הגיון לעומת רגש

הגיון לעומת רגש

עד עכשיו קראתי דברים של אחרים, ומדי פעם הגבתי. וגם לי, כפי שלכולנו, יש שלדים בארון. רק שלאחרונה, השלד שלי קרם עור וגידים, ובמסגרת המבוכה והבלבול, רוצה לשמוע עוד דעות ומחשבות. זוגתי ואני בסביבות גיל 45, ואנו נשואים כ-15 שנים (ביחד 17), וללא ילדים (ולא כאן הסיבות לפרט). מקשר חם וחברי ואוהב, נשארה רק החברות, ומזה כ-6 שנים, נמצא עם זוגתי כאשר הקשר הוא רק חברי ללא כל קשר רגשי ו/או פיזי. אני מצאתי את הפתרונות שלי בכל מיני דרכים עוקפות (מאהבות למשל). לאחרונה, "נפל האסימון" וניהלנו שיחה מעמיקה וכואבת והתברר כי כל "ההתקררות" מקורה בדיסקומוניקציה קשה בינינו, והחלטנו לנסות לשקם את הקשר. ברם, בינתיים המאהבת האחרונה שלי היתה גם אהבה גדולה ואפילו רקמנו חלומות משותפים לעתיד. בעקבות השיחה עם זוגתי, הסברתי למאהבת שלי שאני חייב את הנסיון לשקם את המערכת לזוגתי, ולו לכבוד השנים הרבות שאנחנו יחד. הכאב שלה היה גדול, אבל אמרה שההחלטה היא שלי על כל הכאב שהיא חשה. מאז, הכאב בלב נוראי. אני עם זוגתי, והפיזיות נעימה מאד וגם מצליחים לדבר לאט לאט, אבל לא מתעורר בי הרגש מחדש. עכשיו הלב קרוע, והמבוכה גדולה. הלב אומר לחזור ולשכנע את המאהבת, וההגיון אומר לנסות לשקם הקשר בבית. מה עושים? איך יוצאים מהמבוך והכאב? האם מהמרים על האהבה וההמשך הבלתי ידוע או שנשארים בקטע הברור וההגיוני של החיים? סליחה על "המגילה", אבל ככה זב כשהלב בוכה, הבטן מתהפכת והראש חסר מנוחה.

adam33

New member
אין ספק

שבעצם אתה רוצה להנות משתי העולמות או אם אגדיר את זה אחרת בצורה יותר עדינה אתה רוצה להיות עם אישתך אבל לשמור את המאהבת על אש קטנה שאוליי לא תצלח הדרך עם זוגתך או שמה אתה בעצם רוצה להשאיר את הכל גלוי וללא שום כאב.. אבל אלו החיים..ובחיים אתה צריך לבחור ולעיתים הבחירה כואבת אבל השאלה היא אחרת האם בכלל יש מה להחזיר עם זוגתך או שזה הדעיכה האיטית של יחסיכם אתה רוצה בעצם לנסות אבל אתה יודע שזה לא זה ובעצם זה גם לא מה שיהיה והשאלה אם בכלל שווה היה לנסות? אני אומר שכן...אם לא תנסה לא תדע לעולם מה היה אילו לא ניסית אבל כשאתה מנסה תנסה בלב שלם..אל תחשוב על דברים מעבר כאילו שתגיד למאהבת תני לי זמן לעצמי..מה שבטוח אחרי זה אתה תהיה נקי עם המחשבות שלך אם הצלחת אזיי הרוחת ואם לא..אתה חופשי לדרכך ללא שום רגשות החמצה.. אז..בהצלחה..למרות שהכל כואב ויושב על הלב..

maof

New member
שובר גלים יקר

גם אני חושב כמו ידידי מהפורום אם לא תנסה לא תדע........ לפי דעתי כדי שהנסיון יהיה כנה ואמיתי שחרר ממחשבתך כל נושא אחר תיתמקד בניסיון למצוא תיקשורת לאישתך אל תנסה למצוא מקומות מיפלט שרע לך בזרועות אישה אחרת ורק בצורה הזאת תדע את התשובה האמיתית מעוף

האלי

New member
לא משנה

בתוך תוכך אתה יודע כבר את התשובה. הרגש כבר יודע את התשובה הנכונה, הנכונה עבורך. הצרה היא שגדלנו להיות אנשים ראציונאליים. ועכשיו בעצם אתה מבקש צידוק הגיוני לתחושות שלך. שני דברים לי אליך. קודם כל, הקשב ללב, הוא יודע. שנית, תהיה הבחירה שלך אשר תהיה, עשה אותה בלב שלם. ולכן הכותרת שלי "לא משנה" כי אתה האחראי לאושר שלך (אוף כמה אני שומע את הסיסמא הזו בזמן האחרון). שקול ובדוק באיזו דרך אתה בוחר ללכת, אבל מרגע שבחרת לך בדרך שבחרת כאילו לא היתה מעולם דרך אחרת. ושוב, בטח בעצמך ואהוב את עצמך, אתה יודע מה נכון עבורך. שלך, האלי. נ. ב. הקטע הקשה ביותר הוא עד שמקבלים החלטה, אחר כך כבר הרבה הרבה יותר קל

נורא בא לי להגיד-אתה טועה...

