הגדר

siviva

New member
צודק אבל...

בלי להכנס להיבטים אישיים (כמובן!!!) אתה עושה את אותה הטעות, ומביע עמדה חיובית על סמך שיקולים שאינם לגמרי ברורים לאף אחד מאיתנו. "אני מכיר מעט מן השיקולים שהנחו חלק קטן מתוואי הגדר. בפירוש היתה כאן חשיבה ואפילו עבודת תכנון." הדיון כאן הוא הרי על השיקולים שהנחו את הבנייה. חלק יגידו שהשיקולים מצדיקים את דרך בנייתה. חלק יגידו שישנם שיקולים שלא הוכנסו לסדר היום של הגדר למרות שהיה צריך. בהתאם לשיקולים האישיים של כל אחד (וכנראה גם דעתו הפוליטית) מתגבשת הדיעה על הגדר. יש מקום לא להסכים, ואני מתוודה על חוסר מקצועיותי התכנונית ללא כל איצטלה. אבל הנקודה אותה העליתי היא שאין מצב שנכיר את כל שיקולי הבנייה (הבטחון) אך יחד עם זאת מסכימה עם אווה שלא צריך לשקוט על השמרים ולקבל כמובן מאליו שהייתה כאן באמת חשיבה תכנונית הוליסטית שלוקחת בחשבון את כל הפרטים שנדרשים. גם בלי כל המידע ובלי היכרות ספציפית מותר להעלות שאלות על תמונות מוזרות כמו שהעלתה פה אווה. לא כל בורות היא שלילית (ע"ע בגדי המלך החדשים...). ולא - זוהי כמובן לא מחלה רק של ישראלים. רחוק מזה. אבל כמו שכביש 6 הראה - גם כאשר בוחנים היבטים סביבתיים (לדוגמא) לא מפנימים אותם בתכנון התוואי עצמו. סדרי העדיפויות שלנו, בלי להשוות למדינות אחרות (כי מה הטעם?) שונים. והסיכוי הוא כי בסוף זה יחזור אלינו כבומרנג. יפתור בעיה אחת וייצור אחרת. אתה באמת חושב כי מתכנני התוואי לקחו בחשבון את כל הפרמטרים שאלי ואווה הזכירו? אני לא. אבל זה אולי ישאר היבט סובייקטיבי שלא נוכל להסכים עליו.

ש מים

New member
ציטוט

אני כתבתי: "...(אגב, אני מכיר מעט מן השיקולים שהנחו חלק קטן מתוואי הגדר. בפירוש היתה כאן חשיבה ואפילו עבודת תכנון...)" אני עומד מאחורי דברים אלו. אני לא רואה איפה את סותרת את מה שכתבתי לעיל. איזו טעות עשיתי כאן?? הדיעה שלי על הגדר (דיעה שאינה מגובשת, אגב: אני נע בין הטענה שהיא מיותרת ומוטעית, לבין הצדקתה המוחלטת...) אינה מושפעת משיקולי התכנון (או "האי-תכנון"). שיקולי התכנון שלי מתייחסים אך ורק לעניין התוואי: אני מבין ומקבל חלק מן התוואי (החלק שלגביו אני יודע מעט יותר פרטים ונתונים), אבל מאחר וכבר הוחלט על ההקמה, איני מתווכח יותר על הנחיצות או הצדקת המעשה. ביחס לכביש 6: דברייך רק מחזקים את מה שטענתי. את שיקולי ההקמה (התכנוניים) וההתוויה של הכביש אני מכיר "מעט יותר" ולכן אני יכול להרשות לעצמי להביע (בנושא זה) דיעה יותר "רצינית"/מקצועית.

siviva

New member
תאיר את עיננו,

על השיקולים שהנחו את הבנייה בקטע אותו אתה מכיר. שתף את הפרטים ואולי אדע. אתה מכיר את השיקולים שנכללו בתהליך התכנון? או מבין את השיקולים מהסתכלות על התוואי? אני לא מסכימה שלא צריך להתווכח על נחיצות או הצדקה של מעשה אחרי שנעשה. איך לומדים מטעויות? לגבי כביש 6 - צודק, אין לי מושג. מלבד התעדכנות מהתקשורת על התנגדויות לחלקים גדולים בתוואי. לסיום - אני לא אומרת שלא ישבו וחשבו ותכננו את הגדר. אבל אני מעלה שאלה בדבר השיקולים שהנחו את התכנון. שיקולים שונים - תוואי שונה. וזה כבר עניין של השקפה.

ש מים

New member
הקטע שאני מכיר (מעט)

הוא זה שמבקה אל ע'רבייה עד יאמה-ביר סיכה (בערך). קטע קצר, שניצמד לתוואי "הקו הירוק". ככל שאני יודע, במערך השיקולים נלקחו הנושאים הבטחוניים, בעלויות קרקע וכו'. אגב, אפשר "די בקלות", כפי שכתבתי לאווה ("1. אספי מספר מפות (מדיניות, טופוגרפיות, בעלויות קרקע, הידרולוגיות, גיאולוגיות, מיסדרונות טיסה, "קונוסי נחיתה", מתקנים בטחוניים). 2. מעט ספרי הסטוריה. 3. נתונים סטאטיסטיים (גודלי ישובים, כיווני פיתוח, יוממות, בסיס כלכלי)), לזהות את שיקולי התכנון עפ"י התוואי הנבחר, ואפשר, בצורה "די טובה" לנתח את אותם שיקולים.

ש מים

New member
ישראלים...

ציטוט: "בלי להכנס לדיון על נחיצות הגדר חומה, האמוציות משחקות כאן תפקיד נוסף וזוהי הבעייה שלנו כישראלים. כל פעולה כזו (ואת זה למדנו כבר בעבר) יוצרת עוד בעיות איתם צריך להתמודד אח"כ. אבל אנחנו לא לומדים. ממשיכים לעשות ולקבוע עובדות בשטח בלי לתכנן ולחשוב לעומק על כל ההיבטים מסביב". את בטוחה שזה מאפיין ומייחד את הישראלים בלבד
האם בשאר אומות העולם המצב שונה??? תמהני...

siviva

New member
עניתי בתשובה הקודמת

אבל רק אוסיף כי כנראה הייתי צריכה לכתוב "זוהי הבעייה שלנו" (בלי "כישראלים"). אך בהחלט לא רק שלנו.(ואת זה לא אמרתי)

טימטום של אחרים לא יקטין את

את נזקים שלנו...מה אכפט לי מה קורה במקומות אחרים, כאשר זאת המדינה שלי, וכאן הייתי רוצה עשיה טובה יותר?

למעלה