הגוף שלנו לא באמת שלנו

Hippolyta222

New member
הגוף שלנו לא באמת שלנו

זה מה שקיבלתי עכשיו מתוכנית רדיו בה משדרת מרגול צנעני ועוד אחד...
הן דיברו על המקרה בו אישה חשפה את שדייה אל מול חבורת חרדים כאות מחאה,
אותו בחור המשדר איתה קרא לכך כוח ומחאתיות מוצדקת אך מרגול טענה שזו חוצפה ולטענתה, אני מצטטת:
"הייתי נותנת לה שתיי סטירות לחוצפנית הזאת, ואומרת לה מי חינך אותך ככה, חוצפנת. גועל נפש"
גברים מתייחסם אל אישה כאל חפץ ומתייחסים אל גוף האישה כאל משהו נחות שיש להסתיר שמה חרמנותם
תעלה והם יאנסו- וזו אשמת הנשים.

מרגול שמה את האשמה הזאת על נשים, על גופנו ומכתיבה שגופנו לא באמת שלנו, אחרת באיזה זכות יש לנו לחשוף אותו?
ולפני שכל החכמולוגים קופצים על העניין ש- "אבל גם זה אובייקטיזם מיני של האישה- מדוע בזה את תומכת?"
אני יענה- היא לא הציגה את עצמה כאובייקט (לפחות ממה ששמעתי על הסיפור) ולא השתמשה במיניות ואני מדגישה-
הגיעה הזמן שאיברים כמו חזה ופות יחשבו לא רק איברי מין אלא איברים המתארים נשיות.
כי יש הבדל בין הצגת גוף האישה כגוף נשי ומסמל נשיות לבין גוף המשמש חרמנות גברים נטו ולהסכים עם כך שאישה היא אובייקט.

כמו שעשתה מירב מיכאלי כאשר חשפה את החזייה שלה מול הצופים ואמרה "זה לא אומר שיש למשהו זכות לאנוס אותי"
כי זה בין ריהאנה יש הבדל ענק.

פשוט עצוב...

Black Metal6

New member
במדינת ישראל הפרימיטיבית והשוביניסטית לא חסר יצורים

שחושבים שאין לאישה זכות על גופה ובעיני היצורים האלה הם יצורים רעים ברמה נאצית
ומגיע להם שיסכלו אותם באבנים.
&nbsp

לפחות הזכרים החרדים מתכסים גם הם מכף רגל עד ראש

וכמובן לא יקרה שאחד מהם חו"ח יוציא את השמוק בציבור וישתין, כפי שמוצאים אצל זכרים פרימיטיביים מסוימים.

Berethor

New member

מיזא

New member
סילוף המציאות!

מציגים את האישה שחשפה את שדיה כדי להתעלל בגברים,אבל זה שקר! החרדים חסמו את התנועה תוך כדי הפרת החוק,והם הפריעו בין היתר לאותה אישה כשלקחו את החוק לידיים-ולכן היא בתגובה חשפה את שדיה שזה מצב של תגובה מצידה ולא התגרות כפי שמציגים אותה! לדעתי,האישה פעלה בצדק!

Berethor

New member
כאשר מכלילים את פרטים הנוספים, המקרה הזה מקבל תפנית קצת שונה

אגב למה אף אחד לא הביא לכן קישור לכתבה על המקרה, כדי שנראה בעצמנו מה בדיוק קרה שם, ונוכל להגיב בצורה יותר מדויקת למקרה הספציפי. אם האישה חשפה את שדייה סתם כדי לעורר פרובוקציה בקרב חרדים, זה דבר אחד, אם האישה חשפה את שדייה "כנקמה" בחרדים שחסמו את התנועה שלה או אמרו לה לשבת במושבים האחוריים, זה דבר קצת אחר. בכל אופן "אין ספק" שלחשוף תשדיים בפני חרדים זה "נשק יום הדין", אני לא יתפלא עם כמה מהחרדים שם איבדו את ההכרה שלהם, או "שיצא להם זרע לבטלה", בו במקום.

שוביניזם במיטבו

הנושא מורכב יחסית אז קשה להתייחס לכולו, אבל נו, אני בטוח שלא יותר מדי אנשים תופסים ממרגול...
ד"א, היה מצחיק לראות את התגובות של החרדים בתקרית הזו.

