הגוף לא מתאושש לי

סמו יה

New member
הגוף לא מתאושש לי

היי, אז מחר אני מתחילה שבוע שלישי אחרי הניתוח ו- הגוף לא מתאושש לי, לא בקצב שחשבתי, או שאמרו לי שהוא יתאושש אין לי יותר כאבים אבל אני חלשה ברמות על - אני כל הזמן עייפה, כל הזמן רוצה לישון, וממש מתקשה לחזור לשיגרה אני בתקופה לחוצה בלי קשר לניתוח, כל מיני שינויים לימודים, מבחן שיושב לי קשות על הוריד ככה שאני לא יכולה להצביע דווקא על הניתוח - אבל מאז הניתוח, אני לא מצליחה להקים את עצמי אני לא דורשת מעצמי יותר מידי [למרות שיש לי נטייה כזו וזה קשה] ואני כל הזמן מוצאת את עצמי תוהה מתי זה בסדר לוותר, כי היי, עברתי פה משהו משמעותי, ומותר לנוח ומתי זו סוג של הדרדרות וכניעה אני לא מצליחה להסביר את עצמי.. אני בסוג של "דיכאון" (לא דיכאון קליני אמיתי) ולא מצליחה להרים את עצמי מבחינת האוכל, לא יודעת.. הכל מוזר.. אני לא אוכלת אפילו עשירית ממה שהייתי אוכלת לפניי הניתוח למרות שמידי פעם אני מרגישה רעב (ולגמריי מספקת לגוף את מה שהוא מבקש, ממש לא מרעיבה את עצמי) ירדתי במשקל בבום, ופתאום נעצרתי, למרות שהאכילה שלי לא ממש השתנתה (אני מניחה שהירידה הראשונית לא היתה של שומן, של מה היא היתה?) אז כרגע גם אין ממש תגמול לקושי אני מנסה להסתכל על ההמשך, ועל כמה שהחיים שלי הולכים להיות אחרים, אבל קצת מאבדת סבלנות לפעמים אני מגיעה למצב שאני חושבת שזה קשה מידי, ושחבל שסתם בילגנתי לעצמי את החיים כי לקח לי הרבה זמן לסדר אותם (וכמו בהודעה הקודמת שכתבתי, חשוב לי להבהיר שזה עיניין של רגעים, ובגדול בגדול, אני שלמה עם הניתוח - ושאני נעה לכיוון טיפול פסיכולוגי, שגם מתבלגן לי בלי קשר) וזה עוד לפניי שבכלל סגרתי את הטבעת, עוד לפניי שהתמודדתי עם מה שאני מניחה שיהיה הרבה יותר קשה איך קמים מפה? אין לי עצבים לרחם על עצמי... אין לי סבלנות, אני חייבת להמשיך לרוץ, ואיכשהו הייתי בטוחה ששבוע יספיק לגוף שלי כדי להתאושש החתכים כמעט נעלמו לי [קשה להאמין שעשיתי ניתוח], הכאבים עברו לי, הרעב בסדר, כשאני רוצה לאכול, לא חסר לי מה (גם לא גיוון) ולרוב, אני גם לא ממש רוצה.. רק החולשה הזאת... וה(חרדה?) לא יודעת.. אז - איך אתם מעודדים את עצמכם? ובכלל.. נראה לי שאף אחד בעולם לא מבין... אז, מישהו מבין ?.. איך מגייסים כוח? ידעתי שיהיה לי קשה, לא חשבתי שמעכשיו, ואם עכשיו אני כבר מותשת, מה יהיה בהמשך?.. אני מוכנה לשינוי אני עובדת קשה על שינוי גם בראש, וזה קורה אני מוכנה לקשיים אני מוכנה להכל, ההחלטה להתנתח היתה מורכבת וארוכה, ידעתי את ההשלכות ואני מוכנה לחיות איתן בתמורה לירידה במשקל אבל אין לי כוח... מה עושים? [סורי על הדיכאוניות, זה יעבור, אני מניחה, אז אולי זה פחות שאילת שאלות ויותר שיחרור קיטור, תודה על המקום לזה...]

תחזיקי מעמד!

