הגוף שלנו לא באמת שלנו

Hippolyta222

New member
כי אני מטומטמת

וגם כי אני לא מחדירה לשיח החברתי שום מושג שבה להשפיל נשים ואת מניותן.

GreenMamba

New member
כי אם את מקללת עם שרמוט, את נותנת לגיטימציה לשרמוטה

נורא פשוט, לא?

ממבה, בין הערסים "שרמוטה" המילה המסריחה הזו היא בשימוש

ללא הרף. הם לא מכירים את המילה "לגיטימציה" אבל אצלם השימוש בגידוף המסריח הזה הוא "נורמה".
אז מוטב להכות להם באלה על הראש עם "שרמוט". אלה חושבים ש"זכר זה משהו אחר. עליו לא משתמשים בגידופים כאלה".
אז לתת להם באשכיים, לירוק להם את המילה "שרמוט" בפרצוף.

Berethor

New member
יש תיאורים לגברים כאלה, למשל "רודף שמלות" או פשוט "סוטה"

כן הגינוי כלפי אישה שלוקחת חלק בהוללות מינית הוא יותר גבוה מאשר כלפי גבר שעושה דבר דומה, אבל זה לא אומר שגם גברים שנוהגים ככה לא יכולים לזכות לגינוי ולתדמית מפוקפקת, במיוחד בעיני אנשים שלא אוהבים את מה שהם עושים. אני באופן עקרוני לא תומך בהוללות מינית בכל מקרה, ואני גם מאמין שאי אפשר "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה", אישה שרוצה להתנהג בצורה מינית מפוקפקת, זאת בחירה שלה, אבל שתהיה מוכנה לכך שיכול להיות לזה גם מחיר תדמיתי, לפחות בקרב חלק מהגברים והנשים האחרים. להיות "שייכת" לגבר מבחינה רומנטית זה לא דבר רע, זה נקרא מונוגמיה, הדבר הכי מכובד ושוויוני שיש מבחינתי, מה גם שבחברה החילונית לפחות, גם הגבר "שייך" לאישה שהוא בזוגיות איתה, כך שזאת "שייכות" הדדית, גם גבר שבוגד באישה, נחשב למעשה לא מוסרי ובצדק, אבל זה נכון שבכמה חברות עתיקות היה תרעיון שלגבר מותר לבגוד ולאישה אסור, זה כמובן היה מבוסס על עקרון שדומה לפוליגמיה, שגם כן הייתה קיימת בחברות האלו, ועדיין קיימת בחברות מוסלמיות רבות, לפחות אצל יהודים ביטלו את הפוליגמיה בחרם דרבנו גרשום, הגיע הזמן שיחרימו גם את "טקס חיתוך התינוקות בכפייה", וכך היהדות תשתפר גם מהבחינה הזאת, ותתקדם עם הזמנים.

http://milog.co.il/רודף_שמלות/e_48869/מילון-עברי-עברי

Berethor

New member
כן "שחס וחלילה" לא אנפץ לך את הפנאטיות, עם טיעונים רציונלים

את עוד עלולה להפוך לאדם שוויוני יותר חס וחלילה במקום מיזאנדרית. אני אשתדל לא להגיב לך, אבל בדרך זאת או אחרת את עדיין תראי את מה שיש לי להגיד על טיעונים מופרחים שאת מעלה, ככגון הטיעון שאין תיאורים לגבר "יותר מדי מיני" כאשר למעשה יש כאלה, זאת לא הפעם הראשונה שאפשר להפריח בקלות טיעונים שאת מעלה. אבל את יכולה לבחור להישאר בפנאטיות שלך, אני לא "אוציא אותך בשאלה", אם את בוחרת עם קושי רב להאמין בהרבה אמונות לא נכונות עובדתית.

