הגיוני ש...

חלושקית

New member
הגיוני ש...

בישיבת מבקשי ה` שבירושלים יש בחורים ``צדיקים``? (סליחה אם יש נפגעים, פשוט מסקרן)

hatam

New member
הכל יחסי

אולי יש סגנון של עטרת, ושוב אולי!!! אבל סגנון תפרח תתקשי למצוא..

הגיוני בהחלט!

אני מכיר בחורים שלומדים בישיבות בסיגנון ויודעים הלכות על בוריים ולהפך לפעמים הם יותר קשורים לרב שלהם כל דבר הם מתייעצים איתו וזה יותר טוב

השאלה היא

למה את קוראת "צדיקים".מה שברור זה שמהיכרות אישית שלי עם הישיבה יש שם הרבה בחורים איכותיים שלומדים שתי סדרים מלאים ביום.

לדעתי

בחור טוב מישיבה בסגנון הזה כמו רש``י וכד` הוא הרבה יותר טוב ואיכותי מבחור שנקרא טוב בישיבות בליגה גבוהה יותר, מסיבה פשוטה, בחור שלומד בכזו ישיבה והוא בחור טוב זה אומר שהוא עובד על המידות שלו והוא משקיע מדעתו, והוא הגיע לטוב מדיעה בריאה ומבט נכון על החיים, משא``כ בחור מישיבה טובה ונחשבת הוא טוב כי כולם טובים והוא עושה מה שכולם עושים והכל מתופעת עדריות כזאת, הוא לא עוצר וחושב מה באמת צריך לעשות איפה לשפר ואיך אני נהיה יותר טוב, הוא פשוט זורם... ולא שלמדתי בישיבה כמו רש``י אלא למדתי בישיבה ממש ממש נחשבת וחשובה ובכל אופן זה דעתי.

אם את מתכוונת ל"דוסים"

אז די נדיר. אבל אנשים שעובדים את ה' באמת יש ועוד איך. *עבודת ה' הנה שאיפה להתקרבות אליו יתברך, גם עם נפילות בדרך. *באמת= לא להתיחס לדעות קדומות או לדעת הרחוב החרדי אלא מה שהוא יתברך רוצה מאיתנו. (כי אם ליראה אותו וגו')

למעלה