הגור בדיכאון?

JewelStone88

New member
הגור בדיכאון?

למי שזוכר הבאנו ביום ראשון גור ויימרנר חדש.
באופן אפילו קצת מפתיע הוא היה עליז וחברותי וכמובן שובב.
היום הוא רוב היום רבץ ונמנם, המשחקים לא כל כך מעניינים אותו ולי הוא נראה קצת עצוב.
אבא שלי נתן לו בבוקר מנה משולשת של אוכל מהרגיל (כוס וחצי חד פעמיות של קפה) כי הוא טוען שהוא היה מאוד רעב ורזה (הבעלים שלקחנו אותו ממנה אמרה שהיא נותנת לו שליש כוס 3 פעמים ביום ובאמת נראה שהוא קצת רזה מאז שהגיע אלינו אז העלתי לו לחצי כוס).
בקיצור יכול להיות שפשוט כבד לו יותר מהרגיל? שהוא שהוא באמת עצוב? או שסתם נחמד לו אז הוא נהיה עצלן ומפונק?

JewelStone88

New member
תודה

השאלה החשובה - האם הוא אפתי ולא מגיב?

האם הוא שותה?

אם הוא סתם נרגש פחות מאתמול אז זה סביר.
כדי לדעת כמה להאכיל תסתכלו כמה כתוב על השק, בכל סוג מזון הכמות שונה.

JewelStone88

New member
הוא לא אפתי אבל כאילו קצת עצל

הוא שותה ועושה צרכים וגם יש לו תאבון.
אבל הוא היה היום הרבה יותר במקום שלו מבדרך כלל

DogsPCI

New member
שלום :). בהנחה ואכן אין בעיה רפואית ...

ואת זה צריך לבדוק ולשלול ... כמה דברים:

משום מה יש ללא מעט אנשים את התפיסה שגור צריך להיות פעיל, משתולל, ו"שמח" כדי באמת להיות שמח.
וזו טעות ממדרגה ראשונה, שגם בעתיד פעמים רבות חוזרת לנו כמו אל בומרנג.

מה שהכלב לומד עכשיו זה מה שילווה אותו להמשך החיים, ואם הציפיה שלנו היא שהוא היום כגור כל הזמן יהיה פעיל, אז זה מה שילווה אותו בעתיד ותקבלו כלב שלא יודע לנוח ולהרגע.

מבחינה התנהגותית זה אמור להיות בדיוק להפך! הגור כבר ישתולל לבד, ואז אנו צריכים לבנות מסגרת נכונה לזמניםפ אלו של פרצי-מרץ, אבל בהחלט שעיקר העבודה שלנו אמורה להיות דווקא לחזק את היכולת/הרצון לנוח ולהיות רגוע בבית.

פעמים רבות אנשים מקבלים גורים שמטיבעם היו גדלים לכלבים רגועים יחסית, אבל בגלל שכשהם היו גורים כל הזמן עשו סביבם שישו ושימחו הם גדלו להיות כלבים הרבה יותר "אקטיבים" ודורשי תשומת-לב, לפעמים עד לרמות שאינן בריאות. ועם האקטיביות המוגברת, שלרוב גם לא יהיה לה סיפוק, תגענה הצרות (וכן גם בציר של תלותיות, אם הכלב לא לומד מגיל צעיר להיות גם עם עצמו לבד - בשלום!).

אז החוכמה היא לא לעודד את הכלב להיות פעיל, החוכמה היא דווקא לעודד אותו להיות כמה שיותר רגוע, בפרט בבית.

כמובן דעתי האישית, וכמובן שיכול להיות שבמקרה שלכם הוא באמת לא מרגיש טוב. אני פשוט כותב בכללית על משהו שיכול להיות רלוונטי ושהוא חשוב ביותר מבחינתי.

שבת-שלום.

ז ו ז ו

New member
אולי הוא מנסה בשארית כוחותיו לעכל את כל האוכל

שהפלתם עליו.
גם אם הוא רזה לא משלשים את המזון ביום בהיר אחד בטח שלא בבת אחת.

על פניו מהתמונה נראה שהוא בסדר גמור. בקצרי שיער קל מאוד לראות עודף משקל אבל בשביל זה צריכים תמונה כשהוא עומד והיא מצולמת מלמעלה
או לגשת לוטרינר/ית שלכם ולשאול (זה לא נחשב בדיקה וזה לא עולה כסף).

JewelStone88

New member
תודה לכולכם! עדכון...

הכלב חזר כבר אתמול בערב לפעילות רגילה, כנראה שבאמת היה מאוד כבד לו האוכל, ביקשנו מאבא שלא יעשה את זה יותר...
על האריזה של האוכל באמת כתוב מקסימום כוס ושליש לכל היום.
כבר רואים את דפוס ההתנהגות, יש לו פרצי מרץ של חצי שעה-שעה שאחריהם הוא נח כמה שעות אם לא מפריעים לו (משתדלים שלא).
הוא נסיך אמיתי, חוץ מאשר בפעמים שהוא נושך אותנו ברגליים, איך אפשר להפסיק עם זה? "לא" תקיף יחד עם מכה חלשה על האף או על הראש לא ממש משפיעים עליו.
להיפך זה רק מדרבן אותו
הוא חושב שזה משחק... אבל המנוול הקטן כבר יש לו וואחד שיניים ולי זה כואב. עצות? (יש לו נשכן ועצם וכדור טניס מצפצף ועדיין הרבה פעמים הוא מעדיף את הברכיים שלי ואת השוקיים והבהונות והבגדים!!).

היי :)

קודם כל זה הגיוני שהגור עייף וישן הרבה- גם שלי הייתה ישנה המון- כלבים ישנים הרבה יותר מבני אדם..
אם הרביצה נראת לך חריגה- נסי לתת לו חטיף, לעניין אותו ולפתח משחק..
לגבי הנשיכות- שלי נושכת רק מהתרגשות וגם זה לפעמים וממש בעדינות.. אבל אני לא חושבת שמכה על האף תעזור-
הוא ממש קטנצ'יק כואב הלב עליו...
לנסות להגיד לא- להזיז אותו ממך ואולי לתת חטיף ברגע שהוא משחרר מהנשיכות ומתעסק במשהו אחר.. :)
וחוץ מזה- הייתי ממילצה להביא המון המון עצים- חתיכות קרשים (ללא מסמרים) או גזעי עץ.. שלי מתעסקת בזה שעות,
גיליתי את הפתרון הזה רק אחרי שהיא נשכה לי את כל הספה .....

למעלה