הגט...

הגט...

לפני הגט, הייתי ממש בעננים. בזמן הדיון ובזמן שחיכיתי עד שיכתבו את הגט, הרגשתי נהדר. חיכיתי כבר בקוצר רוח להיות אחרי... ואז הגיע הקטע שהוא הניח את הגט בתוך ידי , אתם מכירים את המעמד. האישה עומדת וידיה לפניה מושטות אל הגבר, והוא שם לה את הגט. הבטתי אל תוך עיניו. וראיתי את הדמעות. הגבר הזה. הגבר הזה לפני תשע שנים הניח מסמך אחר בידי. בדיוק כך. גם אז הוא עמד למולי עם דמעות בעיניו. בדיוק כך. כאן ועכשיו. מול אז. דמעה מול דמעה. מבט עיניים מול מבט עיניים. תקוה והתרגשות מול חרבן ואכזבה. שמחה מול כאב. הגבר הזה הניח בידי את כתובתי. הגבר הזה הבטיח לאהוב אותי! לאהוב אותי! הוא הבטיח לאהוב אותי לעולם!!! הגבר הזה הבטיח לדאוג לי ולשמור עלי. (דמעות יורדות לי מעיני תוך כדי כתיבה) ועכשיו. עם דמעות בעיניו הוא מניח בידי את הגט שלי. מחזיר לי לידי את הבטחתו אלי. עם דמעות בעיניו.... חשבתי - את יכולה להתחרט. את יכולה לחבק אותו ולהגיד לו שאת לא רוצה. את יכולה להגיד לו כאן ועכשיו שאת זוכרת את ההבטחה, שאת תתני עוד הזדמנות לאהוב אותך, עוד לא מאוחר. תתחרטי. אבל אז עלתה לה הזעקה מהלב. לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא ולפתע. הטקס הסתיים. ככה. מהר. והלכתי ככלי ריק אל מקומי שיועד לי בסוף אולם הדיונים. וכך זה נגמר.

מאהבבב

New member
כן,זה מעמד קשה גם לדיינים...

ולמרות הכל... אני מחפש אהבה בנרות ואין יאוש, כל שנה והפתעותיה כל שנה ותקוותיה.מה שמחזיק אותי זה המבט קדימה לפנים כי אנו יודעים מה קרה למי שהסתכל לאחור,אשת לוט... להמתין בסבלנות עם תפילה חרישית בלב.הבכי יש לו פנים רבות ,גם ביטוי לרכרוריות וחידלון, וזו התחפושת העלובה ביות שאדם עלול לעטות על פניו...אבל דימעותייך מלבכאוב ונקי . שתהיה לך שנה טובה עם דמעות שמחה , אהבה , שלום ורעות...( הע` בניקוד שורוק ) אמן

תוך כדי קריאת שורותיך אני נזכרת בגט

שלי. איך הוא אמר לי בלהט שלעולם לעולם לא יתן לי גט, ואני הרגשתי שעולמי חרב עלי כי אולי אשאר עגונה לכל החיים. ואז יום אחד דיברתי על ליבו עם המון המון רגש ולמרבה הפלא הוא התרצה ותוך יומיים התגרשנו , כי הוא פתאום היה במן אופריה כזו. בעת הגט הרגשתי איך אני כענף נכרתת מהגזע . והכאב שפילח אותי היה חד וכואב. לא יכולתי להוציא מילה מהפה . כשיצאתי מהחדר ,קיבלו אותי שלוש נשים חמודות שאני לא מכירה בכלל חיבקו אותי ואמרו " מזל טוב" - עכשיו יפתח לך חלון של אהבה" ואז הלכתי וקניתי את הדיסק של ריטה. " תפתח חלון" הסוף היה שאחרי שבוע הוא התחרט שנתן לי גט ואז התחילה מלחמת עולם שנמשכה איזה שנתיים.

מאהבבב

New member
ללא נושא

זה מחבר וזה מפריד והפלא על הנישאים בנשואין אזרחיים, שבהכרח הקשר בניהם הוא על בסיס רדוד,הן ריגשי והן הכרתי מוחי.כי מה מותר האדם מן הבהמה ? אין ! רק הנשמה היא המבדילה ביניהם. הקידושין זה אקט רוחני המקשר בין שתי נשמות לאחת. הטבעת היא בגדר אסמכתא בעלמא... וכשאין קשר רוחני אלא רק גשמי, כביכול,אזי אלה הם חיי בהמה,קשר בהמי -גופני,זה לא מחזיק הרבה.ומה שקורה היום., זה מחמת שפגמנו בחלק הרוחני ופשוט נשברו הכלים...וחבל

תקשיב ממי...

אני מבינה שאתה - אונדזארע... (אם אתה אשכנזי אז הבנת, ואם אתה לא, אז לא נורא...) יש לי הרבה מה להגיד על זה, אבל יש דברים שמצוה שלא להשמיעם בפורומים מסויימים. הרבה לוקשים האכילו אותי, וזה עלה על כולם....

תראי,אולי את צודקת אבל...

אני דברתי בכללי,מי שהבין או רוצה להבין -דלתי פתוחה...אבל מי שלא רוצה,איני מאכילו על כורחו... ובטח לא בגילך... ותודה על ה ` מאמי ` זה הזכיר לי מאשו... ד`א, אני שונא יידיש, זה מזכיר לי את השפה הגרמאנית... אבל מכבד את דובריה... שנה טובה לך מאמי...

