הגיגים

אקווה

New member
הגיגים

לפעמים זה כל כך יפה ולפעמים זה מתסכל עד ייאוש. אנשים חושבים פשוטו אותו דבר בנושאים מסוימים, משלימים אחד לשני את המשפטים, יודעים כבר מה עובר אחד בראש של השני, כל כך אחד, כל כך יפה... ומאידך - בנושאים אחרים הם חושבים כל כך אחרת, כאילו דווקא להזכיר להם שהם לא איש אחד חלילה, אלא שני אנשים שונים. ועוד איך שונים. שמים וארץ. פער שלא בטוח שיש לו מגשר. אחד חושב ככה והשני הפוך לגמרי. אחד צריך ככה והשני בכלל לא יודע מה זה.... כל כך אחר, כל כך מתסכל.... <ועד כאן ההגיג הדגיג להערב. שלכם, דמה מכבים>.

shellyland

New member
אני לא מוצאת את זה כל כך יפה

כבר אמרו חכמים שבמקום בו שני אנשים חושבים את אותו הדבר, אחד מהם מיותר. ובעניין השלמת משפטים, אני מוצאת בזה יומרה, שלא לומר חוסר כבוד ופירגון, להשלים למישהו משפטים. גם אם אני יודעת מה אחרים רוצים לומר, אני צריכה לתת להם את ההזדמנות לומר זאת. לפעמים, עצם זה שאנחנו מניחים שאנחנו יודעים מה מישהו התכוון לומר זה מה שיוצר את אי-ההבנות הכי גדולות. תקשורת - זה שם המשחק. לדבר כל מה שיש לי להגיד ולהקשיב לכל מה שאומרים לי. וכך, נמחקת מאליה הציפייה שלא תהיה מחלוקת בנושאים מסויימים ויש יותר סובלנת והבנה לזה שמישהו אחר חושב אחרת. ולא על כל פער חייבים לגשר. יש פערים שיכולים להשאר פעורים.

suki da yo

New member
אני מסכימה

אנשים שמשלימים לי את המשפטים נוטים להרגיז אותי... לעומת זאת, אנשים שמבינים מה התכוונתילפני שסיימתי לדבר, זה משהו אחר...

אקווה

New member
הבהרות.........

לא דיברתי על השלמת משפטים בקטע של לקטוע אחד את השני ולהתיימר לדעת מה השני רוצה... דיברתי בעיקר על אותו הומור, אותה שנינות, היכולת הזאת לדעת איך האחר חושב.. זה משהו מאוד יפה בעיני, מראה על דמיון בחשיבה ולדעתי גם אומר משהו על החיבור בין האנשים. המחלוקת שאני מדברת עליה היא לא בקטע של דעות שונות, אלא בקטע של צרכים שונים וצחושות שונות. ייחוס חשיבות גדולה ע"י אחד הצדדים למשהו, שאצל השני הוא ברמה מאוד פחותה בדרגת החשיבות שלו. וזה מעורר תסכול. לזה התכוונתי. וזה פער שמאוד קשה להתעלם ממנו ולהשאיר אותו פתוח... אבל כמובן שאני מדברת על משהו ספציפי, וכשניסיתי להעביר את זה לתיאוריה זה יצא אולי קצת מעוות...

את מדברת על שני רבדים שונים

השלמת המשפטים וההומור והציניות המשותפת היא אכן דבר נדיר, אך היא לא מרמזת על נשמות תאומות אלא על מהירות מחשבה והומור בריא. הרובד השני הוא הבדלים בגישה לחיים ובאופי. ואלה הפערים שאולי יכולים להתקיים האחד לצד השני, אבל כשהם מתנגשים, לא יעזרו ההומור וחריפות השכל והשנינות לגשר עליהם.

zimes

New member
אני מאלה שמשלימים משפטים

לא מזלזול באיש ההוא, אלא כי הראש שלי רץ קדימה, וזה קצת כמו לנסות פתור חידה.

למעלה