מה פתאום לתת ללב להשתלט על השכל וכשחושבת על זה- כשמנתח , והראש כבר לא שם הלב ממשיך לפעום. מוזר לא?

מתמודד עם זה יום-יום

להגיד שדברייך עזרו לי? יותר קל לומר שהם זרו מלח על פצעי. האמת היא שהם פרטו על הנימים הבעייתים ביותר. ההגיון מוליך לצד אחד, והלב מושך לצד השני. אני חסר מנוח מחד, ולא רוצה חס וחלילה לפגוע בבת-הזוג. אז כרגע אני קרוע, ובמקביל פגעתי במאהבת האהובה שהדליקה את הלב מחדש.

ואולי זה לא הגיון מול רגש אלא

רגש אחד מול רגש? כי אני שומעת מהודעות שלך חום רב כלפי רעייתך. וגם כלפי האחרת. ואולי הקריעה הפנימית אינה בין ההגיון(לא לפרק זוגיות בת שנים)לבין רגש. אלא בין שתי נשים שאת שתיהן אתה אוהב מוקיר מכבד, ברמות שונות של התייחסות? אולי. ואולי פספסתי לגמרי.

אולי ?

ואולי את צודקת? הארועים הם ממש של התקופה האחרונה. הקשר עם המאהבת הוא בן כ-6 חודשים. ההחלטה, להפרד מהמאהבת ולהשקיע הכל בנסיון לחדש את הקשר בבית, היא בת שבוע ובשבוע הזה בבית אכן יש שיחות מעמיקות וחידוש הקשר האינטימי, אבל לא מרגיש שהניצוץ חוזר לקשר, אלא שהוא מבחינתי שכלתני מאד והגיוני. אולי זו תקופה קצרה מידי בדיקת הנושא, אבל תחושת הבלבול היא כ"כ קשה.

ג´ל נצנצים יכול לעזור!?

הייתי תורמת לך אותו אבל לא נראה לי שאתה מסוג האנשים שהולך לדיסקוטקים! בכל אופן השקפת עולמי הילדותית משהו חושבת ש-6 חודשים היא תקופה קצרה מידי להגיד "אני אוהב" וזה גם יהיה נכון אלא יותר בקטע של "אני מאוהב בלאהוב". כשתבין את זה יהיה לך יותר קל!!!

TAKE YOUR TIME

או בעברית ס ב ל נ ו ת . מה עוד שמדובר על תקופה קצרה מאד , של שבוע מאז השבר בבית, וההחלטה לנסות לשקם את הזוגיות הוותיקה על חשבון הקשר החדש. אולי אחרי 15 שנה ניצוצות לא יכולים לחזור? אבל יכולה להיות אהבת אמת אחרת, בלי ניצוצות וחשמלים. ואולי, מדובר בניסיון החייאה של גווית הנישואין. אבל רק אחרי כמה מכות חשמל תוכלו לדעת אם באמת זהו קו ישר או יש עוד עליות ומורדות, ויש מה להחיות. לאור ההתלבטות שלך, שאני מניחה שבסיטואציה הזו, היא יותר התלבטות שלך מאשר של אישתך, מה איכפת לך לתת לניסיון זמן מוגדר שבו תוכל לבחון את הדברים בשכל מול שכל או רגש מול רגש. אבל עם פרספקטיבה נכונה?

על האומץ-

" והכל ריק, קר, אינטלקטואלי, הלך העומק, הלכה האהבה, הלכו הרגשות, ואני צריך למצוא את האומץ להגיד עד כאן, רוצה ללכת מכאן למקום אחר, חם ואוהב. מבין אותך היטב, עוד קצת וזה יגיע, אצלך וגם אצלי." איש יקר, מה הבעיה אצלך? הפער בין הרגשות או העדרו של האומץ? או שהנשואין"מתו" כבר לפני 6 שנים ומה שאתה עושה כיום זו החאייה של גוויה אתה רק מפחד לראות את הנשואין כגוויה?

