הגוזל שלי...

עידן64

New member
הגוזל שלי...../images/Emo7.gif

עוד ערב שישי יחד, והשעון מתקתק אני לא ישנה טוב,חושבת מחשבות, וחוששת נורא: בעוד 19 יום תתגייס בתי הבכורה. מצד אחד יודעת שהיא"פטישה" ותסתדר היטב מצד שני.... אני אמאאאא...והלב.... היא כל כך קטנטונת בגוף,איך תסחוב תיק כזה גדול? ובארוחות שם? תצליח למצוא משהו לאכול? היא מתקלחת שעות בהנאה ובנחת ועכשיו תצטופף נועלת כפכפים במקלחת? והחופש שסוף סוף הגיע אחרי בגרויות ועבודה ואם היא תרגיש שם לבד ואבודה??? אני יודעת שהכל יסתדר,היא תתאקלם ותתרגל יודעת שתלוי איך על הכל אסתכל... ובכל זאת בא לי לשתף במחשבותי, כי אני מרגישה שזה קשה וממש לי לא קל שהיא פורסת לה כנפיים.......והיא עדיין עבורי ג ו ז ל. פורסת לה

לעידן../images/Emo24.gif

לשלב הזה בחיים אף אחד לא הכין אותנו. פתאום אנחנו צריכים להתבגר. משמעות המילה "הורים" עומדת מולנו - ואנחנו בכלל לא התכוננו. ביטחי בעצמך שנתת לה את כל הכלים הנכונים להתמודדות החדשה כעת - עלייך למצוא את הכלים הנכונים להתמודד. מי נותן לנו כאלה? מי?.....

י רדן

New member
עידן יקרה../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif|חיבוק

אכן כפי שכתבה מעוז לשלב הזה בחיים לא הכינו אותנו.. כל החיים הם שלבים ומעברים.. מאחלת לביתך המון הצלחה ובטוחה שתצליח ותסתדר ותתאקלם.. ולך יקירתי הרבה כוח, וחיבוק ענק.

../images/Emo50.gif הם מסתדרים נפלא../images/Emo140.gif

הילדים הגוזלים שלנו מסתדרים ויסתדרו יותר טוב ויותר מהר ממה שנדמה לנו. אבל זה טבעה של אמא יהודיה. כל הזמן לדאוג, לחשוש, להיות בשליטה. יהיה לה מה לאכול (אוכל מצוין בצבא עפ"י דיווחי הבנים שלי). היא אמנם לא תתקלח שעות אבל זה גם יפתור אחר כך את הבעייה בבית!!(אם יש בעיית זמן אמבטיה). היא לא לבד ! וגם את לא ! כולנו פה יחד לשתף, לקטר, להתלבט, ואפילו סתם לקשקש. כולנו עברנו ועוברים זאת. היי גאה שבתך מתגייסת ל צבא ההגנה לישראל (בסוף תמיד יוצאת לי איכשהו הפטריוטיות שלי)

zehava17

New member
../images/Emo45.gifמחזקת את דבריך!!!

עליך נאמר: "אשת חייל מי ימצא".גם כשאנו פחות או יותר מוכנים למעברים השונים בחיינו ההתמודדות שלנו ושל ילדינו קשה. בסופו של דבר (אולי,נהיה אופטימיים)הדברים מסתדרים.אנחנו חייבים להתעלות על עצמנו(בלית ברירה)לחזק את הילדים שלנו,לשחרר לחץ ,לעודד ולהמשיך הלאה.. יש לי חברה פנסיונרית,סבתא לחייל, שאמרה לי בהיותי צעירה יותר: "צ'מעי,הכל עובר בחיים.יולדים,כתה א',חטיבה,תיכון.אוייי... הצבא כמה קשה,גם זה יעבור.מחכים לך עוד ".... כך אני "מדברת" ומשתפת אותכם.

zehava17

New member
תודה לך../images/Emo25.gif

הגידי לי, בבקשה,אולללה יש לנו ברירה,אלה הם חיינו ולזה נועדנו. הרגע צלצל החייל שלי,איזה כיף לשמוע את קולו.כל שיחה מסתיימת בנשיקה ובמילת עידוד.עם כיבוי המכשיר
אוי...פעימות הלב שלי......העיקר שהוא לא מרגיש .