עוד שבוע שבועיים כבר תרגישי פיזית יותר טוב. פחות חולשה. וזה ישפיע גם על הצד הנפשי. בנתיים קחי לך את הזמן לנפוש. לישון הרבה, לראות הרבה טלווזיה. לקרוא ספר טוב (ממליץ על הרלן קובן. אקספיסזם מושלם). תפגשי עם חברות, תדברי שיחות נפש עם המשפחה ותשתפי אותם במה שעובר עלייך. דמיון מודרך זה גם חשוב - תדמייני את הטוב שהולך לקרות: המשקל היורד, המחמאות, המלתחה החדשה והבריאות... אנחנו איתך!

../images/Emo13.gifמוכר מאוד -תתעודדי..

אנחנו שומעים כאן דיווחים על מצב דכאוני אחרי ניתוח -זה טבעי ומוכר! תני לגוף שלך לנוח הרבה וותרי קצת על השליטה שלך-לא יקרה כלום. תני לעצמך להתפנק-יש מי שעוזר לך? תביני שזו תקופה שעוברת ובסוף הכל מסתדר -עוד מעט תתחילי להרגיש טוב יותר פיזית ונפשית!! תכתבי כאן הרבה-זו גם סוג של תרפיה -שאלי שאלות והחברים יעזרו לך להתגבר!! שיהיה לך בהצלחה שבוע טוב ומבורך רבקה

רוייקו

New member
גם אני רואה פה ושם "נפילת מתח" בתקופה הראשונה

שלאחר הניתוח. לא אצל כולם. חלק מגיבים תגובה כזו שאפשר לתרגם אותה בכל מיני אופנים: למשל פחד, התנגדות וכו וכו.. אישית, לא יודע מה להציע מאחל לך שתתאוששי מהר ותקצרי את פירות הפרוייקט הניתוחי שבוע טוב ומוצלח

אופירA

New member
מנהל
מה הפלא שאת חלשה ועייפה כל כך?

לפי דברייך, את לא אוכלת כמעט כלום. חוסר תיאבון - בגלל הדיכאון. כל התסמינים הם של דיכאון. בפירוש אמיתי וקליני, הגם שנסיבתי. הדיכאון כנראה גם נובע מכך שהיו לך ציפיות וקצת התאכזבת. זה לחלוטין מעגלי - הציפיות גרמו לאכזבה, שגרמה לדיכאון ולחולשה. הדיכאון גרם להחלמה איטית, שגרמה לאכזבה. וחוזר חלילה. אם את יכולה לאכול קצת יותר בכוח, למרות חוסר התיאבון. מתוך מודעות לצורך שלך כרגע באכילה בריאה - אז תעשי את זה. אם לא - אז תישני הרבה, ותתני לזמן את הזמן. דיכאון צריך זמן והרבה סבלנות, וידיעה פנימית מוצקה שהוא יחלוף. שינה מרובה עשויה לחולל פלאים בדיכאון ובכוחות הנפש והגוף. להפסיק לחלוטין לרוץ ולקבל את המצב בסבלנות, זו הנוסחה לריצה מהירה בהמשך. זו הנוסחה לגיוס כוח. כיוון שתקופה ארוכה לא אכלת כלום, ברור שהירידה במשקל תיעצר. הגוף עוצר את הירידה כי הוא חושב שזה לכל החיים שלא יתנו לו אוכל, והוא עובר למצב שרידה וחירום. אם תצליחי לאכול אוכל רב יותר ואיכותי יותר - הבעיה תיפתר לאורך זמן. תקבלי את המציאות שלך, את הדרך שלך. אני חטפתי CMV (משהו כמו מונו, מחלת הנשיקה) בשנתיים שבתוכן עשיתי את הניתוח, אז הייתי מאוד חלשה ותהליך ההצרות התעכב והיה איטי יותר. כי זו הדרך שהגוף שלי היה צריך. לקבל את זה ולא להיות בתחרות עם אף אחד. גם לא עם עצמי.

לא ממליצים במצבים כאלו לפנות לקופ"ח?