catchet

New member
ממש לא נכון

אני לא מבינה מאיפה את מביאה את הרעיונות אלו, זה בכלל לא מה שאני חושבת. אני דווקא מאוד מכבדת את המחשבה שלך ואת דעותיך, זה שאני לא מסכימה זה משהו אחר. את חושבת שצריך לבטל מילים את המילים המדכאות, אני חושבת שצריך לנטרל את המשמעות השלילית שדבקה בהן. זה כל ההבדל, בסופו של דבר יש לנו אותה מטרה, רק הדרכים שונות

Berethor

New member
אכן כך, יש לתיאור הזה גם שימוש נחוץ ולא דווקא בתור דבר שלילי

"שרמוטה" זה בעצם תואר לאישה שמקיימת יחסי מין עם גברים רבים, בנוסף לכך בדרך כלל היא גם "זורמת בקלות" ולרוב גם עושה את זה לא בשביל כסף אלא פשוט בגלל החרמנות או/ו המתירנות המינית הגבוהה שלה, הנושא של הכסף גם בדרך כלל מבדיל בין "שרמוטה" לבין "זונה", אם כי זה אפשרי להיות גם וגם. עבור אנשים שרואים הוללות מינית כדבר שלילי, זה נתפס כדבר שלילי, עבור אנשים שתומכים בהוללות מינית או אפילו לוקחים חלק בא באופן אישי, אז זה לא נתפס כדבר כל כך שלילי, אם בכלל. בסופו של דבר, אם גבר מחפש מין בקלות, יש הרבה יותר סיכוי "ששרמוטה" תסכים לכך, מאשר אישה שלא שוכבת בקלות ומחפשת קשר רציני. על עקרון דומה יש גם את התואר "סטוצרית", שהוא עם מטען פחות שלילי מאשר "שרמוטה", אבל בא לתאר דבר מאוד דומה, וגם מבחינת אנשים שאינם סטוצרים, אישה שהיא סטוצרית זה לא מישהי שתהיה לה תדמית חיובית מבחינתם, אבל עבור אנשים שסטוצרים בעצמם, סטוצרית זה בדיוק מה שהם מחפשים או צריכים לחפש, במקום לשקר לאישה שאינה סטוצרית שהם מחפשים קשר רציני, שזאת למעשה הונאה מינית.

[URL]http://he.wiktionary.org/wiki/%D7%A9%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%94[/URL]

GreenMamba

New member
מילה המתארת ככה אישה חופשיה מינית זה "שימוש נחוץ"?

לא יאומן שהשיט השוביניסטי שלך עוד רץ פה.

Berethor

New member
מונוגמיה זה לא "שוביניסטי", החברות הכי סקסיסיות הן פוליגמיות

העניין של "לשכב עם כל מה שזז", מה שאת קוראת לו "חופש מיני" הוא זה שתורם להתייחסות לאדם "כאובייקט", משום שאין הרבה ערך לאינדיבידואל אם במלא שוכבים כמעט עם כל אחד, אדם מונוגמי נוטה להיות נאמן ובררן, וראוי לכבוד על כך, מי שפועל באופן ההפוך, יכול לפעול ככה, אבל יכול להיות לכך מחיר תדמיתי ובצדק. זה שיש אנשים שמתהוללים מינית ומצפים שזה לא ישפיע בשום אופן על הרושם עליהם, זה כבר בעיה של האנשים האלו, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. מה שאני אומר כאן הוא לא רק דעה אישית אלא גם אמת לאמיתה, גם אם זה לא מוצא חן בעיניך. כפי שידוע, אני לא "רק" אדם מונוגמי באישיותי, אלא גם אדם כנה ולא מתחסד.

