגודל בכל אופן...).

bash100

New member
באמת קשה לבחור בלי לנסות

תבחרי לפי תחושת בטן. רוב הסיכויים שהיא תתאים. אם לא, תוכלי לבחור אחרת בצורה מושכלת. לאחר שכבר התנסית באחת תוכלי לדעת אם לחפש קצרה יותר או ארוכה יותר. רכה יותר או קשיחה יותר וכו'.

dreams123

New member
תודה. אני פשוט אזמין וזהו..

אני רק מתלבטת אם לחכות לוסת הראשונה ואז להזמין לפי איך שיהיה הדימום או שלהזמין לפי מה שאני מכירה מעצמי מלפני ההריונות. ואז כשתגיע הוסת כבר תהיה לי גיבעונית.

אני עם המילונה,

ומרוצה מאוד. גם אני הזמנתי אחרי הלידה וחיכיתי לוסת,
עדפתי ככה. לא הרגשתי שבא לי להעביר אפילו עוד וסת אחת בלי...
קניתי מידה M, אחרי התייעצות קלה עם המוכרת. אני גם קטנה, גם אחרי לידה וגם (יחסית) עם שרירים טובים.

וגם זה אחרי שנמאס לי לחקור ולחקור, והגעתי למסקנה שכולן דומות. ואם עושים ניסוי בכל מקרה, עדיף על הכי זולה...

למעלה