האמת שיצא לי לראות את הסרטון

והוא היה די מצחיק. היא תופסת אותם בהפתעה, והם נבהלים וחושבים שהם עומדים להפוך לאבן

matteryou2

New member
תומך פה בכתוב

מרגול צנעני לא מתבטאת בצורה הזאת בפעם הראשונה ואני מרשה לעצמי להניח שזה מה שמחזיק אותה בשידורים, למרות שאני מעריך את השירה שלה ותרומתה לעדות המזרח. ובאמת שאני לא לוקח אותה כדמות מעניינת שיש להקשיב למילים האלו ספציפית שלה. דעותיה הם שלה, קשה לי לקבל אותם והם אצלי במקום מאוד נמוך בסקלת הערכים. וזאת גם למניפולציית הדת, שמכתיבה לנשים טרור ומציגה את עצמה כדת מכבדת נשים.
התופעה הזאת, של נשים שוביניסטיות היא תעלומה בעניי, ואף מצג חרפתי על מצבה של האישה תודעתית, גם בשנת 2015.
&nbsp
בנוגע לזמן שבוא איברי אישה לא יוצגו כחפץ, לצערי אני יודע שזה לא ייפסק מצד הגברים, לכן זה באמת תלוי בכוח הנשי ובמאבק הנשי. צריך לחנך מינית מחדש, צריך להציב גבול ברור וצריך לתמוך בכלים חדשים ליצור קשרים.
&nbsp
בנוגע למקרה הספציפי הזה, אני בהחלט מבין את הטיעון ובהחלט מבין את המקום שממנו היא עשתה את זה. אבל עדיין קשה לי לקבל את הדרך.
&nbsp
&nbsp

Berethor

New member
מבחינתך עדיף שאישה תחשוף את עצמה בפני גברים שלא רוצים בכך?

מאשר בפני גברים שכן רוצים בכך? שהרי אפשר לפרש את ההבדלים בין המקרים כמו של מרב מיכאלי לבין מקרים של ריהאנה גם בצורה הזאת. הקטע האירוני הוא שאישה שחשפה את החזה שלה מול גברים חרדים אשר לא כל כך רגילים ולא מעוניינים לראות חזה של אישה, עשתה את זה במטרה לעורר פרובוקציה הרבה יותר מאשר אישה שחושפת את החזה שלה בפני גברים שזה לא מפריע להם או שזה "עושה להם טוב לעיניים". אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אם תומכים בזכותה של אישה לחשוף את עצמה, אז זה תקף גם לגבי ריהאנה וגם לגבי מרב מיכאלי, ואם לא תומכים בזכותה של אישה לחשוף את עצמה, אז יש לתמוך "בצניעות", בדיוק כמו החרדים. גם לתמוך "בחשיפה" וגם לא לתמוך "בחשיפה", יש בזה משהו מאוד סותר וצבוע לדעתי. אי אפשר בו זמנית גם לתמוך בכך שמותר ללכת בלבוש חשוף כמו שיש בחברה החילונית, וגם בו זמנית לתמוך בכך שלבוש חושפני זה "לא בסדר" כמו שמאמינים בחברה החרדית. חוץ מזה אם במלא כל הנשים היו "צריכות ללכת רק בלבוש "צנוע" אז לא הייתה סיבה למחות על זכותה של אישה ללכת בלבוש חושפני, מה הקטע בלעשות זיגזגים בין לבוש צנוע ללבוש חושפני?

http://milog.co.il/זיגזגים/s/

Hippolyta222

New member
ביום שתפסיק לראות נשים מתוך עיניים של גבר

אז אולי, אני אנהל איתך דיון.

Berethor

New member
בסדר, אם יום אחד אני אחליט לעבור שינוי מין אני אודיע לך

אבל הבעיה היא שאפילו אם הייתי אישה לא היה לך תשובות משכנעות בשבילי, משום שאת מעדיפה "לדון" רק עם אנשים אשר מסכימים איתך, "הקאץ'" הוא בכך "שדיונים" כאלו הם לרוב לא בדיוק מעניינים, בלשון המעטה.

aaa123

Member
הנקודה שלה איננה המגדר שלך אלא שאתה מסתכל על זה מנקודת מבט

של הגברים ולא מנקודת מבט של הנשים(במלים אחרות על מה האישה חושבת כשהיא חושפת את עצמה ולא מה גברים חושבים)..

