הגור עולה לכיתה א'

שרוֹן

New member
הגור עולה לכיתה א'

הוא מעט חולמני (הוא חושב כל הזמן!) וקצת שוכח את עצמו, ובד"כ מעברים ושינויים גורמים לו להצמד למישהו מוכר במיוחד, עד שהוא יתרגל לחדש. מבחינת הלימודים לא בטוח שיש לו מה לעשות שם, אבל אולי הוא יהנה מהמשימתיות. איך אני יכולה להועיל כאן?

גם הבת שלי חולמנית

לדעתי כדאי לתת לו חודשיים להתרגל, ואם את רואה שיש בעיה, אפשר לבקש בבית הספר או תלמיד מכיתה גבוהה, או בת שרות לאומי לעזור לו, או מורה פרטית אחרי הצהריים. (לעיתים צריך מורה פרטית כדי להתגבר על שיטות הלימוד בבית הספר - בדידים וכו' ולא בגלל קושי אמיתי). ברוב המקרים הילדים מסתגלים. בטלווזיה - אם את מכירה את הערוץ "לוגי" הוא מחליף יפה את ערוץ "הופ". מעבר לכך הוא ישמח להכין מצגות בפאור פוינט. בהצלחה!

צימעס

New member
איך מורה פרטי יכול לעזור לילד

שכבר יודע את החומר, אבל אולי זקוק לליווי בהכרת המסגרת? ולמה מורה פרטי אם אמא מוכנה לעשות מה שצריך?

שרוֹן

New member
אני שואלת בעצם מה אפשר לעשות מראש

בגלל קושי ידוע מראש. איך אני יכולה לעזור לו לא ללכת שם לאיבוד, או להיות בתחושה שאין לו שליטה על הסביבה. כבר קרה בגן ששכחו אותו באיצטדיון ביום העצמאות. הוא נוטה לשקוע במחשבות. הוא נמצא במסגרת העשרה כלשהי מעבר לגן הרגיל, ויש לו שם חברה שתמיד מביאה לו את התיק כשצריך, ותוקעת לו מרפק כשצריך לעבור לחדר אחר. אני הייתי רוצה להקל עליו. לא בטוח שבכל מקום הוא ימצא לו "אמא" כזו, ולא בטוח שזה כל כך בריא לו, התלות הזו.

Sun Hello

New member
אולי לא לשלוח אותו לבית-ספר רגיל?

אני לא יודעת. באופן עקרוני ילדים הם יצורים ייחודים וסקרנים. למה לרשום אותו דווקא לבית-ספר רגיל של מערכת החינוך? האם שקלת אפשרויות אחרות, בתי ספר שעובדים באופן אחר? (אגב, אם יש את האי-יכולת הכלכלית, יש לזה פתרונות - למשל יש מלגות, ויש גם בתי ספר שהם יחסית לאחרים זולים, תלוי איפה את גרה)

שרוֹן

New member
אני תוהה בעניין הזה

מצד אחד- נשמע מצויין- כי הוא לא יצטרך להשתעמם בשלבים שלומדים עברית וחשבון ויוכל לעשות דברים אחרים שמעניינים אותו בזמן הזה. מצד שני- העובדה שכל שיעור מתקיים עם צירוף ילדים אחרים- זה יכול לשגע אותו. הוא נוטה להסגר חברתית בסיטואציות כאלה. וכן- יש גם אי יכולת כלכלית- עם הכניסה לגן חובה ממש נשמנו לרווחה. יהיה מאוד קשה להיכנס שוב להוצאות האלו.

Sun Hello

New member
יש מלגות...

יש אפשרות להשיג מלגות. וזה גם תלוי איפה את גרה. יש גם מקומות זולים, ויש מקום אחד שאפילו זול מהרגיל בהרבה. באיזה אזור את גרה, אם אפשר לשאול? את יכולה גם לחפש כמובן בעצמך כל מיני אפשרויות. אני יכולה לנסות לעזור

allar

New member
יש במתנ"ס

יש ברשת מתנ"סים קבוצות של מוכנות לכיתה א'. אולי תבררי?

טאשקה

New member
השואלת לא התכוונה להכנה מהסוג הזה

הילד יכול ללכת הישר לכיתה ב' מבחינת הידע שלו בחומר הלימודי. הבעיה היא שהוא ילד רגיש וחולמני והיא מחפשת דרכים לעזור לו לתפקד ברמה החברתית ובהתארגנות בבית הספר.

פלגיה

New member
לא תמיד אפשר לעזור מראש

קודם כל ברור שהשבועות הראשונים יהיו קשים כי יש בהם מעבר לסביבה וכללים פחות מוכרים. מעבר לכך - יכול להיות שהוא יתרגל ויפנים את הכללים החדשים, ולא תהיה בעיה, יכול להיות שהמורה מנוסה בתלמידים מסוגו ותדע לעזור לו, ויכול להיות שתצטרכי להעיר את אזנה של המורה. אני לא חושבת שעכשיו, ארבעה חודשים מראש, יש משהו שאפשר לעשות.

שרוֹן

New member
לכל הילדים המעבר לביה"ס לא פשוט

לילדים עם קשיי מעבר זה קשה יותר. אני לא יודעת מי תהיה המורה, אני לא יודעת אם אני יכולה לסמוך על זה.

