הגידו לי,חרדים

מזרחניק

New member
הגידו לי,חרדים

תמיד רציתי לשאול אתכם על כל החומרות שלכם.לא נראה לכם שאתם מגזימים? למה חייבים להידחף דוקא לשורה הראשונה בגן עדן? למשל בענין כשרות למה לא מספיקה כשרות רגילה וצריך דוקא גלאט? אוכלי גלאט לא טעמו אוכל גורמה מימיהם! הידעתם טעמו של כבד אווז? קוויאר? גבינות ארומטיות? לא מספיק שאסור חזיר ושרימפס,המעט שנשאר ג"כ צריך להחמיר? ומה נאכל? טשולנט,קרטופעלעך,בעבעלעך,ארבעס,ושאר "מעדנים" משלשלים,אליהם נדחקים כל החרדים בכל בר מצוה וחתונה...נא לא להתרגז,שאלתי כי אני באמת רוצה לדעת.

א77

New member
ברצוני להביע הערכתי המלאה והכנה

לידידי חיים לוי. [מקווה שלא טעיתי, וזה אכן אתה.] אדם שלכאורה אינו נמנה על ציבור שומרי התורה והמצוות החרדיים. אבל הוא מלא הערכה אליהם. שמעתי ממנו הרצאה מאלפת באוניסרסיטה בירושלים. הבן אדם הזה, יודע ומכיר את הטוב שיש בבני האדם. הוא אתנו כאן, כי כנראה הוא מודע למעשינו, לחיינו לגורלינו. הפעם אביע את רחשי התפעמותי ממנו. כל זאת במילה אחת : ת ו ד ה ! ! ! פורים שמח.

אני מבינה שמא אתה דואג

ממה התולעים בקבר יהנו עוד 70 שנה? וכי מי אמר לך שתולעים לא אוהבים גלאט כשר?
"הינה אנחנו כאן הינה אנחנו שם

"ימי שנותינו בהשם 70 שנה"

מתי?מתי נקיים באמת אצון השם יתברך בשימחה? מתי נפסיק ליהיות כפויי טובה?הקב"ה נותן לנו כסף על מנת שנקנה איתו מאכלים כשרים יש אנשים שאת זה אין להם?מתי נספיק לקטרג?להתפנק? להגיד זה לא מתאים לי זה החמרה...? מתי נחמיר אים לא עכשיו?יש זמן אחר?יש? "פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה ובתורה אתה עמל! "אשרייך לחיי העולם הבא".

1שאלתיאל

New member
סוף סוף

מזרחניק אחד מודה שהחרדיים יהיו בשורה ראשונה בגן עדן...

נייעס

New member
מזרחניק. מבחינתי אתה לא

רצוי כאן בפורום. כן אני לא מעונין בגרמה ולא בכל הרפורמניזם שאתם מנסים להכניס. וכן המשיך לאכול טשולנט וקארטופאלעך. ואני מאחל לך שלא יהיה לך שילשול מהפה. לסיכום אתה מוזמן לעזוב אותנו מיד.

למעלה