Berethor

New member
הכוונה הייתה לסקסיסטיות כמובן, אבל העקרון היה מובן בכל מקרה

אין שום דבר סקסיסטי בדברים שלי, במיוחד שבאחת ההודעות כאן ציינתי שגם גברים שמתנהגים באופן דומה יכולים לקבל גם כן תדמית מפוקפקת, ובצדק. עם כל הכבוד "לחופש", גם "לחופש" יש צדדים אפלים, בדיוק כפי שלמיניות יש צדדים אפלים, אנרכיה ופשיעה היא גם דוגמה לחופש שלילי, אבל גם הוללות מינית היא דוגמה לחופש שלילי לדעתי, גם אם ברמה פחות חמורה מאשר "פשיעה אמיתית".

"אנרכיה, במובנה הרחב, היא מצב בו חברה אנושית מתקיימת ללא ממשלה או שלטון ריכוזי."

"לאנרכיה, ישנם כמה פירושים; ניתן להשתמש במילה על מנת לתאר מצב בו מתקיים אי-סדר באזור מסוים ו"איש הישר בעיניו יעשה", למרות כי אין זה פירושה המקורי. אנרכיה נגרמת לעתים קרובות בשל מלחמה (במיוחד מלחמת אזרחים) או אסון טבע, הגוררים את היחלשותו או נפילתו של השלטון המרכזי או המקומי. נטען כי מטרתה הבסיסית של המדינה היא למעשה להימנע ממצב זה. במקרים אחרים מצב שכזה נובע מריחוק רב ממוקדי השלטון במדינה, דבר המקשה על השלטון להשליט את מרותו באזור."

http://he.wikipedia.org/wiki/אנרכיה

"אפליה מינית היא אפליה על-בסיס מגדר. הצורה הנפוצה והמוכרת ביותר של אפליה מינית היא אפליית נשים, אולם קיימת גם אפליית גברים."

http://he.wikipedia.org/wiki/אפליה_מינית

GreenMamba

New member
מה שמראה שכרגיל, למרות הלהג, לא הבנת כלום

עצם העובדה שהחברה מגנה מי שחופשיה מינית, ועושה כרצונה- היא הבעייתית והממשטרת. ואתה, כמו כל השוביניסטים הממשטרים, מושך בכתפיך ואומר "מה אפשר לעשות? אם היא רוצה להיות חופשיה מינית אז אני אקרא לה מפוקפקת, סטוצרית ושרמוטה. זו דרכו של העולם"
&nbsp
ממש בחילה ממך.

Berethor

New member
עדיין לא למדת שניסיונות ללעוג לי וללחוץ עליי לרוב לא עובדים?

המניפולציה של לקרוא לכל גבר שלא מסכים איתך בנושא כלשהו "שובינסט" היא מאוד נדושה, ומוכרת לי טוב מאוד. אני כבר הבנתי שיש למספר אנשים כאן אינטרסים אישיים בשביל לתמוך בהוללות מינית, זה לא אומר שאני חייב להסכים עם זה. חוץ מזה אני מסכים עם catchet על כך שיש צורך בתואר למישהי ששוכבת עם גברים רבים, בדיוק כפי שיש גם תואר לאישה רצינית, נאמנה ומונוגמית. "חופשיה מינית" זה תיאור שגוי במלא, גם אישה שנמצאת בקשר מונוגמי יכולה להיות חופשיה מינית, עם בן זוגה, בשביל להיות "חופשיה" לא צריך "לשכב עם חצי מהעיר", זה כבר "חופש" מפוקפק לדעתי, אבל עדיין בחברה שלנו אפשר לעשות את זה, זה לא שנהוג לעשות "רצח על חילול כבוד המשפחה" בחברה החילונית והיהודית, זה משהו שעושים אצל מוסלמים ולא אצלנו, אבל זכותנו המלאה לחשוב מה שאנחנו רוצים על אנשים שמתנהגים באופן "שונה" או/ו מפוקפק מבחינתנו. בסופו של דבר גם אם לא אכנה אישה כזאת "שרמוטה", אני עדיין אחשוב ואדע שהיא כזאת, מקסימום לא אגיד את זה בפניה אם אין צורך בכך בסיטואציה הספציפית. בנוסף זאת גם זכותי המלאה להעדיף בחורה אמינה על פני מישהי "ששוכבת כמעט עם כל אחד", אני מעדיף מישהי שתהיה רק איתו ולא עם "כולם", ולנשים "שמשתרללות" יש גם נטייה להיות יותר בוגדניות, וזה לא מפתיע.

