הגוף

lightflake

New member
הגוף

הגוף הוא כמו ילד לפעמים אנחנו צריכים לנער אותו בכח, מעצלנות ועייפות לפעמים אנחנו צריכים להושיב אותו בשקט ולכפות עליו מנוחה לפעמים למנוע ממנו את רצונותיו המזיקים לו, עודף ממתקים, עודף שינה, ... אבל תמיד לתת לו המון תמיכה ואהבה

אתה בטוח שזה הגוף ?

יכול להיות שהגוף דורש בדיוק מה שהוא חייב ולא יותר מזה והנפש היא כמו הילד הזה ורק אנחנו לא תמיד מבדילים מתי הגוף דורש ומתי הנפש ?

lightflake

New member
הנפש הזו (מינד) היא חלק מהגוף שדיברתי עליו

אחרת, אם לנפש הזו לא היה גוף (מינד המזוהה עם הגוף), הוא עדיין היה רוצה לאכול ולישון? אגב בדרכים מסויימות טוענים שזהו סוד ההתגשמות מחדש בעולם הזה לאחר מות הגוף, שהנפש הזו ממשיכה להזדהות עם הגוף גם לאחר שהגוף מת ולכן נמשכת לתוך רחם והמעגל ממשיך כמובן שכל זה לא היה ייתכן ללא כח (שאקטי) שנובע מתוך התודעה המוחלטת (שיווה), והריקוד של שאקטי עם שיווה (של מינד ונו-מינד) מוליד את העולם.

כשאני אומר נפש, אני לא מתכוון ל"מיינד"

מהמסורת שאתה מדבר עליה (ואני מכיר אותה מעט מאוד). אבל בוא רגע נניח בצד את המסורת, הפילוסופיה והמטא-פיסיקה. בחורה מגיעה הביתה אחרי שהחבר שלה זרק אותה והיא הולכת למקרר ומחסלת עוגת גבינה שלמה במשקל קילו. האם לדעתך הגוף שלה דרש את זה ? ועכשיו אני חוזר רגע למסורת: אם המיינד שלה היה נקי יותר או קרוב יותר להארה האם עדיין הגוף היה דורש את העוגה ?

lightflake

New member
המינד עצמו הוא ה"לכלוך" שאתה מדבר עליו

ובלעדיו לא הייתה עוגה (וגם לא בחורה)

תודה על ההסבר על המיינד. התוכל בבקשה גם לענות

על שתי השאלות שלי ? זה יעזור לי להבין אותך. תודה.

למעלה