טאשקה

New member
נראה לי שקצת לפני תחילת שנת הלימודים

המורה מקיימת שיחות עם כל הורה וילד בנפרד. אפשר בהזדמנות זו להסביר לה את העניין ולבקש לשים עין בכל מה שקשור למצבים של מעבר או שינוי זה או אחר. רק להבהיר לה בעדינות שתעשה את זה רק במצבים שהוא זקוק לעזרתה באמת ולא כל הזמן וגם לא בצורה שתפגע במעמדו בפני ילדים אחרים. בינתיים את יכולה, למשל, לבקש ממנו להכין בערבאת התיק לגן, בתור משחק. בני מאוד אוהב לעשות זאת מדי פעם. הוא נהנה לבחור בעצמו את בגדי ההחלפה ולסדר אותם בתיק וגם לזכור מה עוד חסר וכו'.

שרוֹן

New member
כן, יתקיימו שיחות גם עם המורה וגם עם היועצת

אני תמיד חוששת בסיטואציות האלו , שזה לא יגרום להן לתייג אותו. רעיון טוב לגבי התיק, לזה התכוונתי- כישורי התארגנות, ניווט בביה"ס בין הכיתה לשרותים/ לחצר (הביה"ס ממש גדול ויש בו שלושה חצרות גדולים), ערנות למתרחש- זה כנראה קשה ללמד. אבל בעקרון- זה סוג הדברים שחשבתי עליהם.

1אילת2

New member
אל תפחדי מתיוג- להיפך.

אל תתני למורה לגלות לבד את הקשים זלו- זה יהיה כבר מאוחר מידי. תסבירי למורה שיש/ לו קשיים- בקשי את עזרתה. היא תשים לב יותר. היא לא תגער בו כשהוא לא יוציא את החוברת בזמן. היא תדע. וזה רק יעזור לו.

eden74

New member
מזל טוב לגור ולכם שעולה לכיתה א

קודם כל אל תדאגי , המורה תמיד עוזרת, יש חונכים מכיתות גדולות, לפחות אצלנו בבי"ס. הבת שלי עכשיו בכיתה א' , יש לה בעיה רפואית קטנה אבל בכל זאת , המורה ממש נותנת גיבוי ושכחתי מהחששות שלי. הוא עולה עם ילדים מהגן? אולי שכנים? תבדקי אפשרות לקחת אותו לסיור בבי"ס , אולי יש מהגן סיורים . בסוף הכל עובר והוא יתרגל . בהצלחה

1אילת2

New member
מבחינה לימודית- לא בטוח שיש בעיה.

תמיד יש ילדים בכיתה א' שכבר קוראים שוטף ויודעים חשבון ברמה של כיתה ג'. בבית הספר הלימודים הם לא העיקר. יש חברה, ויש חברותא, ויש כיתה ויש מורה. אני נהנית לקרוא ספר מספר פעמים. ובתי נהנית לקרוא את אותם דברים שוב ולעשות אותם תרגילים שוב והיא יותר נהנית אם זה הולך לה בקלות והיא כבר יודעת את התשובה. גם ילדים שלומדים את החומר פעם ראשונה עושים אותם תרגילים שוב ושוב אפילו שםה כבר יודים איזשה מספר בא אחרי 58. אם את תתיחסי לזה בצורה הנאותה- גם הוא יתייחס לזה כך. מבחינת מעברים- זה כבר הרבה יותר בעייתי. תמיד ייתכן שהוא יפתיע אותך ולא יהיו לו בעיות. מצד שני- אם יהיו- אין מי שיפתור אותם. תמיד יש מורה תורנית, ולפעמים יש חונך מכיתה ו' בחודשיים הראשונים- אבל זה לא מספיק. לדעתי- תתחילי ותראי מה קורה. אם תראי שיש בעיה שווה לשלם למישהי שתהיה איתו מהשעה השניה עד תום ההפסקה הגדולה (אלו השעות הבעייתיות). לא בטוח שהנהלת בית הספר תתלהב מהסידור- אבל זה תלוי במצב. אצלנו בבית הספר ילדי כיתה א' לא הולכים לבדם ממקום למקום: כל המורות שהשעורים שלהן מתקיימים מחוץ לכיתת האם- באות לקחת את התלמידים מהכיתה וגם מחזירות אותם (טוב, גם המורים). בהפסקת האוכל המורה יושבת עם התלמידים. יש הורים שבאים לאסוף את הילד מהכיתה. צהרונים- המלווה מהצהרון עומד סמוך למתחם כיתות א' וב'. ולא, את לא יכולה להועיל כרגע.

שרוֹן

New member
ברור שעקרונית הביה"ס הוא ברובו עניין סוציאלי

שכזה. אני מקווה להיות מופתעת ושהכל ילך בסדר. הוא ילד שאוהב משימות, ויכול להיות שהוא יהנה מאוד מכל העסק ויוכל להיות מרוכז בלוגיסטיקה הבית-סיפרית. תודה . מקווה שגם אצלנו יהיו פתרונות מובנים במערכת, אני אברר בפגישה לקראת תחילת השנה.

למעלה