"רצח על רקע חילול כבוד המשפחה הוא רצח שסיבתו היא מושג הכבוד בתרבות המקומית, והרוצח הוא אחד מבני המשפחה של הנרצח (אך לא בן הזוג). בימינו משמש המושג בעיקר בהקשר של החברה המוסלמית או של חברות שהיו תחת כיבוש מוסלמי והושפעו ממנו. רוב הנרצחים בסוג רצח זה הם נשים. בנוסף נרצחים גם תינוקות שעצם הולדתם מזכיר כי חולל כבוד המשפחה. בין אם אלו ילדים שנולדו לנשים לא נשואות או שנולדו כתוצאה ממערכת יחסים מחוץ לנישואים."

"רצח על חילול כבוד המשפחה ייחודי לחברות ותרבויות שבהן כבוד המשפחה נחשב ערך עליון העומד, בתנאים מסוימים, מעל לערך חיי האדם. בתרבויות אלה הפרט משועבד לאינטרס של הכלל ועליו להימנע מלגרום לבושה. מחקר בירדן הראה ש-80% מהנשים שנרצחו על רקע כבוד המשפחה היו בתולות. כלומר, הן לא חיללו את כבוד המשפחה במעשה. הן נרצחו מכיוון שנחשדו בסטייה, וחשד זה היה מספיק לפגוע בכבוד המשפחתי."

http://he.wikipedia.org/wiki/רצח_על....9E.D7.90.D7.A4.D7.99.D7.99.D7.A0.D7.99.D7.9D

GreenMamba

New member
עצם העובדה שאתה חולק ערכים משותפים עם רוצחי "כבוד המשפחה"

מעידה עליך יותר מאלף פוסטים שאכתוב. אתה מעיד על עצמך כשוביניסט, חשוך ומסוכן הרבה יותר טוב ממני.

Berethor

New member
"יחי ההבדל הקטן", בין לקרוא למישהי "שרמוטה" לבין לרצוח אותה

רוצחים על בסיס חילול כבוד המשפחה, לא מתעסקים במילים אלא במעשים במקום זה, אבל כמובן שאת תעוותי ותנפחי כל דבר, כדי לנסות להוציא כל מי שלא מסכים איתך בנושא זה או אחר כמה שיותר "שוביניסטי", אף פעם לא הסתרתי תעובדה שאני לא תומך בהוללות מינית ובהתהוללות מינית, אם כי כל עוד זה לא נוגע לי אז פחות אכפת לי מהן, ושאני אומר לא נוגע לי, אני מתכוון לכך שאני מעדיף "בחורה מבית טוב" מאשר "שרמוטה". אם את תומכת כזאת גדולה של "השתרמטות", אז מה לגבי לתמוך גם בזנות, שבסך הכל עובדת על עקרון מאוד דומה חוץ מהעבודה "שהזונה" לוקחת ומקבלת על כך גם כסף. יש לא מעט נושאים פמיניסטים אמיתיים שאני מזדהה איתם, הוללות מינית זה לא אחד מהם, בנוסף הנושא המיני הוא אחד הנושאים הכי שנויים במחלוקת בפמיניזם, ומה שאת תומכת בו הוא לא באמת נושא פמיניסטי אלא עניין של "שמרנות" והתנהגות מכובדת או לא מכובדת, ממתי אישה צריכה "לשכב עם חצי עיר" כדי להיחשב לפמיניסטית? ממתי זה "ערך פמיניסטי"?, אין קשר בין הדברים. נראה אותה לא מסירה שיער גוף או משחקת כדורסל, במקום "להשתרמט", שזה יש גם לא מעט "לא פמיניסטיות" שעושות. אפילו אם הוללות מינית הייתה "ערך פמיניסטי", וזה לא, עדיין לא הייתי חייב לתמוך בזה, לא באופן ציבורי, ועל אחת כמה וכמה שלא באופן פרטי. פשוט בתור רדיקלית, יש לך נטייה לראות דברים "בשחור לבן" ולהקצין כל דבר, לכן כל מי שלא מסכים איתך בנושא זה או אחר "הוא שוביניסט, חשוך ומסוכן", נו באמת. מי שלמדה להכיר אותי מספיק, יודעת שיש לא מעט נושאים פמיניסטים שאני תומך בהם, "השתרמטות", זה לא אחד מהם, ולא אכפת לי אם מדובר "בשרמוטה" פמיניסטית או "בשרמוטה" לא פמיניסטית, אין לי עניין "בשרמוטות" בכל מקרה. דרך אגב הכנוי "המעודן" יותר "לשרמוטה" זה "שרלילה" או "מתהוללת מינית", אבל בטח גם עם זה יש לך בעיה, את תמשיכי לנסות למכור לנו שזה "חופשיה מינית", למרות שיש הרבה דוגמאות לנשים "חופשיות מינית" במסגרת מכובדת של זוגיות, ובמסגרת "הפראית" של "לשכב עם כמעט כל מה שזז", שזה שנחשב למפוקפק, ובצדק.