s h o o s h a

New member
ואולי, לא היו הדברים מעולם

אתה נשוי 15 שנים (או שבע?) "מזה כ-6 שנים, נמצא עם זוגתי כאשר הקשר הוא רק חברי ללא כל קשר רגשי ו/או פיזי." במהלך שנים אלו לא ניסית לעשות כדי להבין את ההתרחקות, לא כל שכן, כדי לתקן אותה (את הזוגיות) אלא נקטת ב"שיטות" אחרות ("אני מצאתי את הפתרונות שלי בכל מיני דרכים עוקפות (מאהבות למשל)") ולפני שבוע "נפל האסימון" מה קרה לפני שבוע? רק לפני שבוע התברר לך, אחרי 6 שנות ריחוק כי מדובר ב"דיסקומוניקציה"??? לומר את האמת - נראה לי כאן משהו מאד מוזר כאילו אתה מחסיר פרטים מאד חשובים במקרה שלך לפני פחות מחודש אמרת "והכל ריק, קר, אינטלקטואלי, הלך העומק, הלכה האהבה, הלכו הרגשות ... רוצה ללכת מכאן למקום אחר, חם ואוהב." לא יודעת, משהו כאן מאד מאד לא נראה לי ובכל מקרה עומדות בפניך שתי אפשרויות (1) להישאר עם זוגתך ולתת לקשר שלכם סיכוי להיבנות מחדש תוך השקעת כל המשאבים ובעיקר לשכוח ממאהבותיך ואהבתך הגדולה למאהבת האחרונה (2) לעזוב את זוגתך ו"ללכת למקום אחר, חם ואוהב" (המאהבת האחרונה עמה רקמת חלומות) ולהשקיע את כל האנרגיות שלך בבנית זוגיות חדשה שתמלא בך את כל מה שחסר לך/בך ההחלטה מה לעשות היא בידיך

seeyou

New member
אשליה!../images/Emo28.gif

..."המאהבת האחרונה שלי היתה גם אהבה גדולה ואפילו רקמנו חלומות משותפים לעתיד!!??" אם באמת הקשר שלכם היה כול כך חשוב...מזמןהיה לך זמן להיתגרש,הרי 6 שנים לא היה לך עם האשה "ללא כל קשר רגשי ו/או פיזי."... אז בכול זאת האם הפחד מה מצב החדש גרם לך לחזור לאשה החוקית? לפעמים בגיל שלכם חשוב יותר הקשר של "חברות" מאשר תשוקת נעורים...

קרן אייל-בוא בוא תגיד משהו

"לפעמים בגיל שלכם חשוב יותר הקשר של "חברות" מאשר תשוקת נעורים... "

seeyou

New member
ראית את הסרט-פינוקיו-2?../images/Emo24.gif

מספרים שם ש,זפטו,אביו של פינוקיו ייצר בובה מאץ על מנת שפינוקיו יוכל להיתחתן!! אחרי ירח הדבש נשאל פינוקיו: למה אתה עצוב כול כך? אשתי,לא מוכנה ליחסי מין! למה שואל האב? היא טוענת שכול פעם שעושים נישארים אצלה בנרתיק שאריות אץ!! מה הבעיה בני, קח חבילה של ניר זכוכית ! לא עברו הרבה ימים ופינוקיו נראה מאושר נו,שואל זפטו, מה שלום האשה? האשה? עונה פינוקיו,עם חבילה של ניר זכוכית צריכים גם אשה?

שלום לך מבולבלי

תראה, אנחנו שומעים מהרוב שאומרים שעם הזמן מתרגלים אחד לשני והאהבה לא קיימת, יש יוצאי דופן אוקיי, אבל בוא נגיד אם אסתכל על מה שקורה לך, לא נראה לי שיש סיכוי למערכת הנישואין שלך ובכלל למה אתה שם? אם יש מאהבת זה מיותר, קום ולך, יש את אלה שאומרים יש ילדים אני לא יכול לקום וללכת אבל אתה בלי ילדים אני לא מבינה, אתה בוגד באשתך, אני יודעת שצריך אומץ לקום וללכת ולעזוב משהו שאתה רגיל אליו או אוהב אותו, אבל מה לעשות? זו בגידה וזה לא הוגן. אז תעבור את הצינתור - או שתחייה או שתתמוסס :) קח הצעתי בכיף .

תודה

בסופו של דבר ההחלטה היא שלי ושלי בלבד, אבל למרות זאת, מודה על התייחסויותיכם שנתנו לי עוד פרספקטיבות שונות על מצבי. תודה תודה תודה

תשובה לחיפוש עצמי........

לא לא ושוב לא...... אין לזלזל בתחושות הרומנטיות גם לאחר שנים רבות. אין כמו אהבה ואין כמו רגש כלפי בן זוג. אין חברות זולת אצל נכים או כאלה שאינם מסוגלים פיזית לקיים יחסי מין תקינים. לעולם לא נגמרת התשוקה, ולעולם לא נגמרת התקווה למצוא ולרקום מערכת חדשה של יחסים. אם הגבר לא מתעורר ואין ניצוץ כלפי אשתו, אין לו מה לחפש שמה. שיחזור לאהובתו ושיבנה איתה את ההמשך. זוהי דעתי......

למעלה