הרי יש אפשרות לקבל טיפול פסיכולוגי להתמודד עם הדיכאון שהטבעת מביאה... חייב להיות משהו כזה, לא?!

PavlovsDaughter

New member
חשבתי ש...

בקופות החולים יש מספר מוגבל מאוד של טיפולים פסיכולוגיים בהנחה (כ-150 שקלים לשעה אחרי ההנחה, עדיין לא זול) ואח"כ זה מחיר מלא, לא?

PavlovsDaughter

New member
לגבי המבחן

שווה לכתוב למזכירות המוסד האקדמי המדובר ולבדוק אפשרות של מועד ג' או משהו כזה. רשמית נותנים רק למי שהיה במילואים או ילדה, אבל שווה לנסות גם על זה.

סמו יה

New member
המון תודה לכולם - ותשובות

הסיבה שאני יודעת שזה לא "דיכאון קליני אמיתי" - זה כי אני למודת דיכאונות קלינים, ומטופלת תרופתית, הרבה לפניי הניתוח, ובלי קשר אני גם במעקב של פסיכיאטר (=בגלל התרופות) שנתן חוות דעת מאד חיובית למנתחים אני במצב הרבה הרבה הרבה יותר טוב ממה שהייתי פעם, ולכן גם ההחלטה להתנתח, כחלק מעוד צעד קדימה בחיים המשוקמים אני חושבת שגם מכאן הפחד, אולי אם לא היתה לי נטייה לדיכאון, הייתי מקבלת את זה שהגוף שלי עבר סוג של טראומה (עדיין קצת עובר) - וצריך לנוח, הסיבה שאני רוצה לרוץ, היא לא כי אני בתחרות, אלא כי אני פשוט לא רוצה לחזור אחורה בכל מקרה מבחינת טיפול פסיכולוגי - אני בכיוון, אני ברשימת המתנה, וזה דבר ראשון בסדר העדיפויות שלי גם מבחינה כלכלית (כלומר, גם אם אני אאלץ ללכת לטיפול פרטי), כרגע לאות הזדהות עם העובדים הסוציאלים, גם הפסיכולוגים הקלינים שובתים, מה שמעקב את העיניין.. מבחינת האכילה - כמה שאלות לי (אופירה, זה במיוחד בהקשר של הדברים שאת אמרת) אני קצת מבולבלת - הריי, אני אמורה להקשיב לגוף שלי, ואם הגוף שלי לא רעב, לא להכריח, לא? זה כל הרעיון, לא לדחוף לא? איך אני יודעת מה זה כמות "נורמלית" אם אין לי אינדיקציה לא של המוח (שרגיל לאכול הרבה) ולא של הגוף (שלא חש רעב) ? נגיד.. בהערכה גסה, כמה קלוריות? זה נדיר? שלא אוכלים אחריי הניתוח? (בשבוע שלישי?) הייתי בטוחה שזה חלק מהתהליך... אני מנסה לאכול דברים בריאים כשכן הולך לי - גבינות, ירקות שאני מצליחה, מיצי פירות טבעיים סחוטים, היום מתוכנן לנסות לאכול משהו בשרי, אבל הכיוון הוא דברים עם ערכים תזונתיים גבוהים (בשום אופן לא שטויות - עד שאני מצליחה לאכול), בימים שאני פחות מצליחה, אני משתדלת להשלים עם מולטי ויטמין לגוף שלי יש מאגרים מטורפים, למה בעצם הוא נכנס למצב הישרדותי? (אני שואלת לחלוטין ברצינות, אני לא מבינה בזה כלום) ברור לי שכמה ומה זה משהו אינדיבידואלי, שיכולה לענות עליו רק תזונאית, אבל שוב, בהערכה ממש גסה וכוללנית - מה אני יכולה לעשות? איך מכריחים את הגוף לאכול? קצת קשה לי הלא להבין מה הולך לי בגוף, מתי הוא רעב, מתי הוא לא יכול.. אני כבר לא כל כך מזהה תחושות... ושאלות האחרות שעלו פה בשרשור המבחן - לא ניגשתי למועד א' שלו, בגלל הניתוח, אני ניגשת כרגע למועד ב', אני לא צריכה אישור מיוחד, יש לי אפשרות לגשת אליו בזמן אחר (כי בעצם עוד לא עשיתי שום מועד) - אבל זה יבלגן לי את הלימודים, וזה מבחן שלא משנה מה אני בחיים לא אהיה מוכנה אליו, ככה שאני מעדיפה להוריד את הראש, לנשום עמוק, ולעשות הכי טוב שאני יכולה, כדי שזה יפסיק לשבת לי על הגב ובנוגע לציפיות, להפך, הייתי בטוחה שאני לא ארד בכלל עד הניפוח הראשוני של הטבעת.. ככה שציפיות לירידה, לא היו לי - רק להתאוששות טיפה יותר מהירה.. שוב, המון תודה לכולם על התשובות החמות והמחבקות (והמרגיעות!) סליחה על החפירה, מבטיחה להשאיר יום אחד מאחורי את השליליות, ולהכניס לפה את החיובי שלי
בנתיים.. עד יעבור הזעם...

