הגולה "איציק אבנרי"

הגולה "איציק אבנרי"

הוא לא זכר מתי בפעם הראשונה הוא הרגיש את הגולה בגרון נדמה שתמיד היא היתה שם. אולי מאז שנולד כשהציפורים היו שרות חזק במיוחד והשמיים היו ממש כחולים הנקודה היתה נבהלת ומתכווצת והופכת כמעט בלתי מורגשת אבל בחושך היתה מתנפחת ומפריעה לו להירדם לפעמים כשהוא היה רוצה להגיד או לעשות משהו הגולה היתה גדלה ולוחצת עד שכבר אי אפשר לנשום, והוא היה שוכח מה הוא בכלל רצה הוא היה בטוח שכולם רואים את הגולה גדלה ולכן נזהר לא לעשות דברים שיגרמו לה לגדול, כמו לדבר עם ילדים אחרים או לשחק איתם הוא כל כך התבייש בגולה, עד שהעדיף להיות לבד הוא לא סיפר לאף אחד על הגולה אם היו שואלים אותו מה נשמע, הוא היה אומר" בסדר" ומסתיר את הגולה, שלא יראו הוא כל כך התרגל לחיות עם הגולה, עד שחשב שבאמת הכל בסדר ושככה הדברים צריכים להיות - בסדר.... אבל הוא לא רצה להיות בסדר! הוא רצה להיות רע! ונהדר! אהוב ומשוחרר אבל הגולה היתה כל כך כבדה וכל כך מפחידה עד שהוא העדיף לא להתעסק איתה. הוא עבר בשקט ובזהירות ליד החיים יום אחד, נמאס לו, והוא החליט להשתחרר מהגולה! הוא טייל לארצות רחוקות טיפס על הרים גבוהים קפץ ממטוסים מהירים וצלל עמוק בים הוא ניסה להטביע את הגולה בבירה ולקבור אותה בחול הוא עישן פטריות משונות ורקד עד אובדן חושים אבל שחזר הביתה, הגולה עדיין היתה שם הוא נזרק על הספה ונרדם מייד פתאום קרה דבר מוזר הגולה יצאה הוא תפס אותה די! די כבר! צעקה הגולה אני לא הבעיה שלך אני רק נמצאת פה כדי להזכיר לך את כל הדברים שאתה רוצה לעשות ולא עושה ואת כל הדברים שאתה לא רוצה לעשות וכן עושה תפסיק להילחם בי כי תמיד אהיה איתך, אני החלק שבך שיודע- מגיע לך להיות מאושר! הוא פרץ בבכי הוא בכה על הרצונות שלא ביטא הוא בכה על החלומות שלא הגשים הוא בכה על ילדותו שלא תחזור הוא בכה משמחה על כל הדברים הנפלאים שעוד יעשה הוא בכה כמו שלא בכה בחיים ואז.... התפוצץ מצחוק זהו אמר לעצמו עכשיו מתחיל החיפוש האמיתי התחלה

למעלה