הגידו כן לזקן

ננסק

New member
הגידו כן לזקן

לאור ההפתעה הגדולה ביותר של הבחירות - הגימלאים, שזכו לבערך שישה מנדטים - עולה כל הנושא הזה לסדר היום. ולענייננו: איזה תפקיד ממלאים החבר'ה המבוגרים במשחקים שלכם? ראשית, האם יש בכלל אנשים זקנים בעולם שלכם? באיזה תפקידים הם נמצאים? האם שיחקתם פעם בחור זקן, ואיך זה היה?

Super Monkey

New member
מאסטר יודה

יש לי דב"ש שמאוד חביב על החבורה בהופעות אורח: ננס אשליין (שהיה פעם הדמות שלי) והיום הוא על תקן זקן חביב וקצת לא שפוי ...מממ...בעצם מאוד לא שפוי שנותן לחבורה עצות סטייל מאסטר יודה. יש לאחד השחקנים (לדמות שלו...) זוג הורים זקנים מאמצים חביבים שהוא שולח להם כסף כל הזמן וגם שאיזו הרפתקה הם נחטפו והוא היה צריך להציל אותם. מה שמוביל לעניין שכאשר משחקים עם דב"ש זקן יש לזכור את המגבלות שלו. בהרפתקת ההצלה החבורה טיפסה על חומות המבצר, זחלה בביוב ועברה מלכודות בזכות החוסן והזריזות שלהם. כדי לצאת עם הזקנים החוצה המצב מסובך יותר כי הבירכיים הן לא מה שהיו פעם. עוד דמות של זקן היא דווקא של מתנקש רשע שהחזירו אותו מגימלאות בעל כורחו ורוצה לפגוע בחבורה. במקום להשתמש בזריזות שלו הוא נאלץ הפעם להזיג את מטרותיו באמצעות תחבולות ותכסיסים, וניצלתי את העובדה שהוא מכיר את העולם ממש טוב מהרפתקאותיו אז יש לו קשרים בכל מיני מקומות (מלכים או קוסמים שחייבים לו טובות) והוא יודע להוביל את החבורה למלכודות (כי הוא יודע מנסיונו שיש תמנון ענקי באגם שאולי ייפטר מהחבורה).

DDN

New member
החכמים.

בד"כ הזקנים אצלי הם החכמים. לא יצא לי לשחק זקן. כלומר, היו לי דב"שים זקנים מתוכננים שלא ראו אור יום משחק. אחד הזקנים החביבים עליי, הוא אחד הגיבורים של העולם, שהצליח להשתלב גם בסיפור האסון הגדול של העולם, שהרחיק משם את הקסם להרבה שנים, כשהוא חוזר מפנסיה בגיל 70 ומשהו להילחם באויבו משכבר הימים, שחוזר גם הוא.

JuffoWup

New member
רוב הזקנים במשחקים שלי הם-

-סטיראטיפים למדי, כלומר: *מרכזי כוח (מלכים, בעלי גילדות וכו'). *זקנים משוגעים. *זה עם הסיפור ("פעם כשהייתי הרפתקן צעיר, בזמנו הייתי ננס אשליין דרך אגב, אבל זה עבר לי..."). *האבא המגונן. הקמפיין העכשווי שלי בבית הוא על הצאצאים של הדמויות הקודמות (אקזלטד, דמי דרקון), כמובן שההורים עדיין בסביבה והם חזקים בצורה מגוחכת.

JuffoWup

New member
מי זה צ'וק לכל הרוחות?!

חוצמזה, אם כבר ביק הוא הבחור הזקן- מר קורנליוס הוא פרגיה צעירה ליד הגמד הקטן!

קוף בכיר

והוא לא כ"כ זקן. לא נתקלת בדמות, והיא נשארה די ברקע גם בשלבים המוקדמים יותר של הקמפיין, אבל בעיקרון מדובר בשילוב בין צ'ה גווארה לשימפנזה. הוא לא מפחיד כמו צל, אבל יצא לו לשבור כמה מפרקות כשהוא ברח מהכלא בתקופת הכיבוש. ו"גיל" הוא מדד לא רלוונטי לגבי ביק - לא ברור בן כמה הוא היה כשנתקע מתחת לכורסא ההיא, אבל הוא בילה שם 5000 שנה ארוכות ומשעממות.