אופירA

New member
מנהל
הסבר בנוגע לאכילה -

אדם חולה לב - טוב לו לעשות פעילות גופנית מתונה או לא? ברור שטוב לו. אבל בשניות שהוא חטף התקף לב פעיל - הוא צריך כרגע לעשות פעילות גופנית או לשכב ללא תנועה? ברורררר שהוא צריך בשנייה זו לשכב ללא תנועה! כלומר, אם כעיקרון, עבור ההרזיה, נכון וחשוב להקשיב לגוף, ולא להכריח גוף שלא רעב לאכול - כרגע אנו מדברים על מצב מיוחד, של גוף שלא רעב בגלל דיכאון, ושכבר תקופה ארוכה מאוד לא אכל כלום, והוא חלש ועייף נורא. כרגע הוא צריך עזרה נגד החולשה והעייפות והדיכאון, ומחר, כשיהיה חזק ובריא, יצטרך לרכוש הרגלי אכילה נכונים. אז כרגע צריך לאכול. ואם הגוף לא רוצה לאכול כלום, צריך להכריח אותו לאכול משהו, אם אפשר. עת לטעת ועת לעקור נטוע. אז צריך לדעת מתי לטעת ומתי לעקור נטוע. והכל נכון - אם הוא נעשה בזמן המתאים. בזמן שאני מרגישה חולשה נפשית ולא טוב, אני אוכלת יותר פחמימות וסוכר לבן. וכשהמצב מתאזן, אני אוכלת יותר חלבונים ומקפידה על ממתיקים דיאט. אני נותנת לכוחות שלי מה שהם צריכים כרגע בזמן נתון. נדיר מאוד שלא אוכלים 3 שבועות אחרי ניתוח. זה אומר שלא בריאים. בגוף, בנפש - לא משנה. 3 שבועות בלי לאכול זה אומר שמישהו לא בריא כאן. לגוף יש מאגרים מטורפים - אז למה הוא נכנס למצב הישרדותי? כי את רומא לא בונים ביום אחד, וגם אם יש לי המון חול ולבנים, עדיין יש קצב מסוים שבו בונים בניין, ולא משנה כמה מאגרי חומרים יש לי - הכל תלוי בקצב כוח האדם שלי, ולא בכמויות חומרי הבנייה העומדים לרשותי. לא כל חומר מתאים לכל תהליך. אם לא ניתן לכוח האדם אוכל ושתייה כי יש לי המון חול ולבנים - כוח האדם ימות עם הבניין גם יחד. צריך להבין איך הגוף משתמש במאגרים שלו, כדי לדעת אם יש לו די צורכו. לדוגמא, אדם שלא ישתה, יתייבש גם אם הוא מאוד שמן ומלא מאגרי שומן... אני מסייגת שוב - אם אי אפשר להכריח אז אי אפשר להכריח. אז לשתות מיצי פירות ולישון הרבה הרבה הרבה. עושים מה שאפשר. מקשיבים מה אפשר. מקשיבים פנימה מה נכון לגוף המסוים שלי ברגע מסוים זה. יש דברים שאת יודעת מה נכון לך, ואני לא יכולה לדעת לגבייך.

למעלה