וואו , איזה תאור עצוב

לא מכיר את פרטי הסיפור שלך אבל אצלי זה היה ממש קרקס בידורי מה שהלך בטקס. שיהיה לך בהצלחה בהמשך הדרך

יערית

New member
זה היה מזמן

אחרי הרבה בדיחות שהרצנו במסדרון,כנראה בכל זאת זה השפיע על המתח ששורר בפנים. הלוואי והיינו נשארים כמו בהתחלה,העיניים נוצצות/מזוגגות מלאות אהבה ורצון "שאיתו/איתה זה לנצח נצחים" דורית,ההבטחות שניתנות כשאוהבים לא תמיד מתקיימות בזמן כעס וריחוק,הוא לא הבטיח שלא ישתנה,הוא לא הבטיח שהחיים יעצרו מלכת מהרגע שנישאתם,מאמינה ששניים מגיעים לאן שמגיעים (התקרבות/פרידה) כי שניהם הובילו לכך. את יודעת מה,גם אני בוכה איתך. שמנו פעם ,פעם אחר פעם את השיר של פבלו רוזנברג בכל פעם שיצאנו לטייל "בדמעות שאת בוכה,גם אני בוכה איתך" ולא ידענו שיבוא היום וכך יהיה.

אופירה 1

New member
אני קוראת את דברייך...

וזולגות לי דמעות בעיניים, גם אנחנו 9 שנים היינו יחד וזהו נגמרה לו האהבה, זה בדיוק מה שמחכה לי בעוד כמה חודשים. בכל אופן עצוב לשמוע אך אין מה להתחרט, עשית נכון!!!! בהצלחה בהמשך, בטוח יהיה לך טוב יותר.

וואוווו, את הגט שלי אני זוכרת

כאילו זה היה לפני שבוע
שמעתי לא שמעתי את הדיין, שמעתי לא שמעתי את המילים שההוא אמר כי הדיין אמר לו להגיד, עינים לא נפגשו עם עינים, גם המילים לא התחלפו בינינו מתחילת התהליך (כמו כל 3 השנים האחרונות), שום רגש לא צץ אצלי, כמו שני אנשים זרים שבאו לעוד סידור בירושלים. זוכרת רק ששמעתי את הדיין אומר בסוף "את מותרת לכל אדם, אסור להתחתן 92 יום, ואסור לך להתחתן עם כהן" ואני שואלת אותו (את הדיין) "אתה סגור על זה??????"
עם חיוך שלא היה נשלט בכלל
, אני חושבת שבאותו הרגע גם הנימים והמעי העיוור חייך
בזמן כתיבת הגט, אפילו שזה לקח שעה וחצי, הרגשתי כאילו עברה רק חצי שעה, כאילו שבאתי בשביל מישהי אחרת בכלל, הטקס פחות מ- 5דקות,והופפפ נולדתי מחדש, בחוץ קיבלה אותי בחיבוק אישה אחת שאני לא מכירה, פרודה כבר 4 שנים, ובעלה לא נותן לה גט, ביקשה ממני חיבוק למזל, חיבקתי (לכו תדעו אולי עשיתי מצווה????) בזמן היציאה מהרבנות הרגשתי את הרגלים שלי מרפרפות בין שמים וארץ וחיוך מרוחחחחחחחחחחח עד יפן ברגל, מנסה להבין מה קרה לפני 5 ד'. מאז אני רק מחייכת
בקיצור, למי שהפסיק לספור, מחר אני גרושה ש ב ו ע

את כותבת מדהים

מלא רגש יוצא החוצה מעלה בי רגעים לא קלים שעברתי לפני מס' שנים התקוות לאומת החורבן. שהרגש עולה על השכל אז לכולנו קשה אבל לשמחתנו אנחנו מתגברים עליו בסופו של דבר. לפעמים עם קצת עזרה ויוצאים לדרך חדשה. שתדעי אצלי זה נשאר וישאר פצע לכל החיים ואני בטוחה שגם אצל רבים אחרים יישר כח עוד תדעי ימים מאושרים ומלאים יותר שנה טובה

הפצע ...

כמטאפורה בלבד שיחלוף ברגע שתבוא האהבה האמיתית והיציבה. הפצע הנו כאב של החמצה,ורפואתו קרובה לבוא,בע`ה .

גאקיטו

New member
אצלי זה היה אחרת היא חייכה ../images/Emo46.gif

אז ככה. הגעו ליום הגט. ומרגע שנכנסנו לחדר הנחת הכתובה לגירוין ביד האישה. היא לא הפסיקה לחייך. וזה היה מביך. הרב ביקש ממנה להיות רצינית . וכמו כן אני ביקשתי שתכבד את המקום. היא המשיכה לחייך בכל זאת. אני עם דמע קל בעיניים הנחתי את המסמך בתוך ידי האישה. נגמר יצאנו. ואז ההפתעה. מחוץ לבית הדין. אני מלווה את הגרושה הטריה לרכב... ואז היא בדרך מתמוטטת על הריצפה ננכי קורע לב.... שלא הבנתי מה קורה לה..... ומאיפה זה בא. מסקנה = אין לשחק . תמיד צריך להביע את הרגש הנכון. ולשים את האגו המטופש והחייכני בצד. שנה טובה לכל הקוראים.

נתלתלה

New member
הצלחת לרגש אותי../images/Emo24.gif

ולהחזיר אותי שנתיים אחורה. גם אנחנו היינו 9 שנים נשואים. כמה קשה המעמד על אף הרצון שלי להתגרש. הבטתי בעיניו לרגע,בו ראיתי את כל שנותינו חולפות להן. עיניו היו כבויות,עצובות משהו. כמעט והתמוטטתי מהמעמד. זו הייתה הפעם האחרונה שהבטנו אחד לשניה בעיניים,בנשמה. בוכה...

באמת מרגש../images/Emo201.gif

מקווה שתדע ימים יותר מאושרים וסף סוף נשים את הדמעות בצד ונדע רק דמעות של אושר כי יש על מה

למעלה