[URL]http://he.wiktionary.org/wiki/%D7%A9%D7%A8%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94[/URL]

GreenMamba

New member

לא דיברתי על אופן הענישה- אלא על הערך שמאחוריה
אתם חולקים את אותם ערכים- רק אופן הענישה הוא שונה.
&nbsp
אפילו אתה ובלי מחדד מסוגל להתעלות להבנה של ההבדל בין ערך לבין עונש, נכון?
&nbsp
(לא בטוחה, אבל מנסה)

Berethor

New member
זאת הייתה הכוונה, רק שבאופן אירוני המצעד לא עוסק בדבר האמיתי

משום שהמשמעות המקורית של "שרמוטה" הוא של אישה ששוכבת עם גברים רבים, ובעוד "בצעדת השרמוטות" הן בסך הכל צועדות בלבוש חושפני. אז כן בעיני אנשים מסוימים מדובר "בלבוש של שרמוטות", אבל התואר "שרמוטה" מדבר קודם כל על התנהגות ועל אישיות, ולא על לבוש, וכפי שידוע לא תמיד הדברים הללו חופפים. כך שהצעדה היא למעשה במטרה "לתת לגיטמציה" ללבוש חושפני ולא להוללות מינית אמיתית, ובכך "צעדת השרמוטות" מאוד דומה לאירוע של "Go Topless Day".

"ב-24 בינואר 2011 הרצה מייקל סנגינטי, קצין משטרה קנדי בבית הספר למשפטים שלאוניברסיטת יורק בטורונטו, ואמר "נאמר לי שאני לא אמור להגיד זאת, אבל נשים צריכות להימנע מלהתלבש כמו שרמוטות (sluts) כדי שלא יהפכו לקורבנות של אלימות מינית". בתגובה לכך, התארגנה מחאה בעיר נגד הדברים, ונגד הטענה בכללה, הנשמעת לעתים. מארגנות המחאה, סוניה ברנט והת'ר ג'ארוויס, בחרו להשתמש במילה slut ("שרמוטה"), דווקא בגלל הקונוטציה השלילית שהיא מעוררת, במטרה להוציא ממנה את עוקצה. סנגינטי עצמו חזר בו בינתיים מן הדברים, אך התחושה הייתה שדבריו מייצגים השקפה רחבה יותר, של תרבות אונס שהמארגנות סברו שיש להיאבק בה."

http://he.wikipedia.org/wiki/צעדת_השרמוטות

למעלה