JuffoWup

New member
והוא עדיין יצא משם שפוי?

אפשר לצפות שהוא לפחות יהיה ממורמר...

מירטל

New member
אולי אתה באמת צריך לפגוש את

צ'וק, אחרי הכל, הוא באמת בעל הבית בטיאם ( למרות שלשם עושה בדרך כלל מה שהיא רוצה).

בדומה לרוב האנשים

אני משתמש בזקנים לרוב כנותני עצות, אם כי לפעמים כדמויות מינוריות אני משתמש בהם כדי להדגים אנשים רחומים מול אנשים אפתיים: זאת אומרת, אם גורלו של הזקן האומלל נוגע לליבך או לא? דבר אחד שכדאי לציין, לדעתי, הוא התפקיד של גיל במשחק Nobilis. בגלל מגוון סיבות, דמויות יותר עתיקות הן גם דמויות יותר חזקות, ובגלל העלות הנמוכה של "מתנות" שמאפשרות לך לחיות למשך אלפי שנים אם לא לנצח, האחוז הגבוה של יצורים לא אנושיים ורוחות, והתפקיד המינורי שמשחק המצב הפיזי, אפשר למצוא דמויות עתיקות באמת - מאות שנים, אם לא אלפים (לעתים נדירות). ככל שמישהו יותר מבוגר, כך יש לו יותר ידע, יותר משאבים, ויותר קשרים, והרבה פעמים גם יותר כוח באופן כללי.

Sabre Runner

New member
לא הרבה.

בדרך כלל האנשים המבוגרים (אפילו לא זקנים) במשחקים ששיחקתי היו בעלי תפקיד שהשפיעו על הגיבורים. המפקד של כוח המשטרה, המלך, האנטגוניסט בעל בסיס הכוח... אני מתכנן דמות של בן-אדם שהוא לא רק זקן (בן 108) אלא גם מבוגר בנפשו בגלל שהוא לא נשאר צעיר. נראה עוד איך זה יעבוד.

Nihau

New member
זקנים הם עוד פלג באוכלוסיה

בעולם שלי הם פשוט עוד פלג באוכלוסיה וככאילה מפוזרים יפה בין כל שאר הדב"שים בהתאם לצורך. הדמות המבוגרת היחידה שצירפתי לקבוצה הייתה המאסטר שלימד דמות את אמנות כתיבת המפות בגילדה אליה היא הצטרפה. זה היה בשלב מוקדם שלהם כתיירים אוהבי מסעות והם לא בדיוק היו סגורים על עצמם איך מסתדרים בחיים מחוץ לכפר או עיר. המאסטר הצטרף אליהם, סיפק להם הקלות מסע כמו הנחות באכסניות טובות, לקח אותם למסעדות הטובות הזולות, סיפר להם אגדות וידע, נתן להם עיצות, תיזז אותם, הפך אותם לקבוצה מגובשת קצת יותר ועזר להם איפה שהיה צריך אבל באופן כללי התנהג כמו כל אדם במצבים קשים בעת זקנה- נתן לצעירים לעשות את רוב העבודה, ברח כשפחד, נלחם כשהיה צריך להציל חיים, התעצבן כשהרגיזו אותו וחינך כשהיה צריך (לדעתו...) וכדמות *לא* גנב להם אור זרקורים. כשהוא נפצע ביחד עם עוד שניים מהחבורה הוא בקושי היה ער מספיק כדי לתת עיצה או שתיים פה ושם והם עשו את כל ההחלטות הנכונות ואת כל העבודה בפועל. אחרי סיום אותו מסע הוא הכריז שאין לו כוח לעוד מסעות כאילה ועזב את זה "לצעירים האמיצים" שהתנפחו מחשיבות עצמית, ובצדק למען האמת. עכשיו לינג סאו הוא דמות מבוגרת בשנים ומעצבנת במנטליות. לי אין כוונה לשחק דמות מבוגרת בשנים גם במנטליות שלה- קשה לי להאמין שאשחק את זה אמין ואין לי סיבה לחשוב שיש לזקנה הילה של זוהר שאין לדמויות אחרות. אחרי הכל כבוד מגיע לפי מעשים, לא לפי מספר שנים או מילים, גם לדמויות.

למעלה