הטיעון שלה הוא שאם האישה חושפת את עצמה לא מתוך מחשבה לעורר פרובוקציה מינית זה בסדר, ואם היא חושפת את עצמה כן מתוך מטרה לעורר פרובוקציה מינית זה לא בסדר.
מישהי שחושפת את השד שלה רק כדי לומר אסור לאנוס אותי גם במקרה הזה במפורש מתייחסת לנושא של מין, כאשר מי שעושה את אותו דבר כדי להבריח חרדים ,ומבינה שהמצב הסביר הוא שהחרדים יברחו ולא שהחרדים יתקפו אותה מינית לא מתכוונת לנושא המיני בראש שלה(ומה שהחרדים חושבים לא רלבנטי).

Berethor

New member
רק שלא באמת מדובר כאן בנקודת מבט נשית, אלא בנקודת מבט אישית

שלה., ואולי עוד כמה אנשים שחושבים באופן דומה לשלה, לא יותר מכך, בטח שזה לא משהו שמייצג את כל הנשים, אפילו אם זה מתיימר לייצג את כל הנשים, זה אפילו לא מייצג את רוב הנשים. תשים לב שהערתי על הנקודה שאם אישה חושפת את עצמה בפני גברים שלא מעוניינים בכך, זה למעשה מעורר יותר פרובוקציה, אם כבר, לשם דוגמה, ללכת בעירום בחברה נודיסטית לא מעורר פרובוקציה, ללכת בעירום בחברה לא נודיסטית יכול לעורר פרובוקציה, העיקרון הנ"ל תקף גם לגבי אישה שחושפת את עצמה בפני חרדים, שבשבילם לראות אישה חושפת מרפק, שלא לדבר על חזה, זה "ביג דיל", בשביל גברים חילונים זה לרוב הרבה פחות ביג דיל לראות אישה חשופה, גם משום שיש לחילונים הרבה פחות איסורים של "צניעות", וגם משום שחילונים הרבה יותר רגילים לראות נשים "בבגדים מינימליים" או אפילו בעירום מלא. אישה שחושפת את עצמה בפני גברים שרגילים לזה ומעוניינים בזה, זה לא פרובוקציה , אישה שחושפת את עצמה בפני גברים שלא רגילים לזה ולא מעוניינים בזה, זה כן פרובוקציה, ומבחינות מסוימות גם מעשה שנוי במחלוקת מוסרית, במיוחד משום שמדובר בחוסר התחשבות בחרדים. דרך אגב גם את ריהאנה אף אחד לא תוקף מינית, רק מוחאים לה כפיים על השירים ועל "הלבוש הנועז". חוץ מזה מסתבר שריהאנה היא אישיות הרבה יותר "פמיניסטית" ממה שחושבים, אפילו שהיא לא מגדירה את עצמה שכזאת, עד כמה שידוע לי. ריהאנה הייתה "טומבוי" בעברה, ונראה שהיא עדיין מתלבשת בצורה "גברית" יחסית מפעם לפעם, חוץ מזה היא לא אוהבת חזיות, מבחירה אישית, ומוצדקת, משום שזה מיותר ולא בריא, ריהאנה סיפרה בראיון שהיא לובשת חזייה רק אם היא לא לובשת שום דבר אחר חוץ מחזייה, היא לעולם לא לובשת חזייה ביחד עם בגדים אחרים, זאת בניגוד למה "שמקובל" בחברה.

"The Pour it Up singer told the March issue of America's Vogue magazine:"If I'm wearing a top, I don't wear a bra. If I'm wearing a bra, I just wear a bra.""

"She recalled: "When I was 13 or 14, I didn't want to wear what my mother wanted me to wear. I was very much a boy in my style, my demeanour."

"It was my way of rebelling. I wanted to dress like my brother. After a while, it was just easier for Mom to dress us both the same."

http://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/if-im-wearing-top-dont-3159385

אין זו צורת לבוש "גברית" מצד ריהאנה אלא צורת לבוש ילדית, או

של נערה קטנה. הייתכן שבתוך לבה היא עדיין מין "פיטר פן"? (אני משתמשת בביטוי הזה מחוסר ידיעה על נערה מתאימה. אולי - בילבי בת גרב?)

למעלה