הגזע האשכנזי

TaL53

New member
עזבי גובלינית

זה סתם טרול שעובר בכול הפורומים ומנסה לפרסם את השטויות האלה. אל תתייחסי לזה ברצינות:)

אגב

סטיבן מליק לא נגד רוסים. הוא תומך בהם וב ספרדים (יהודי מדינות ערב). אולם בקשר לאשכנזים - הוא רואה גזע נחות ובוגדני. אני לא תומך בדברים שלו.. אלא רק מציג :)

varcety

New member
אויה בויה

"רוסים" הם קבוצה נפרדת מאשכנזים? ספרדים הם יוצאי מדינות ערב? אני פשוט ספיצ'לס X: המליק הזה בטח חולה במיוחד.

לא נעים להגיד את זה אבל....

יהדותם של חלק נכבד מן העלייה הרוסית מוטלת בספק, ועמה גם השתייכותם אל עדות אשכנז. עולה מרוסיה אשר בעברו רק סב יהודי בודד הוא לא בדיוק אשכנזי. בכל אופן, התאוריות של סטיבן מליק בנוגע לאשכנזים, ספרדים ורוסים הינן שקולות למלמולי תינוק. הרי שרובם המכריע של המתנחלים הכהניסטים הם אשכנזים. כמו כן גם חלק גדול מן ה'שמאל הבוגדני', קרי אחרוני השפויים במעוזנו, הינם יוצאי עדות ספרד\המזרח. למען הסר ספק גם אני לא בדיוק אשכנזייה, בהצמדות להגדרה המדוייקת .

Astroo

New member
דיברתי על יהודי רוסיה ולא על העליה הרוסית

ישנם יהודים שהם עולים וישנם עולים שהם יהודים, אך זה לא אומר שכל עולה הוא יהודי או להיפך. בכל אופן, יהודים רוסים הם אשכנזים ברובם המכריע שאבותיהם הגיעו לרוסיה מפולין עם צירופה לאימפריה הרוסית לפני 200 שנה.

TaL53

New member
מה שמעניין

זה שגם היהדות הגיאורגית והבוכרית לא נחשבים "מזרחיים" לפי ההגדרה היבשה ולא היה להם קשר עם יהודים בארצות ערב האחרות. אני לא יודע עד כמה זה נכון אבל קראתי שבגלל סירובם של רבנים מליטא ומפולין לקבל אותם כ"אשכנז" בלית בררה הם פנו להשתייך ליהדות "ספרד" אבל באופן כללי הם לא משתייכים לא לאשכנז ולא לספרד. בנושא המוצא של יהדות רוסיה יש גם חילוקי דעות. אני קראתי מזמן מחקר שמשייך את יהדות אוקראינה ובמידה מסוימת גם פולין לצאצאי הכוזרים. אבל אי אפשר לדעת עד כמה זה נכון. בקשר למי עלה יהודי ומי לא, מתוך יותר ממיליון עולים המחקרים מראים על כ100-200 אלף לא יהודים לפי ההלכה.

Astroo

New member
הסיפור על הבוכרים והגרוזינים נראה לי מופרך

אשכנזים הם יהודים שמדברים (או לפחות דיברו בעבר) יידיש ומתפללים לפי נוסח אשכנז. יהודי בוכרה וגרוזיה מעולם לא דיברו יידיש או התפללו לפי נוסח אשכנז, לכן ברור שאינם אשכנזים. לגבי המוצא של יהודי אוקראינה מהכוזרים, זה יכול אולי להיות נכון עבור "קרימצ'קים" (עדה יהודית קטנה שהיתה בחצי האי קרים) אבל לא לרובם המכריע של היהודים משם. הסיבה היא שהכוזרים נצפו לאחרונה לפני כ-700 שנה או יותר, והיהודים הופיעו באיזור רק לפני כ-200 שנה.

varcety

New member
יש קבוצה של יהודים-קראים

שגם הם מהקרים(ושמעתי שגם בליטא), טוענים שהם צאצאים של הכוזרים. מה שלא הגיוני מכיוון שהיהדות של הכוזרים הייתה רבנית, לא קראית.

TaL53

New member
דווקא בקשר לכוזרים

יש חילוקי דעות. יש דעה שהכוזרים גויירו ע"י קראים שברחו מעירק אחרי נצחון היהדות הרבנית. ודווקא הופעתם של הקראים בקרים וליטא יכול להיות מוסבר ע"י מוצאם הכוזרי. נ.ב סבתא שלי היא במקור מיהודי קרים:)

TaL53

New member
לא מדוייק

אשכנזים מוגדרים גם יהודי בריטניה שלא דיברו יידיש, ויהדות צרפת שגם בחלקה הגדול לא ידעה יידיש. בקשר ליהדות בוכרה וגאורגיה זה בדיוק מה שהתכוונתי, הם לא אשכנזים אבל הם גם לא "ספרדים". בשלב מסוים הם קיבלו על עצמם את נוסח "ספרד" כי לא היה להם שיוך, אבל מבחינה יבשה הם סקטור ייחודי גם מאשכנז וגם מספרד. יהודים באוקראינה הופיעו עוד במאה ה-10, בגניזה של קהיר מצאו מכתב מהמאה ה-10 של יהודי מקייב שנכנס לחובות ונסע ברחבי המזרח התיכון לגייס כספים. המחקר הגנטי שעשו על יהודי אירופה ומזרח אירופה הראה שרק חלק קטן מהם מוצאם מהכוזרים ורובם הם כמו שאמרת יהודים שהגיעו דרך צרפת וגרמניה. אבל מבחינת מי היו היהודים הראשונים באוקראינה ופולין זה עדיין לא ברור.

Astroo

New member
יהודי בריטניה

יהודי בריטניה הם ברובם צאצאים של יהודי מזרח אירופה שעברו שם בדרך לארה"ב ונשארו (במאה ה-19 ותחילת המאה ה-20 כדי להגר לארה"ב היו צריכים להפליג באוניה מבריטניה - ראה "הילד מוטל" של שלום עליכם). לכן אבותיהם דיברו יידיש בוודאות.

TaL53

New member
ברובם כן

אבל במקור יהדות בריטניה מוצאה מצרפת והולנד. והם נחשבו אשכנז עוד הרבה לפני גלי ההגירה מרוסיה. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%94

TaL53

New member
זה לא סותר את העובדה

שיהדות בריטניה במקורה לא דיברה יידיש, לבריטניה הגיעו בעיקר יהודים מצרפת במאה ה11 ואנוסים מספרד(בדיוק כמו שהם הגיעו להולנד).

למעלה