mikkush

New member
עידן יקרה ../images/Emo24.gif יפה פרסת את

תחושותייך.
רבה לבת. היא בטוח תתאקלם יפה, לנו קשה הרבה יותר מאשר להם. הם חזקים ובוגרים הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים או רוצים לחשוב. כשהם בבית בשיגרה לפעמים מכעיס אותם פינוק היתר שלנו. עכשיו כשהם רחוקים יותר הם מקבלים באהבה וצמאים לכל פינוק ותשומת לב, ואנחנו כולנו אושר ועסוקים בלתכנן את הפינוק לפעם הבאה.

שויו

New member
עידן, מצטרפות לכל קודמותי

הרגשתי בדיוק כמוך לפני חודשיים וחצי כשבני הבכור התגייס. כשהאוטובוס נסע בבקו"ם הרגשתי כאילו תולשים לי משהו מהגוף. והתחושה הזאת לא עזבה אותי שבוע. אח"כ התרגלתי. גם את תתרגלי. ובאמת, הילדים מסתגלים הרבה יותר מאיתנו, שבמהותינו כהורים תמיד נעמוד מאחוריהם דואגים, חוששים, תוהים, ואוהבים. המון הצלחה לה ולך!

אממאא

New member
ככה אני מרגישה ואני מגייסת בן מס' 3

הם תמיד עבורנו הגוזלים, וקשה לנו עם "עוף גוזל פרוס את הכנפיים", כי עד עכשיו הם שכנו תחת כנפינו, ידענו מה קורה איתם, ופתאום... מישהו אחר ידע יותר מאיתנו מה הם אוכלים, מתי הם שותים, מתי קמים, מתי ישנים ומה הם עושים במשך היום. בסופו של דבר מתברר שהכנפיים האלו שפרסנו מעליהם במשך 18 שנה, נותנות להם בסיס איתן לכנפיים שהם פורסים לבד, והם מסתדרים, ופתאום הם כבר לא "גוזלים". בהצלחה

Sky05

New member
לאמא הדואגת

אני חייל בן 19, 3 חודשים בצבא (צעיר עם ריח בקו"ם, מודה) ואני יכול להגיד לך מנסיון שבסופו של דבר הכל מסתדר. אני גם הייתי ילד מפונק כזה לפני הצבא ועם כל הרעל שלי, עדיין חששתי מאוד מכל מה שהזכרת. הגייסתי, הייתי קצת בשוק אבל לא נתתי לשוק להפריע לי. מצאתי את המקום שלי, מצאתי חברים, התרגלתי לאוכל, לשעות השינה ותוך חודש שכחתי בכלל שהיו לי חיים לפני הצבא. ככה זה תמיד. אולי יש הבדל בין בנים לבנות בהתאלקמות בצבא אבל גם לבנים נורא קשה להתגייס לצבא ובעיקר לקרבי.

י רדן

New member
סקיי../images/Emo24.gifיפה מצידך שכתבת בפורום

הורים לחיילים, כיף לשמוע גם את הצד שלכם החיילים מאחלת לך הצלחה בשרות.

עידן64

New member
איזה מקסימים אתם

חיילים יקרים שהצגתם את הצד שלכם ואמהות יקרות שרגשתן וחיממתן את הלב. ת ו ד ה וכייף שיש אתכם.

סמדר בנ

New member
הגוזל הופך לציפור

השירות הצבאי נותן הזדמנות מצוינת לצאת קצת מפינוקי הבית, להתמודד עם קשיים, עם לוחות זמנים ואחריות, ללמוד לחלוק ולהתחשב באחרים ועוד התמודדויות שנותנות כלים מצוינים להתמודדות כבוגר. הילדים שלנו יוצאים מהצבא אנשים בוגרים יותר. הבת שלך תסתדר, ותלמד להתמודד עם הקשיים. וגם את, עם הזמן, תלמדי להתמודד עם היציאה שלה מן הקן, ואם תראי זהיא מרוצה, זה יקל מאוד על תחושותיך. שיהיה בהצלחה.

רוני61

New member
בהצלחה, תראי יהיה בסדר../images/Emo13.gif

והעיקר הפכי את הדמעות לחיוך

למעלה