הגיג על ספרי פנטזיה ואלוהות

עוד אחת

New member
הגיג על ספרי פנטזיה ואלוהות

וספרים בכלל. תארו לכם מה זה להיות אלוהים: לדעת כל מה שקורה, להיות כל-יכול ולנהל את חייהם של מיליארדי אנשים בעולם. עכשיו תארו לכם מה זה להיות סופר, ובעיקר סופר פנטזיה או מדע בדיוני: אתה מחליט מה קורה בעולם שיצרת ומה יקרה לכל אחד מהיצורים שיצרת. קצת מזכיר, לא? האם אתם חושבים שיש דמיון בין להיות סופר לבין להיות אלוהים? האם מרגרט וויז וטרייסטי היקמן הם ה´אלים´ הגדולים של קרין במובן מסויים? האלים האמיתיים?

העניין הוא

שאלוהים(לא שיש אחד...אבל זו דעתי) שולט על ה-כ-ל, ויודע ה-כ-ל ולכן העבודה שלו בטח נורא משעממת. הסופרים לעומת זאת הם *אלוהים* רק לגבי מה שהם יוצרים- הספרים. בחיים האמיתיים הם כמו כל בן אדם אחר.

לא מדוייק אבל נחמד

הבעיה שהאלים בקריין לא ממש התערבו כל כך בחיים של בני האדם כמו קוץ וארצות הברית שלנו זה חופשיות בלי דת ארץ בלי דת הפנטזיה לצערי הרב הרבה מימנה מבוססת על דת וקשורה בדת

טוב, אני לא בדיוק סופר

אבל אני מתכנן עולמות מידי פעם.
זו באמת הרגשה כזאת. הרגשה טובה.

SaberTooth

New member
../images/Emo41.gif

ההודעה הזו הגיעה להודאות הנבחרות של תפוז

zakomea

New member
הגיג על.....

איפה הםופר ואיפה אלוהים, אלוהים עושה הכל בהרבה מאוד מימדים,בשלמות ותיאום... םופר הוא סתם בן אדם שנפלה עליו המוזה. אלוהים משתמש גם באחרים ליצור את מה שיש... הסופר מחליט מה יהיה אבל זה חד פעמי. לא משתנה עם הזמן... אבל אני מסכים ששני התופעות מדהימות...

למעלה